Ναζιστική επίθεση δέχθηκε ο Γιάννης Γιουλουντάς στον Πειραιά- Nazis attack Yannis Youlountas in Piraeus

Solidarity with anti-fascist Yannis Youlountas who was attacked on Tuesday 13/6/2019 in Piraeus by a group of ten Nazis because he was wearing the T-shirt of Free Social Space Favela! Yiannis is world known Greek-French philosopher, poet, writer and film director (Lets Not Live Like Slaves, I fight so i am, Love and Revolution).  Yannis Youlountas is still in the hospital recovering from the attack.
Void Network invites all friends to support Free Social Space Favela during 14 and 15/6/2019 at the celebrations for the 2 years of existance of the social center. Fight Nazis all around the world.

more info / contact https://www.facebook.com/freesocialcenterfavela/

 

ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ στον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΟΥΛΟΥΝΤΑ ! Αλληλεγγύη στον αντιφασίστα Γιάννη Γιουλούντα ο οποίος δέχτηκε επίθεση χτες το βράδυ 13/6/2019  στον Πειραιά από ομάδα δέκα ναζιστών επειδή φορούσε τη μπλούζα του ΕΚΧ Φαβέλα!

Ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα – Free Social Center Favela γιορτάζει τα δύο χρόνια που υπάρχει στο Πειραιά και έχει μπει στο στόχαστρο των ναζί με την ελεύθερη αντιφασιστική παρουσία του.

Ο Γιάννης Γιουλούντας (Yannis Youlountas) είναι σκηνοθέτης και κοινωνικός αγωνιστής που έχει δημιουργήσει έργα όπως το “Να μη ζήσουμε σαν δούλοι” – είναι σύντροφος και φίλος. Αυτή την στιγμή αναρρώνει αλλά πρέπει να ελέγχεται για τυχόν κρανίο εγκεφαλική κάκωση και οι πληροφορίες λένε ότι είναι καλύτερα.

Το Κενό Δίκτυο καλεί τους φίλους και τις φίλες της συλλογικότητας να πλαισιόσουν σήμερα 14/6 και αύριο 15/6 το διήμερο στη ‘Φαβέλα” ( 2 Χρόνια Φαβέλα) για να φανεί ξανά και ξανά ότι οι δρόμοι του Πειραιά δεν ανήκουν στις παρακρατικές ναζιστικές συμμορίες αλλά στην κοινωνία!

Ούτε στον Πειραιά ούτε πουθενά ! Να πολεμήσουμε τον Ναζισμό σε όλο τον κόσμο!

https://www.facebook.com/events/308401606756331/?event_time_id=308401613422997

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ανοιχτής συνέλευσης του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου ΦΑΒΕΛΑ:

Χτες το βράδυ κατά την προετοιμασία του χώρου για το διήμερο 2 χρόνων της Φαβέλας, μας επισκέφθηκε ο Γίαννης Γιουλούντας. Με τον Γίαννη Γιουλούντα μας συνδέουν σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας, αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης.

Αποχωρώντας από το χώρο, φόρεσε μπλουζάκι με το λογότυπο Φαβέλα και συνέχισε κάνοντας βόλτα στο μικρολίμανο. Εκεί τον εντόπισαν φασιστοειδή, τον ακολούθησαν και στην περιοχή του ΣΕΦ του επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τον.

Από μεριά μας εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Γιάννη Γιουλούντα και ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση του. Γνωρίζουμε ότι δεν τρομοκρατείται από τέτοιου είδους επιθέσεις και αναμένουμε την επιστροφή του στην Ελλάδα και τη Φαβέλα.

Τέλος, ενόψει της έναρξης του διημέρου για τα 2 έτη Φαβέλα, θα επαναλάβουμε αυτά που πολλάκις έχουμε καταστήσει σαφή με τα λόγια και τις πράξεις μας.

Ο Πειραιάς δεν ανήκει στους εθνικιστές, αλλά στον κόσμο της ελευθερίας. Αυτό πλέον έχει κατοχυρωθεί. Στο δημόσιο χώρο, στο δρόμο και τις πλατείες κανείς δεν φοβάται να εκφράσει τα αντιφασιστικά του φρονήματα, σε αντίθεση με τους νεοναζί που τα εκφράζουν σε δυσπρόσιτα μπαλκόνια και σκοτεινές γωνίες πάρκων κοντά στο τραμ. Οι συχετισμοί στον Πειραιά έχουν αλλάξει και το διακύβευμα είναι η διατήρησή τους. Ποτέ δεν φοβηθήκαμε ή πτοηθήκαμε από θρασύδειλες μεμονωμένες επιθέσεις. Ποτέ δεν κάναμε βήμα πίσω στη θέαση του φιδιού. Αντ΄αυτού το πατήσαμε.

Σε πείσμα λοιπόν όλων όσων θα ηθελάν να βρισκόμαστε σε κλειστές αίθουσες και ορόφους, καλούμε όλους και όλες στο διήμερο για τα δύο χρόνια Φαβέλα, να συζητήσουμε, να διαφωνήσουμε , να συνδιαμορφώσουμε, να γιορτάσουμε σε έδαφος που ναζί δεν χωράνε.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  ΦΑΒΕΛΑ

https://www.facebook.com/freesocialcenterfavela/

 

Previous Story

Κύκλος Διαλέξεων ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ- μέρος 1ον: ομιλητής: Β. Μπιτσώρης – Πεμ. 20/6/19 NOSOTROS- Κενό Δίκτυο

Next Story

ΙΟΣ SOS- Η εξαγορά ενός ολόκληρου νησιού μαζί με τους κατοίκους του- SAVE IOS island


Latest from Global movement

Disaster Anarchy- by Rhiannon Firth

The growth of autonomous disaster relief efforts, grassroots anarchist initiatives during the COVID-19 pandemic, and collective responses to climate change, both in the UK
Go toTop