Η συγκεκριμένη μπροσούρα αποτελεί μια προσπάθεια κριτικής τοποθέτησης πάνω σε ζητήματα διαχωρισμών, επιβολής και ηγεμονίας μέσα στο α/α κίνημα και υπήρξε το αποτέλεσμα συζητήσεων με αφορμή τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στο τριήμερο 15-17 Νοεμβρίου 2017, μεταξύ των συλλογικοτήτων και αναρχικών συντρόφων και συντροφισσών που την συνυπογράφουν. Πέρα από την κριτική που κατατίθεται, αποτυπώνεται παράλληλα και η δική μας οπτική πάνω στα αναρχικά προτάγματα αγώνα.
Αποφασίσαμε να αναρτήσουμε αυτή την μπροσούρα και στο indymedia, καθώς όλα τα κείμενα γύρω από το ζήτημα της κατάληψης του Πολυτεχνείου και του «σπασίματός» της αναρτήθηκαν εκεί, παρά τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις μας σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του μέσου και ειδικότερα με τις αντιπαραθέσεις που αναπτύσσονται στις συζητήσεις, αναπαράγοντας μια κουλτούρα ανώνυμων πολεμικών επιθέσεων.
Επίσης, με δεδομένο ότι η τοποθέτηση αυτή αγγίζει και ευρύτερα ζητήματα που αφορούν το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια, κρίναμε αναγκαίο η μπροσούρα να είναι δημόσια και προσβάσιμη με τον ευρύτερο δυνατό τρόπο, παράλληλα με τη διανομή/διακίνηση σε άτομα και συλλογικότητες με τη φυσική μας παρουσία στην Αθήνα και στις πόλεις ανά την περιφέρεια, όπου δηλαδή υπάρχει αναρχική παρουσία και δράση.
Για οποιαδήποτε επικοινωνία είναι διαθέσιμα τα e-mails των συλλογικοτήτων που την συνυπογράφουν, ενώ είναι αυτονόητο ότι όποια ανταπόκριση θα τεθεί προς συλλογική επεξεργασία από όσους και όσες συμμετείχαν στην συγγραφή της.
αναρχικοί, αναρχικές από τις γειτονιές του κέντρου της αθήνας,
αναρχικοί, αναρχικές από τις ανατολικές συνοικίες της αθήνας,
in omnia paratus(inomniaparatus@espiv.net),
αντίστροφη μέτρηση(antistrofi_metrisi@espiv.net),
χορός της καρμανιόλας (xorostiskarmaniolas@gmail.com)
ΚΕΙΜΕΝΟ:
https://athens.indymedia.org/media/upload/2018/08/03/telikoskepseisxroma.pdf
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η μπροσούρα, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει ένα κεφάλαιο με ενδιαφέρουσα κριτική στον τρόπο οργάνωσης, λειτουργίας και στρατηγικής της Αναρχικής Ομοσπονδίας. Παρόλα αυτά ένα μέρος της κριτικής εστιάζεται στην μη συμμετοχή ατομικοτήτων στην Ομποσπονδία, θέση η οποία άλλαξε στο πρόσφατο Α’ Τακτικό συνέδριο τον Μάη 2018 όπου αποφασίστηκε η συμμετοχή ατόμων στις Περιφέρειες της Αναρχικής Ομοσπονδίας. Κατά τα άλλα βρίσκουμε τα περιοχόμενα και τους ευρύτερους προβληματισμούς που θέτει το κείμενο συνολικά πολύ σημαντικά και για αυτό άλλωστε καλούμε τις φίλες και τους φίλους της ομάδας να το διαβάσουν και να το συζητήσουν. [Κενό Δίκτυο]