Συμπεράσματα από την επίσκεψη του Macron στην Αθήνα

September 20, 2017

Ήρθε λοιπόν και η σειρά μιας επίσκεψης του γαλλικού κομματιού της πανευρωπαικής γερμανογαλλικής συγκυβέρνησης και της παγκόσμιας κυριαρχίας, μετά από το αμερικανικό ανάλογο του στην περίπτωση της περυσινής επίσκεψης Ομπάμα λίγο πρίν από την αποχώρηση του από το προεδρικό αξίωμα. Όπως και τότε έτσι και στην επίσκεψη Μακρόν υπήρξαν ομιλίες για την παγκόσμια οικονομία, την δημοκρατία και την συνεργασία, σε τοποθεσίες με ισχυρό συμβολισμό, όπως είναι η Πνύκα. Ο γάλλος πρόεδρος Μακρόν αναπαράγοντας εικόνες μεγαλείου του παρελθόντος προσπάθησε να εκθέσει το όραμα του για το μέλλον όλων μας.

Μέσα από το Παγκόσμιο Θέαμα της Κυριαρχίας και του διπλού λόγου, όπου άλλα δηλώνονται και άλλα πραγματοποιούνται, ο Μακρόν και οι διάφοροι Μακρόν, επισκέπτονται τις διάφορες χώρες για να προωθήσουν τα νεότερα σχέδια των αφεντικών, την παγκόσμια αρχιτεκτονική της πλανητικής ολοκλήρωσης και του καπιταλιστικού αυτοκρατορικού τεχνο-ολοκληρωτικού συστήματος. Τα δώρα τους -όπου αυτά φαίνεται ότι υπάρχουν- δεν είναι παρά η συγκάλυψη της ληστρικής πολιτικής προς όφελος του κεφαλαίου και της Κυριαρχίας που η Παγκόσμια Ελίτ προτάσσει! Αυτό πρέπει στους λαούς μας, στους καταπιεσμένους, στο πλήθος των αφυπνιζόμενων επαναστατικών υποκειμένων του παρόντος και του μέλλοντος, να είναι και να γίνεται διαρκώς όλο και πιο ξεκάθαρο!

Ο Μακρόν μας μίλησε για παραγωγικότητα και επενδύσεις, όταν στην ίδια την Γαλλία προωθεί αυτό τον καιρό ένα από τα πλέον αντεργατικά μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια προς όφελος της κυρίαρχης τάξης της χώρας του. Με την πολιτική του θέτει τις νέες βάσεις όπου θα στηριχθεί η τωρινή και η μελλοντική κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του γαλλικού ασφαλιστικού συστήματος. Επιβάλλει την υποστήριξη ατομικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους εργαζόμενους και την εργοδοσία- αντί αυτών με τα συνδικάτα και τα σωματεία και “ταβάνι” αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης τους 20 μισθούς. Ψηφίζει ένα καθεστώς “δημοψηφίσματος” στις μικρές επιχειρήσεις για κάθε πρόταση- απόφαση εργασιακής αλλαγής η οποία θα “προτείνεται” στους εργαζόμενους, κάτω φυσικά από ένα καθεστώς εργασιακής τρομοκρατίας, αφού όποιος/όποια καταψηφίσει την εργοδοτική πρόταση θα πέφτει σε καθεστώς δυσμένειας.

Την ίδια στιγμή επιχειρεί να προωθήσει σημαντικές αλλαγές στην εκπαίδευση στην κατεύθυνση ενός Πανεπιστημίου ακόμα περισσότερο συνδεδεμένου με τις ανάγκες αναπαραγωγής του υπαρκτού καπιταλισμού. Με αυτό τον τρόπο επιβάλλει την ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση με τις αγορές και την εντατικοποίηση των ρυθμών της ξεκάθαρης αλλαγής πολιτισμικού παραδείγματος ισχυροποιώντας την καπιταλιστική νεοφιλελεύθερη αντεπανάσταση η οποία τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια προσπαθεί να επιβληθεί πλανητικά μετά την απόπειρα παγκόσμιας απελευθερωτικής επανάστασης των δεκαετιών του ’60 και του ’70. Τα πειραματόζωα αποικιών χρέους όπως η Ελλάδα αλλά και ο σύνολος Ευρωπαϊκός νότος το έχουν επώδυνα αντιληφθεί αυτό την τελευταία δεκαετία περισσότερο από ποτέ.

Δεν ψάχνουμε για “βοηθούς” και “σωτήρες” ειδικά όταν αυτοί είναι απλώς λύκοι του Κεφαλαίου με προβιές προβάτων σαν τον τεχνοκράτη Μακρόν. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, πάνω στο ωμό γεγονός ότι η Κυριαρχία στην Ευρώπη έχοντας συντρίψει την σοσιαλδημοκρατία του κάθε Σύριζα και χέρι με χέρι με την άκρα δεξιά – παρά τις φαινομενικές “συγκρούσεις” και τα διάφορα καιροσκοπικά ψευτοδιλήμματα- απλώς στήνει όπως εκείνη θέλει πότε με τους Τράμπ και πότε με τους Μακρόν το νέο Παγκόσμιο Μεγάλο Παιχνίδι. Σκοπός τους είναι η καταλήστευση των πηγών ενέργειας της κάθε περιοχής και της εργατικής δύναμης, όπως και η γενική επέκταση των ίδιων των ορίων όπου μπορεί να φτάσει η βιοπολιτική, γεωπολιτική παρουσία και κυριαρχία των Δυνάμεων του Κεφαλαίου, του Κράτους και της Εξουσίας.

Το ελληνικό Κράτος υποδέχτηκε με τιμές στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2017 τον Ε. Μακρόν, έναν προαγωγό ακριβώς αυτού του Παιχνιδιού, με τις βαλίτσες του γεμάτες με συμβόλαια και ιδέες που θα εντείνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των κατώτερων τάξεων και θα χαράξουν νέες μορφές κίνησης σε αυτόν τον περίφημο διάδρομο καταλήστευσης, αλλοτρίωσης και εκμετάλλευσης του πληθυσμού, δίπλα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που έρχονται, τον κάθε ΕΝΦΙΑ, την εξάτμιση των συντάξεων και της ασφάλισης και την ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών και των εισοδημάτων του λαού.

Σε κάθε Μακρόν απαντάμε ενωμένοι με τις πράξεις μας. Πράξεις των εξεγερμένων και των απόκληρων εκμεταλλευόμενων θυμάτων του αδίστακτου ταξικού πολέμου των αφεντικών προς τους προλεταρίους του σήμερα και του αύριο. Απαντάμε ότι τα σχέδια αυτά, όσο και αν το επιδιώκουν να προχωρούν χωρίς αντιστάσεις, θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους για να τα ακυρώνουμε στην πράξη, χτίζοντας έναν κόσμο ελευθερίας και αλληλεγγύης, έναν κόσμο κοινοτήτων αγώνα, αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και δικτύων παραγωγής.

Ενωμένοι χτίζουμε έναν κόσμο που αξίζει κάποιος να ζεί! Να ζει ενάντια στα σχέδια τους!
Για την Παγκόσμια Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

 

Ελευθεριακή Συνέλευση ΚΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ- μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας
https://voidnetwork.gr

Previous Story

Γιατί είμαστε ακόμη εδώ;- Πόππη Δέλτα

Next Story

Νέον Επιγραφές – Πόππη Δέλτα


Latest from Events

SPOKEN WORD FESTIVAL- SUN 11/2/2024 Thessaloniki

Mια συνάντηση της νέας γενιάς ποιητών αφιερωμένη στην ζωντανή spoken word κουλτούρα, ένα φεστιβάλ για τις νέες multi media μορφές παρουσίασης της ποίησης

Γιάννης Μπίλλας- Η αυταπάτη της πράσινης ανάπτυξης και το πρόταγμα της αποανάπτυξης – 23/11 ΕΜΠΡΟΣ

Το Κενό Δίκτυο καλεί τον εκπαιδευτικό- βιοκαλλιεργητή και συγγραφέα Γιάννη Μπίλλα σε μια ομιλία- κριτική της κυβερνητικής προπαγάνδας για την "πράσινη ανάπτυξη" και παρουσίασης

NOISE AGAINST WAR Festival – feat. DROR FEILLER

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr NOISE AGAINST WAR Festival Αντιπολεμικό φεστιβάλ avant-garde, πειραματικής και θορυβικής μουσικής αφιερωμένο στα θύματα της καταστροφής της Παλαιστίνης που συντελείται αυτή
Go toTop