Νύχτες από Μελάνι – Ορέστης Μπατάκης – Εκδόσεις Κενότητα

May 28, 2018

Οι Νύχτες από Μελάνι είναι η πρώτη ποιητική συλλογή του σύγχρονου ρομαντικού ποιητή Ορέστη Μπατάκη που αφιερώνεται στον πνευματικό φίλο του, Θάνο Ανεστόπουλο (Διάφανα Κρίνα). Η επιλογή που κάνει ο ίδιος στο θέμα των ποιημάτων του και o τρόπος που αισθάνεται τον κόσμο συνθέτουν ένα ταξίδι μέχρι το τέλος της Νύχτας.

Δεν είναι εύκολο να διακρίνει ο αναγνώστης αν ο έρωτας αποτελεί πηγή χαράς ή πηγή πόνου για τον ποιητή αλλά σίγουρα αποτελεί πηγή έμπνευσης. Μια θνητή γυναικεία ψυχή που δεν παύει να ερωτοτροπεί με την καταραμένη σκέψη του ποιητή.

Στην αρχή της ποιητικής του συλλογής ο Ορέστης Μπατάκης αγκαλιάζει τη μαγεία της Νύχτας και στη συνέχεια απομονώνεται για να δημιουργήσει μέσα από προσωπικά πάθη αντισυμβατικούς στίχους που γρήγορα θα μπορούσαν να μελοποιηθούν μπροστά στη μοίρα ατελέσφορων σχέσεων και παραβατικών επικίνδυνων στιγμών.

Διακρίνουμε την αγάπη που έχει στον Σαρλ Μπωντλαίρ και στον Αρθούρο Ρεμπώ ακολουθώντας τον ίδιο σκοτεινό ρυθμό στα ποιήματά του με έναν σύγχρονο σημερινό τρόπο. Ένας μυστικισμός με αθώες προθέσεις, σύμβολα από το βασίλειο της φύσης κυρίως του νερού (η βροχή, ο κρύσταλλος, οι σταγόνες, η θάλασσα) εμφανίζονται μέσα στο έργου του.

Ο αναγνώστης μπορεί να κατανοήσει το μήνυμα των λέξεων για έναν κόσμο όπου η ποίηση και τα βιώματα καθορίζουν τη ζωή του ποιητή και το έργο του. Η δύναμη της αδιάκοπης εξερεύνησης της συγκίνησης αποδίδεται με λιτότητα, ο ανάγλυφος πλούτος της ομορφιάς,  της τρυφερότητας, της μεθυστικότητας ενός συμβολικού παραδείσου, οι παραβατικές εμπειρίες και τα μυστικά περάσματα προς την εξέγερση, την εκστατική ζωή, τον έρωτα, την καταστροφή των ορίων- η ποίηση του Ορέστη Μπατάκη καλλιεργεί δηλητήρια και μας καλεί σε σκοτεινές περιπλανήσεις στο χάος.

Νύχτες από Μελάνι

Συγγραφέας: Ορέστης Μπατάκης

ISBN 978-960-98335-6-1
Εκδόσεις Κενότητα
Σελίδες 52
Διαστάσεις 20×14
Σειρά: Ποίηση / Ο Ήχος του Κενού

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Για παραγγελίες επικοινωνήστε στο
email: voidinternational@gmail.com

Previous Story

Η Ηδονοβλεψίας- Σίσσυ Δουτσίου | Ερωτική Λογοτεχνία

Next Story

Για τα ναρκωτικά στα πάρκα φταίει το πανεπιστημιακό άσυλο, και άλλες ιστορίες αστικού εξευγενισμού


Latest from Publications

Go toTop