FULL MOON FREEDOM BEACH PARTY : FRIDAY 15 JULY 2011 / AG.ALEKSANDROS beach & tram station / Reclaim the Beach 2 stages festival against the sell-out of ex-Airport of Athens

July 7, 2011




Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

KENO DIKTYO
VOID NETWORK
[Theory, Utopia, Empathy, Ephemeral Arts]
presents

FULL MOON
Freedom 
BEACH Party

2 STAGES FOR ALL 
UNDERGROUND CULTURES
FRIDAY 15/07/11
starts : SUNSET 20:30
BEACH & TRAM STATION :
AG. ALEKSANDROS 
(area Elliniko / next tram station
after Agios Kosmas) 
FREE ENTRANCE FOR ALL!
Stage 1 :

from 20:30 to 00:30
SPACE MUSIC ZONE :

SISSY STARDUST

SIDE LINER
CYDELIX


 from 00:30 to NEXT MORNING
+ PSYCHEDELIC 
TRANCE EXPERIENCE:

HIGHPNO
SIAM
SAMMY
CRYSTALZERO
MINDPHASER


+ especialy from

SOUTH AFRICA :

RUBIX QUBE
BIORYTHM

Stage 2 
starts 22.30
REGGAE / DUBSTEP / DRUM N BASS :
FUNXION CREW
DDS
THE KNOBELIST
PSONTIS
MRS HCN

 
Visuals by
VOID OPTICAL LABORATORY
info & timeline:
– ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ 
ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 
– ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
-ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ
Όλοι εμείς τα εκατομμύρια των εξεγερμένων, των οργισμένων, των αγανακτισμένων που συναντηθήκαμε στους δρόμους και τις πλατείες της Γης φέτος το καλοκαίρι πλέον ξέρουμε καλά που μας οδηγούν τα Κοινοβούλια και οι Εταιρίες. Ο εξευτελισμός της εργασίας, το ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου, η καταστροφή του Πλανήτη, ο πόλεμος και τα σύνορα, η ανισότητα, η μαζική αποβλάκωση και η εκμετάλλευση μετατρέπουν την κοινωνία σε στρατόπεδο συγκέντρωσης για υπάκουους, «ευέλικτους» και υπνωτισμένους δούλους.                                                                                  Σημείο τομής ανάμεσα στον κόσμο των Δούλων και τον κόσμο της Ελευθερίας είναι και το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού (5.500 στρέμματα).
Οι κάτοικοι αυτής της πόλης έχουν πάρει την απόφαση τους: να μετατρέψουν με την δύναμη της συμμετοχής και της αυτοργάνωσης το Ελληνικό στο μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο της Ευρώπης. Τα εγκαταλειμμένα κτήρια θα μετατραπούν σε ανοιχτά, δημόσια, δωρεάν πολιτιστικά κέντρα δημιουργίας και έκφρασης, θα δημιουργηθούν κοινωνικά κέντρα συλλογικής φροντίδας παιδιών,  ηλικιωμένων και απόρων, μεγάλα κομμάτια τσιμέντου θα δώσουν την θέση τους σε συλλογικούς αγρούς που θα προσφέρουν δωρεάν τροφή σε χιλιάδες ανθρώπους και η ζώνη πρασίνου και αναψυχής θα συνδυάζεται με τις ανοιχτές, ελεύθερες παραλίες αλλάζοντας την ζωή στην πόλη. Αυτά είναι τα δικά μας σχέδια, τα σχέδια που συζητάμε σε πλατείες, συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις, τα σχέδια αυτών που θέλουν να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους, αυτών που δεν υπακούουν, δεν φοβούνται και δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα.         Το σχέδιο των πολιτικών και των εταιριών από την άλλη, πιο είναι; Να πουλήσουν όλη αυτή την Γη που ανήκει σε όλους μας στον Εμίρη του Κατάρ (ή σε όποιον άλλον επιτήδειο) για να χτίσει πανάκριβες κυριλέ πολυκατοικίες για μεγαλοαστούς κοντά στην θάλασσα!
Οι δύο αντίθετοι κόσμοι έχουν γίνει πλέον φανεροί. Τα σχέδια μας και τα σχέδια τους είναι σε πόλεμο. Εδώ, Τώρα, Πάντα και Παντού!  Να δημιουργήσουμε άπειρες μικρές και μεγάλες αντικαθεστωτικές  συλλογικότητες που θα βασίζονται στις κοινές μας επιθυμίες και ανάγκες και θα προκαλούν άμεσες ρήξεις στον τρόπο που σκεφτόμαστε, στον τρόπο που ζούμε και στον τρόπο που αγωνιζόμαστε.  
Να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Να μην ζήσουμε σαν Δούλοι!
κείμενο: Κενό Δίκτυο [http://voidnetwork.blogspot.com]
ΕΛΛΗΝΙΚΟ:
OXI ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
                                                       
Η  «αξιοποίηση»  του δημόσιου χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού καθώς και της παραλίας του Αγ. Κοσμά,  δεν μπορεί να ταυτίζεται με την εμπορευματοποίηση, την εκποίηση  και την μακροχρόνια παραχώρηση δημόσιας γης και δημόσιων εγκαταστάσεων σε ιδιωτικά συμφέροντα για εκμετάλλευση.
Nα μην υλοποιηθούν τα σχέδια της Κυβέρνησης και διάφορων επιχειρηματικών κύκλων που προωθούν την δόμηση άνω του ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων και την τσιμεντοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλιακής ζώνης. Να προωθηθούν οι προτάσεις των Ο.Τ.Α, με βάση την μελέτη του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ, οι οποίες έχουν την αποδοχή και στήριξη ενός ευρύτατου φάσματος κοινωνικών φορέων. Το Ελληνικό να «αξιοποιηθεί» κυρίως ως ελεύθερος – δημόσιος χώρος πράσινου Μητροπολιτικού χαρακτήρα με αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες κοινωνικού – παραγωγικού χαρακτήρα, καλύπτοντας κοινωνικές ανάγκες εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής και όχι κερδοσκοπικές επιδιώξεις ιδιωτικών συμφερόντων, ελληνικών και ξένων.
Eίμαστε ριζικά αντίθετοι με την εκποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού στο Κατάρ ή σε άλλους επιχειρηματίες και θα αγωνιστούμε ώστε οι κυβερνητικές αποφάσεις που λαμβάνονται με διαδικασίες fast track να ανατραπούν. Δεν δεχόμαστε την εκχώρηση δημόσιας γης στο όνομα του χρέους, το οποίο διαρκώς πολλαπλασιάζεται, ενώ ο κόσμος της εργασίας διαλύεται και η χώρα οδηγείται στην πτώχευση.
Ένα Μητροπολιτικό Πάρκο πράσινου και πολιτιστικών – αθλητικών -κοινωνικών χρήσεων (εντός
των υπαρχόντων κτιρίων) στα 6264 στρ του Ελληνικού, έχει τεράστια οικολογική αξία που προσμετρά θετικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης στην Αττική. Αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής και αποτελεί διέξοδο προς την θάλασσα και ψυχαγωγία εκατομμυρίων ανθρώπων, δημιουργεί μαζί με τις ανοιχτές παραλίες ένα πράσινο και θαλάσσιο πόλο υπερτοπικής εμβέλειας που υποστηρίζει την τουριστική αναβάθμιση της Αττικής, ενώ το απαιτούμενο κόστος δεν ξεπερνά τα 50 εκ. ευρώ, στην α’ φάση και συνολικά τα 100 εκ. ευρώ, σε βάθος χρόνου.
                                                                                                                                      
 7.3.2011
EΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ TO ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟY
 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΤΟΥΣ ΕΜΙΡΗΔΕΣ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ:
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

«Η Αθήνα δεν έχει ανάγκη τόσο πολύ πράσινο…το πράσινο το έχουν ανάγκη άλλες συνοικίες και όχι το Ελληνικό… το πάρκο κοστίζει πάρα πολύ και δεν έχουμε να το πληρώσουμε».
Αυτά ήσαν τα επιχειρήματα τους χρόνια τώρα. Τα ίδια έλεγαν o Κ. Σημίτης, o Κ. Καραμανλής, o Γ. Παπανδρέου! Αυτά αναμασούσαν τρεις κυβερνήσεις και οι υπουργοί τους, αυτά διέδιδαν τα “ντόμπερμαν της ενημέρωσης” στα τηλεπαράθυρα, αυτά ανέλυαν περισπούδαστα οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι και οι εισαγόμενοι από το εξωτερικό φωστήρες.
Μην ανησυχείτε μας έλεγαν, θα κτίσουμε το Ελληνικό αλλά θα σας γεμίσουμε την υπόλοιπη Αθήνα με πλατείες και πάρκα!
Οι πραγματικοί αριθμοί έδειξαν άλλα. Η μελέτη του Πολυτεχνείου απέδειξε πόσο κοστίζει, πώς μπορεί να κατασκευαστεί το πάρκο πρασίνου στο Ελληνικό. Με λίγα χρήματα και με ρεαλιστικό τρόπο. Το πάρκο δηλαδή κοστίζει όσο το ένα τέταρτο ενός γερμανικού υποβρυχίου που γέρνει! Το πάρκο θα μπορούσε να έχει γίνει ήδη αν δεν σπαταλούσαν ή δεν χάριζαν στις εταιρείες που λυμαίνονται τον χώρο, τα 80 εκατομμύρια ευρώ των συμβάσεων που οι ίδιοι υπέγραψαν από το 2005, που οι ίδιοι εισέπραξαν. Το πάρκο του Ελληνικού και πολλά άλλα πάρκα, στο Γουδί, στον Ελαιώνα, στη Δραπετσώνα, στον Πειραιά, στο Χαϊδάρι, στη Δάφνη, τα έχει ανάγκη όλη η Αθήνα.
Όμως τώρα ήλθε η τρόϊκα, ήταν ωμή και δήλωσε στα ίσια, αυτό που επιμελώς κρύβει η κυβέρνηση ενώ διαπραγματεύεται στη σκιά με τους εμίρηδες του Κατάρ: Το Ελληνικό πωλείται.
Το Ελληνικό πωλείται, πρώτο αυτό, και ακολουθεί η ελληνική γη, οι ακτές, τα νησιά, τα δάση, τα δημόσια κτήματα! Όχι για να καλυτερέψουν τα πράγματα αλλά για να φάνε τα χρήματα έλληνες και ευρωπαίοι τραπεζίτες. Όχι για να γίνουν πάρκα αλλά για να ανοίξει ο δρόμος της συνολικής λεηλασίας του δημόσιου πλούτου.
Ε, λοιπόν σας ενημερώνουμε ότι το Ελληνικό δεν θα πουληθεί! Δεν θα πουληθεί γιατί δεν σας ανήκει, ανήκει σε όλους μας. Δεν θα πουληθεί γιατί έχει γίνει σύμβολο του αγώνα για το περιβάλλον και το πράσινο της Αθήνας, δεν θα πουληθεί γιατί αν συμβεί αυτό, δεν θα μείνει τίποτε πλέον όρθιο, θα πουληθεί η γη μας, τα σχολεία μας και τα νοσοκομεία μας, το νερό που πίνουμε και η θάλασσα που κολυμπάμε.
Το Ελληνικό, δεν θα πουληθεί 
γιατί θα μας βρείτε απέναντι σας,
να το φυλάμε εμείς οι ίδιοι!
Το κείμενο αυτό υπογράφεται από 71 κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ¨Βασικές Αρχές Σχεδιασμού Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου στο Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού” από το Ερευνητικό Πρόγραμμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  και Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. για τους Δήμους Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου:

http://www.elliniko.gr/uplds/File/TEDKNA_2010_Elliniko_Mitropolitiko%20Parko%20Prasinou_Sinopsi.pdf


Previous Story

Τα λόγια ενός παλιού καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης στη συνέλευση της Puerta del Sol

Next Story

“ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ (ή μήπως συναυλίες σε επεισόδια?)”, από τους Kill the Cat


Latest from Void Network News

SPOKEN WORD FESTIVAL- SUN 11/2/2024 Thessaloniki

Mια συνάντηση της νέας γενιάς ποιητών αφιερωμένη στην ζωντανή spoken word κουλτούρα, ένα φεστιβάλ για τις νέες multi media μορφές παρουσίασης της ποίησης

Γιάννης Μπίλλας- Η αυταπάτη της πράσινης ανάπτυξης και το πρόταγμα της αποανάπτυξης – 23/11 ΕΜΠΡΟΣ

Το Κενό Δίκτυο καλεί τον εκπαιδευτικό- βιοκαλλιεργητή και συγγραφέα Γιάννη Μπίλλα σε μια ομιλία- κριτική της κυβερνητικής προπαγάνδας για την "πράσινη ανάπτυξη" και παρουσίασης

NOISE AGAINST WAR Festival – feat. DROR FEILLER

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr NOISE AGAINST WAR Festival Αντιπολεμικό φεστιβάλ avant-garde, πειραματικής και θορυβικής μουσικής αφιερωμένο στα θύματα της καταστροφής της Παλαιστίνης που συντελείται αυτή
Go toTop