Αλληλεγγύη στην Φαβέλα, ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες- ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Περιφέρεια Αθήνας

Πριν λίγες μέρες ο ελευθεριακός κοινωνικός χώρος Φαβέλα δέχθηκε επίθεση απο τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής οι οποίοι εξοπλισμένοι με λοστούς, καπνογόνα και πυρσούς τραυμάτισαν συντρόφους/ισες οι οποίοι συνεπακόλουθα μετέβησαν στο νοσοκομείο για την νοσηλεία τους.

Ανάμεσα στα θύματα των νεοναζί βρίσκονταν και η Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα στην δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κάτι το οποίο κατά την ”ανερμάτιστη” έδρα του δικαστηρίου δεν αποτελεί εύλογη αιτία για να γίνει δεκτό το αίτημα των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής να ανασταλεί η διαδικασία προσωρινά έως ότου αναρρώσει η δικηγόρος και συνεπώς κρίνεται απορριπτέα..

Η επίθεση στην Φαβέλα αποτελεί προϊόν μιας συνέχειας επιθέσεων που πραγματοποιούν οι φασίστες, επ’ αφορμής του Μακεδονικού στην προσπάθεια τους να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν το ιδεολογικό-πολιτικό momentum που τους δόθηκε, σε αυτοοργανωμένους χώρους.

Η καμένη Libertatia, ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος ΣΧΟΛΕΙΟ στη Θεσσαλονίκη, το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, η Λέλας Καραγιάννη, η Ματρώζου και η Φαβέλα αποτελούν τους χώρους που έχουν δεχθεί επίθεση από τότε που ξεκίνησε το εθνικιστικό παραλήρημα που συνόδευσε το Μακεδονικό στην επανεμφάνισή του στο παλκοσένικο της πολιτικής σκηνής.

Οι προστάτες του κεφαλαίου, επίγονοι των Ναζί προσπαθούν να ανακτήσουν την χαμένη τους συσπείρωση μετά την κοινωνική τους αποδυνάμωση. Αυτές οι κινήσεις τους αποβλέπουν στον εκφοβισμό και την κατατρομοκράτηση των δυνάμεων του κινήματος. Μάταιες οι ελπίδες τους. Μια σύντομη ματιά στην ιστορική συνέχεια της αντιφασιστικής πάλης επαρκεί για να συνάγει κανείς το συμπέρασμα πώς το κίνημα ενδυναμώνεται περισσότερο όταν δέχεται τέτοιου είδους επιθέσεις.

Αυτοί που ξεχειλίζουν από φόβο είναι οι ίδιοι οι φασίστες. Σε επίπεδο δρόμου αλλά και στη νεολαία  οι δυνάμεις τους είναι εντελώς αναντίστοιχες με το εκλογικό τους μπόι,  και το Μακεδονικό εν τέλει αποδεικνύεται  μια απέλπιδα προσπάθεια να ξανά μετατρέψουν την φασιστική άμπωτη σε πλημμυρίδα, όπως τις χρυσές γιαυτούς μέρες πριν τη δολοφονία Φύσσα..

Το αντιφασιστικό κίνημα, ως είθισται να κάνει, θα φροντίσει να επαληθεύσει με υλικούς όρους την αποτυχία τους και να μεταβολίσει την προσπάθεια τους σε κενό.

Καλούμε, σήμερα τον κόσμο να πλαισιώσει την αντιφασιστική διαδήλωση στον Πειραιά και να δώσει μια μαζική κοινωνική απάντηση στις ναζιστικές επιθέσεις.

Όλοι/ες στην συγκέντρωση ΠΑΡ. 2/3 στην Πλατεία Καραϊσκάκη (έναντι πλ. Σταθμού Πειραιά) στις 6.00 μ.μ.

 

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ- Περιφέρεια Αθήνας 

http://anarchist-federation.gr/

 

Previous Story

PAN-BALKAN DEMONSTRATION OF INTERNATIONALIST SOLIDARITY SAT.10/3 Thessaloniki | Anarchist Federation / Greece

Next Story

A letter to the young Anarchists- by Elisee Reclus


Latest from Events

SPOKEN WORD FESTIVAL- SUN 11/2/2024 Thessaloniki

Mια συνάντηση της νέας γενιάς ποιητών αφιερωμένη στην ζωντανή spoken word κουλτούρα, ένα φεστιβάλ για τις νέες multi media μορφές παρουσίασης της ποίησης

Γιάννης Μπίλλας- Η αυταπάτη της πράσινης ανάπτυξης και το πρόταγμα της αποανάπτυξης – 23/11 ΕΜΠΡΟΣ

Το Κενό Δίκτυο καλεί τον εκπαιδευτικό- βιοκαλλιεργητή και συγγραφέα Γιάννη Μπίλλα σε μια ομιλία- κριτική της κυβερνητικής προπαγάνδας για την "πράσινη ανάπτυξη" και παρουσίασης

NOISE AGAINST WAR Festival – feat. DROR FEILLER

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr NOISE AGAINST WAR Festival Αντιπολεμικό φεστιβάλ avant-garde, πειραματικής και θορυβικής μουσικής αφιερωμένο στα θύματα της καταστροφής της Παλαιστίνης που συντελείται αυτή
Go toTop