Ρατσιστική επίθεση με πέτρες στο σπίτι του 11χρονου σημαιοφόρου Αμιρ.

November 3, 2017

Το Κενό Δίκτυο εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το γεγονός της ρατσιστικής επίθεσης ενάντια στον 11χρονο Αμίρ άπό το Αφγανιστάν, ένα γεγονός που θράφηκε και γιγαντώθηκε μέσα από τα ρατσιστικά ρεπορτάζ στα φασιστικά δελτία ειδήσεων μετά την 28η Οκτωβρίου. Εκφραζουμε την συμπαράσταση μας στην οικογένεια και τον μικρό 11χρονο Αμίρ, ένα σύγχρονο ήρωα. Ο φασισμός δεν θα περάσει! Κάθε μέρα που περνά ο πόλεμος ενάντια στους φασίστες συνεχίζεται στα σχολεία, τις πλατείες, τους δρόμους!

Eπίθεση με πέτρες στο σπίτι του Αμίρ από το Αφγανιστάν έλαβε χώρα τα ξημερώματα, σε μια ρατσιστική κλιμάκωση της υπόθεσης με την αφαίρεση της σημαίας από τον 11χρονο, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο 6ο Δημοτικό Δάφνης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του, στη Δάφνη.

Συγκεκριμένα, οι δράστες έριξαν πέτρες και μπουκάλια μπίρας και έσπασαν τζάμια.

Εκτός των άλλων, πέταξαν και ένα σημείωμα με το οποίο έστελναν μήνυμα στην οικογένεια να φύγει.

Όπως είπε ο μικρός Αμίρ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «είχαμε κοιμηθεί 3 ώρες και μας πέταξαν μεγάλες πέτρες και μπουκάλια».

Η μητέρα του Αμίρ, Αριζού, περιγράφοντας την δολοφονική επίθεση είπε πως άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου που κοιμούνται τα παιδιά της. Το δωμάτιο γέμισε γυαλιά, ενώ μαζί με τις πέτρες έπεσε και ένα χαρτόνι που προέτρεπε την οικογένεια να φύγει.
«Την ώρα που έσπαγαν τα τζάμια, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, φώναζα και καλούσα σε βοήθεια. Τα παιδιά είχαν ξυπνήσει, έκλαιγαν, ήταν πολύ φοβισμένα. Γέμισε γυαλιά το δωμάτιο των παιδιών. Βρέθηκε μπουκάλι μπύρας πάνω στο κρεβάτι. Οι πέτρες έπεφταν η μια μετά την άλλη. Ένιωσα πανικό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ειδοποίησα την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία κατέβηκε και κάλεσε την αστυνομία. Θα πεθάνουμε. Θα μας σκοτώσουν. Δεν ξέρουμε τον λόγο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του Αμίρ.
Μάλιστα, η οικογένεια σήμερα το πρωί ζήτησε από στελέχη του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, τη μετακίνησή της σε άλλη κατοικία.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ο αγώνας ενάντια στην καθημερινή ρατσιστική βία συνεχίζεται

 

Previous Story

NA | Γιάννης Ζελιαναίος

Next Story

HΡΩΙΝΗ | Σίσσυ Δουτσίου


Latest from Local movement

Go toTop