INDIE FREE FESTIVAL #24 | SAT. 27/9/2014 | ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ | ΑΤΗENS CENTRAL PARK

September 24, 2014
KENO ΔΙΚΤΥΟ

VOID NETWORK

INDIE FREE FESTIVAL #24

3 stages 
for all underground cultures
ΣΑΒΒΑΤΟ 27/9/2014 2014

ΠΑΡΚΟ ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ
εναρξη: 18.00
Athens central Park Pedion Areos

Victoria metro station / starts 18.00
LIVE CONCERT STAGE
18.15 – 18.45 OI XAΡΟΙ  [psy rock]

18.45 – 19.30 BLUE NIGHT TRIP [garage]

19.30 – 20.15 CRUEL ANAGRAMS [cold wave]

20.15 – 21.00 BARBARA’S STRAIGHT SON 
                                                                          [experimental]

21.00 – 21.45 LORD 13 [stoner]

21.45 – 22.30 VICTORY COLLAPSE [dark wave]

22.30 – 23.15 TA ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ [indie]

23.15 – 12.00 ΜΥ DRUNKEN HAZE [psy rock]
12.00 – 12.45 2L8 [experimental]
12.45 – 01.30 THE CALLAS [indie]

01.30 – 02.15 CLOSER [indie]

02.15 – 03.00 INDIAN BLOOD [psy rock]

03.00 – 03.45 STEREOVOID [space rock]

03.45 – 04.30 DUOYO [indie]

PSYCHEDELIC TRANCE STAGE

21.00 – 22.00 VERTIGO

22.00 – 23.00 ISIS

23.00 – 24.00 JUNIOR X

24.00 – 01.00 NIKITAS

01.00 – 02.00 TRITOSTEP

02.00 – 03.00 SOTOKKAN

03.00 – 04.00 DR. SAMMY

04.00 – 05.00 MINDHPASER

05.00 – 06.00 CRYSTAL ZERO

DRUM N BASS / TECHNO / 
MINIMAL SYNTH STAGE

21.00 – 22.00 DROWNSOUND [minimal synth]

22.00 – 23.00 CHAOTIC MOON [minimal synth]

23.00 – 24.00 SANITY ASSASSIN [minimal synth]

24.00 – 01.00 VENUS MELENA [electro]

01.00 – 02.00 PETROS FLOOFILLER [techno]

02.00 – 03.00 BIOMASS [techno]

03.00 – 04.00 GEORGE APERGIS [techno]

04.00 – end    ENEMIES OF THE STATE [drum ‘n bass]
INDIE FREE FESTIVAL 2014:
Τώρα που η πραγματικότητα σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο μοιάζει στ’ αλήθεια να έχει καταρρεύσει, τώρα είναι που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το σύντομο ταξίδι της ζωής δεν μπορεί να γίνει όμορφο και άξιο να βιωθεί αν δεν το κάνουμε εμείς τέτοιο. Δεν υπάρχει συναισθηματικά, ηθικά και πολιτικά πληρέστερος τρόπος γι’αυτό από την αναζήτηση της ελευθερίας. Ατομική και συλλογική, προσωπική και κοινωνική, τοπική και παγκόσμια, αν και δεν ταυτίζονται οι μορφές της, η μία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί δρόμοι προς την ελευθερία. Η ίδια η λέξη ακριβώς γι’αυτό αντιστέκεται σε κάθε εύκολο ορισμό αποδεικνύοντας στους αφελείς, τους ανόητους και σε όσους αρέσκονται να βλέπουν τα πράγματα ως «άσπρο» ή «μαύρο», ότι οι κοινωνικές σχέσεις, οι πρακτικές, οι επιλογές και τελικά η ίδια η ζωή είναι πιο περίπλοκη και δεν υπακούει στα σχήματα της λογικής αφαίρεσης. Μπορεί η «ελευθερία» να μην αποτελεί μια οικουμενική έννοια και συνθήκη ύπαρξης, μπορεί δηλαδή το περιεχόμενό της να συγκροτείται ιστορικά και πολιτισμικά και γι’αυτό να διαφέρει από τόπο σε τόπο και από εποχή σε εποχή, όμως το κοινό της υπόβαθρο είναι ότι πρόκειται για σχέση. Η ελευθερία δεν είναι μόνο κατάσταση. Είναι σχέση με τους ανθρώπους και τα φαινόμενα που μας περιβάλλουν και όπως κάθε σχέση είναι δυναμική και ποτέ μα ποτέ δεν βρίσκεται σε καθαρή ή απόλυτη μορφή.

Συνήθως συμβαίνει να θεωρούμε δεδομένο ότι τα όντα υπάρχουν εκ των προτέρων και στη συνέχεια συμμετέχουν στη μία ή την άλλη σχέση. Μήπως όμως οι συμμετοχές αυτές είναι ήδη αναγκαίες για να θεωρηθούν και να υπάρξουν τα όντα; Η συμμετοχή δεν είναι μια συγχώνευση όντων που χάνουν ή διατηρούν την ταυτότητά τους την ίδια στιγμή, αλλά υπεισέρχεται στην ίδια τη συγκρότηση αυτών των όντων. Είναι εγγενής στο άτομο, μια συνθήκη της ύπαρξής του.

Η πλανητική κυριαρχία επιδιώκει την από-κοινωνικοποίηση, την κατάλυση του κοινωνικού δεσμού, ένα είδος ατομικής και συλλογικής αναισθησίας. Η πλανητική κυριαρχία εξαπλώνεται παντού. Δεν περιγράφει όμως ένα κεντρικά οργανωμένο σχέδιο, αλλά μια πολιτισμική λογική. Όπλο της το χρήμα και λόγος της η οικονομία. Όργανό της η διαφήμιση και το γενικευμένο ψέμα. Εργαλείο της η διάλυση της εργασίας και η αστυνόμευση. Στόχος της η αστικοποίηση του πλανήτη. Σκοπός της ο έλεγχος των συνειδήσεων και των σωμάτων, ναι αυτός είναι ο σκοπός της εξουσίας.

Η απάντησή μας θα έρθει με διάφορες μορφές και όμως με μία τελικά. Ο ένας και οι πολλοί, ο εαυτός και ο «άλλος», θα υπερβούμε την κλασική αντίθεση ανάμεσα στο ένα και τα πολλά και θα αναζητήσουμε μια μοιρασμένη ύπαρξη που θα έχει την ικανότητα να συνθέτει τις προσωπικές επιθυμίες με τις συλλογικές ανάγκες. Η ύπαρξη ως «γεγονός διπλής παρουσίας», η δυαδική ενότητα είναι αυτό που μπορεί να δώσει στην αλληλεγγύη το αληθινό της περιεχόμενο κι αυτό που η συγγένεια εφαρμόζει από πάντα: αμοιβαιότητα ύπαρξης . Ας γίνουν οι φίλοι συγγενείς και οι συγγενείς μας σύντροφοι και φίλοι.

Το παιχνίδι, το δώρο, η αναζήτηση, η διερώτηση, η αλληλοβοήθεια, το ταξίδι. Η διεκδίκηση, ο αγώνας, η επίθεση, η κριτική ματιά, η συμπόνια. Στο μακρύ μονοπάτι της ελευθερίας τίποτε από αυτά δεν μπορούμε να πραγματώσουμε αν δεν είμαστε μαζί.

Βρες έναν τρόπο να συναντηθούμε…

-Με καλύπτεις; Σε καλύπτω. Φύγαμε!

KENO ΔΙΚΤΥΟ

VOID NETWORK
To Κενό Δίκτυο μιλά για το Ιndie Free Festival:


To Indie Free Festival είναι μια εφήμερη, αυτόνομη εκστατική ζώνη στον Μητροπολιτικό δημόσιο χώρο, είναι μια γιορτή της Αυτονομίας, ένα πείραμα που έφτασε στην 24η χρονιά διοργάνωσης του μαζεύοντας κάθε χρόνο από 3.000 έως 8.000 κόσμο… 

Από το 1990 έως σήμερα οι εκδηλώσεις του Κενού Δικτύου διοργανώνονται χωρίς εισιτήριο, χωρίς αμοιβές, χωρίς ιδιωτικούς χορηγούς και εταιρίες security, χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις, χωρίς εκμεταλλευτικές και εμπορευματικές σχέσεις, χωρίς κανένα οικονομικό κέρδος για κανένα από τους ακτιβιστές ή τους καλλιτέχνες που συμμετάσχουν.

Από τo Ιndie Free Festival έχουν περάσει περισσότερα από 250 συγκροτήματα της Ελληνικής Σκηνής. Οι Στέρεο Νόβα έπαιξαν εκεί την πρώτη μεγάλη συναυλία της ζωής τους μπροστά σε 4000 άτομα που τους έβλεπαν για πρώτη φορά, οι Raining Pleasure, τα Διάφανα Κρίνα, οι Purple Overdose, οι Lost Bodies έπαιζαν εκεί όταν ακόμα δεν τους ήξερε το ευρύ κοινό, οι Bokomolech, οι Horror Vacui, οι Groove Machine, οι Make Believe, οι Ηοneydive, οι Terminal Curve και πάρα πολλοί άλλοι έκαναν τον ανεξάρτητο ήχο των 90’ς κουλτούρα μιας ολόκληρης γενιάς. H εξέλιξη της καλλιτεχνικής καινοτομίας και η συλλογική πολιτισμική κοινότητα έδωσαν το έναυσμα σε πάρα πολλά αγόρια και κορίτσια να εκφραστούν, έδωσε έδαφος συνάντησης στις διαφορετικότητες, ενδυνάμωσε των αγώνα χιλιάδων ανθρώπων ενάντια στην κυριαρχία και την επιβεβλημένη «κανονικότητα».

 Σκοπός του Indie Free Festival είναι να ξεπεράσει τα όρια του μακροβιότερου μουσικού φεστιβάλ της Ανεξάρτητης Σκηνής στην Ελλάδα και να αποτελέσει παράδειγμα οργάνωσης και έμπνευσης για αυτο-οργανωμένες προσπάθειες πολλών διαφορετικών ομαδοποιήσεων που θα καλύπτουν όλα τα πεδία της καθημερινής ζωής. Φιλικές σχέσεις, συναίσθηση, κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθητοποίηση, ποιητική καθημερινότητα, εφαρμοσμένη Ουτοπία, η Τέχνη του να Ζεις, να αμφισβητείς και να αλλάζεις τον ρυθμό της πόλης σου με την δύναμη των επιλογών σου, με την δύναμη της συλλογικής δέσμευσης, της αφοσίωσης, του αγώνα και της φαντασίας σου… Να αλλάξουμε την Ζωή, Να αλλάξουμε τον Κόσμο!

Θέλουμε να δούμε τους δημιουργικούς και κοινωνικά  ευαισθητοποιημένους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να συν-διαμορφώνουν ομάδες συνάφειας, μεγάλες αυτόνομες παρέες φίλων που μοιράζονται την ζωή τους, αγαπούν και εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, δρουν στον δημόσιο χώρο πραγματώνοντας τα σχέδια τους. Θέλουμε να δούμε παρέες φίλων που με την δράση τους θα προκαλούν ρήγματα στην κοινωνία, θα προκαλούν αλλαγές στον τρόπο που ζούμε, δρούμε και σκεφτόμαστε, θα επιτίθενται ενάντια στην κυρίαρχη τάξη, την βιομηχανία μαζικής κουλτούρας και στην γενικευμένη κοινωνική αποβλάκωση, θα δίνουν συλλογικές απαντήσεις και κοινωνικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας, τις αγωνίες και τα όνειρα όλων μας.


Το Κενό Δίκτυο, από το 1990 μέχρι σήμερα είναι μια μεγάλη παρέα φίλων, μια αγέλη μητροπολιτικών νομάδων που συναντιούνται στο κέντρο της πόλης, μοιράζονται τις επιθυμίες τους, τις ανάγκες τους και τα όνειρα τους, αποφασίζουν μαζί δράσεις και κάνουν πράξη τις αποφάσεις τους στον Δημόσιο Χώρο.
Ενεργά κοινωνικά υποκείμενα που απεχθάνονται τα χρήματα και τους μισθούς, αρνητές εργασίας στα χρόνια της εκμετάλλευσης, ποιητές που φτύνουν τους κυβερνήτες και τα αφεντικά,  κατασκευαστές καταστάσεων που σχεδιάζουν  εφήμερες ονειρικές πολιτείες και αυτόνομες ζώνες, παραγωγοί του ήχου της ατέρμονης πίεσης, πολιτισμικοί ακτιβιστές, καλλιτέχνες της συμβίωσης και υπερασπιστές της κοινωνικής χειραφέτησης, ρομαντικοί ερωτευμένοι που ποθούν να ζήσουν ίσοι και ελεύθεροι, νυχτερινοί διασαλευτές της κοινωνικής απάθειας, μεθυσμένοι πλάνητες σε επικίνδυνους δρόμους και σκοτεινές συνοικίες, σχηματίζουν συλλογικά  δίκτυα, χώρους διαλόγου, λαβυρίνθους ιδεών, πρωτοβουλίες και πράξεις.
Η απελευθερωτική φιλοσοφία της καθημερινής ζωής, η επαναστατική τέχνη της έκφρασης και της συνύπαρξης, η κοινωνική / πολιτική συμμετοχή στους αγώνες της εποχής μας ισορροπούν μέσα στον καθένα μας σαν σε τεντωμένο σχοινί.
Να δημιουργήσουμε άπειρες μικρές και μεγάλες αντικαθεστωτικές  συλλογικότητες που θα βασίζονται στις κοινές επιθυμίες και ανάγκες και θα προκαλούν άμεσες ρήξεις στον τρόπο που σκεφτόμαστε, στον τρόπο που ζούμε και στον τρόπο που αγωνιζόμαστε. 
Να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Να μην ζήσουμε σαν Δούλοι!
Να μείνουμε άγρυπνοι μες στο σκοτάδι του κόσμου! Να μην αφήσουμε τις μέρες μας να πάνε χαμένες! Να ζήσουμε, να  γιορτάσουμε και να αγωνιστούμε σαν να είναι δικά μας παιδιά όλα τα παιδιά που θα γεννηθούν στους αιώνες που έρχονται.

Λυσσασμένοι για Έρωτα, Ζωή, Ισότητα και Ελευθερία.


ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ [Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες ] 

Previous Story

ΜETA TIΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ; Aνοιχτή Συζήτηση με την συλλογικότητα CRIMETHINC (Η.Π.Α.) / θέατρο ΕΜΠΡΟΣ Δευτ. 22/9/2014 AFTER THE CREST Open Assembly with the collective CRIMETHINC in Athens Greece

Next Story

“ΨΥΧΩΣΗ!” στο θέατρο ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο // Theatre: “4.48 PSYCHOSIS” by SARAH KANE a contemporary drama by +the Institute [for Experimental Arts] supported by Void Network / Athens Greece


Latest from Void Network News

SPOKEN WORD FESTIVAL- SUN 11/2/2024 Thessaloniki

Mια συνάντηση της νέας γενιάς ποιητών αφιερωμένη στην ζωντανή spoken word κουλτούρα, ένα φεστιβάλ για τις νέες multi media μορφές παρουσίασης της ποίησης

Γιάννης Μπίλλας- Η αυταπάτη της πράσινης ανάπτυξης και το πρόταγμα της αποανάπτυξης – 23/11 ΕΜΠΡΟΣ

Το Κενό Δίκτυο καλεί τον εκπαιδευτικό- βιοκαλλιεργητή και συγγραφέα Γιάννη Μπίλλα σε μια ομιλία- κριτική της κυβερνητικής προπαγάνδας για την "πράσινη ανάπτυξη" και παρουσίασης

NOISE AGAINST WAR Festival – feat. DROR FEILLER

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr NOISE AGAINST WAR Festival Αντιπολεμικό φεστιβάλ avant-garde, πειραματικής και θορυβικής μουσικής αφιερωμένο στα θύματα της καταστροφής της Παλαιστίνης που συντελείται αυτή
Go toTop