2ο Θερινό Βιβλιοστάσιο- Έκθεση -Σύμπραξη Εκδοτικών Εγχειρημάτων και παράλληλα δρώμενα Πεμ.21-Κυρ.24/6

2ο Θερινό Βιβλιοστάσιο!
21-24 Ιούνη 2018
Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη
(Αγίων Ασωμάτων 31- Κεραμεικός)

Σε τούτη τη γιορτή είστε όλοι καλεσμένοι!
Μετά την απόλυτη επιτυχία του περυσινού εγχειρήματος, του πρώτου Θερινού Βιβλιοστάσιου, και σε πείσμα των χαλεπών καιρών, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε για δεύτερη φορά μια γιορτή για το βιβλίο που αγαπάμε και υπηρετούμε με μεράκι και θυσίες.
Έτσι, φέτος που η Αθήνα κηρύχθηκε «Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου 2018» αποφασίσαμε να δώσουμε ιδιαίτερο νόημα στο εγχείρημα, διοργανώνοντας το «ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΡΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟΣΤΑΣΙΟ – 2018», στον όμορφο κήπο του «Μουσείου Εξορίστων Άη-Στράτη», στο Κεραμεικό.
Εκεί θα παρουσιάσουμε όλοι τα βιβλία μας, βιβλία ιδιαίτερα και ανορθόδοξα, πέρα από τη λογοτεχνία του συρμού, βιβλία με ιστορίες ανείπωτες, βιβλία τολμηρά, χωρίς ημερομηνία λήξης.
Ταυτόχρονα, θέλουμε να δώσουμε το στίγμα ενός άλλου πολιτισμού, ενός άλλου «ήθους» που προκρίνει την αυτό-οργάνωση, τη συνεργασία, τη συμπόρευση, την αμφισβήτηση, την αντίσταση, τη δημιουργία και την αλληλεγγύη.
Έτσι, επιθυμούμε το «Θερινό Βιβλιοστάσιο 2018» να γίνει χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, και καλλιέργειας μιας νέας σχέσης με τον αναγνώστη.
Πιστεύουμε αυτή η συνεργασία μας να συνεχιστεί και να διευρυνθεί σε ακόμη περισσότερα επίπεδα, ώστε να γίνει το ξεκίνημα για μια νέα άνθηση της «εκτός των τειχών» βιβλιοπαραγωγής.
Το «ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΡΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟΣΤΑΣΙΟ – 2018» είναι ένα αυτό-οργανωμένο γεγονός, μια όαση βιβλίων και ιδεών στην καρδιά του καλοκαιριού.

Από ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ έως ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
Στο «ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΞΟΡΙΣΤΩΝ ΑΗ – ΣΤΡΑΤΗ»
ΑΓΙΩΝ ΑΣΩΜΑΤΩΝ 31, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 18:00-23:00

Σας περιμένουμε!

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα:

Πέμπτη:
Dj Junior X (Ambient environments and myths)
Dj Raman (Zero Level Enviromental sound)

Παρασκευή: έναρξη 21.00
Τάσος Σαγρής+WHODOES (live electronics poetry concert)
info: https://www.facebook.com/events/1179144018893422/
Kyrsck Collective (Live performance in ambient soundscapes set)

Σάββατο:
Περιπλάνηση στο χώρο του παραμυθιού με τον Δ. Προύσαλη
E-Son (live perfomance)
Dj War (A voyage into the mystical sounds of ambient)

Κυριακή:
Dj Crystal Zero

Συμμετέχουν οι εκδόσεις:
Ακυβέρνητες Πολιτείες, Αλφειός, Απρόβλεπτες, Ασίνη, Α/συνέχεια, Βαβέλ, Βιβλιοπέλαγος, Διάδοση, Διεθνής Βιβλιοθήκη, Εκδόσεις των Συναδέλφων, Εκτός Γραμμής, Έρασμος, Εργατική Πάλη, Έρμα, Εύμαρος, Θράκα, Ισνάφι, Κενότητα, Κοροτζής, Κουρσάλ, Μάγμα, Πανοπτικόν, Σαιξπηρικόν, Σοφίτα, Τυφλόμυγα, Υπερσιβηρικός, Φαρφουλάς, Angelus Novus, Bibliotheque, Futura, Opportuna, Red n’Noir, RedMarks

vivliostasio.sympraxi@gmail.com
vivliostasiosympraxi.blogspot.com
facebook.com/vivliostasio

Previous Story

Πέθανε ο Νίκος Αγγελής, τραγουδιστής των θρυλικών “Χωρίς Περιδέραιο”

Next Story

Nazi Govern USA: 10,000 migrant children at 100 concentration camps in 14 states


Latest from Events

SPOKEN WORD FESTIVAL- SUN 11/2/2024 Thessaloniki

Mια συνάντηση της νέας γενιάς ποιητών αφιερωμένη στην ζωντανή spoken word κουλτούρα, ένα φεστιβάλ για τις νέες multi media μορφές παρουσίασης της ποίησης

Γιάννης Μπίλλας- Η αυταπάτη της πράσινης ανάπτυξης και το πρόταγμα της αποανάπτυξης – 23/11 ΕΜΠΡΟΣ

Το Κενό Δίκτυο καλεί τον εκπαιδευτικό- βιοκαλλιεργητή και συγγραφέα Γιάννη Μπίλλα σε μια ομιλία- κριτική της κυβερνητικής προπαγάνδας για την "πράσινη ανάπτυξη" και παρουσίασης

NOISE AGAINST WAR Festival – feat. DROR FEILLER

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr NOISE AGAINST WAR Festival Αντιπολεμικό φεστιβάλ avant-garde, πειραματικής και θορυβικής μουσικής αφιερωμένο στα θύματα της καταστροφής της Παλαιστίνης που συντελείται αυτή
Go toTop