ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ: Πολιτική Ανακοίνωση / κάλεσμα συστράτευσης με τους αγωνιζόμενους κατοίκους στις Σκουριές // Void Network: Political Announcement / Open Call for action in solidarity of the struggle against gold-mine in Skouries

April 8, 2015


ΚENO ΔΙΚΤΥΟ
[Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες]
http://voidnetwork.blogspot.com 

Πρέπει να γνωρίζουμε τη θέση μας κάθε στιγμή στα κοινωνικά μέτωπα που αναδύονται γύρω μας και πρέπει να είμαστε σε θέση να βαδίζουμε, να αγαπάμε και να πολεμάμε με τα κεφάλια ψηλά! Τις προηγούμενες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες δύο σημαντικών αγώνων, που διεξάγονται, εν μέσω αριστερής διαχείρισης του συστήματος.

Ο σκληρός αγώνας των πολιτικών κρατούμενων, με τη χρήση του ύστατου μέσου κατά την διάρκεια του εγκλεισμού, την απεργία πείνας! Ο στόχος; Η απελευθέρωση  των ατόμων που φυλακίστηκαν με ελλειπή στοιχεία, των ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας που εκτίουν ποινές για την επαναστατική τους δράση, αλλά και η κατάργηση των αντιτρομοκρατικών νομοθετημάτων που την τελευταία δεκαετία έχουν στοιχειοθετήσει το ελληνικό-ευρωπαϊκό κράτος έκτακτης ανάγκης.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες άνθρωποι αγωνίζονται ενάντια στην οικολογική και κοινωνική καταστροφή μιας μεγάλης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας που συντελείται από την πολυεθνική εταιρία El Dorado Gold για την εξόρυξη και την εκμετάλλευση χρυσού σε συνεργασία με το ελληνικό κράτος.

Τις τελευταίες μέρες, γίναμε μάρτυρες της σύμπραξης των μεταλλωρύχων-εργατών του φαραωνικού έργου της Eldorado-Gold  με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής και την από κοινού βάναυση επίθεση στους αγωνιζόμενους κατοίκους της περιοχής και τους  συμπαραστάτες τους. Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής με την συμπαράσταση των αγωνιζόμενων ανθρώπων όλης της χώρας αρνούνται, την καταστροφή της περιοχής σε κάθε επίπεδο- και ειδικά την οικολογική λαίλαπα που επέρχεται σε κάθε χώρα όπου η συγκεκριμένη εταιρία και άλλοι αντίστοιχοι πολυεθνικοί κολοσσοί  επιβάλλουν με εξευτελιστικούς όρους την απόλυτη κυριαρχία τους.
Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε με πρόσχημα την δημιουργία θέσεων εργασίας την ωμή πραγματικότητα της ληστρικής απομύζησης της Γής και των ζωτικών της πόρων, την καταστροφή κοινοτήτων και χωριών της περιοχής και την περιβαλλοντική καταστροφή με στόχο  αποκλειστικά το κέρδος.

Την επίθεση των μανιασμένων μεταλλωρύχων που αδιακρίτως επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις στους κατοίκους της περιοχής ακολούθησαν οι δυνάμεις καταστολής.

Η εξαγορασμένη συνείδηση του εθελόδουλου εργάτη είναι εδώ και αιώνες το ισχυρότερο όπλο στα χέρια των αφεντικών που καταστρέφουν τις ζωές μας.
Τα χειρότερα εγκλήματα της ανθρωπότητας δεν διαπράχθηκαν από τα χέρια των ηγετών και των αφεντικών αλλά από τα πρόθυμα χέρια των εργατών που υπάκουσαν στις εντολές τους.
Γυναίκες, γέροντες και παιδιά, ξυλοκοπήθηκαν άγρια.

Λίγες μέρες μετά, οι εν λόγω θρασύδειλοι εθελόδουλοι εργάτες της Eldorado Gold, ετοιμάζονται, να κατέβουν στην Αθήνα για να υποστηρίξουν τις θέσεις εργασίας τους  στην καταστροφή και το πλήρες ξεπούλημα της Γης – που φυσικά και δεν ανήκει σε κανέναν που την καπηλεύεται!

Θα μας βρουν αντιμέτωπους τόσο οι υποστηρικτές του κράτους έκτακτης ανάγκης όσο και οι αποβλακωμένοι “προλετάριοι” που δεν έχουν καμιά συνείδηση του εαυτού τους, της τάξης τους και του ρόλου που οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν ενάντια στην καπιταλιστική λαίλαπα και τον επελαύνοντα νέο ολοκληρωτισμό. Πρέπει να υπερασπιστούμε την  ζωή και την φύση που μας περιβάλλει!
Ο αγώνας ενάντια στον εγκλεισμό και την επιτήρηση, ο διαρκής πόλεμος ενάντια σε όλα όσα καταστρέφουν τις ζωές μας και μας μετατρέπουν σε δούλους  αλλά και  η αδιάκοπη σύγκρουση με τους δουλοπρεπείς υπάκουους υπηκόους των αφεντικών αυτού του κόσμου, ας είναι ο αγώνας όσων σέβονται τον εαυτό τους, τα όνειρα τους και την μόνη τάξη στην οποία αξίζει να συμμετέχουν… αυτής των Απαλλοτριωτών, των Απελευθερωμένων Αγωνιζόμενων Ανθρώπων!

Αγώνας μέχρι το τέλος κάθε μορφής κυριαρχίας.

ΌΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ / ΌΛΟΙ ΊΣΟΙ

Καλούμε όλους σε συμμετοχή την Πέμπτη 16 Απριλίου στις πολύμορφες δράσεις που οργανώνονται στην Αθήνα για στήριξη του αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, ενάντια στα ληστρικά σχέδια της El Dorado Gold, ενάντια στην εκμετάλλευση, εξόρυξη και την τελική καταστροφή της περιοχής των Σκουριών. Καλούμε όλους και όλες σε συμμετοχή ενάντια στον παγκόσμιο εκμεταλλευτικό άξονα τω κυριάρχων και των ντόπιων ξεφτιλισμένων συνοδοιπόρων τους!

Κοινότητες και Μέτωπα αγώνα παντού!
Μέχρι την Ελεύθερη κοινωνία των ίσων!

ΚENO ΔΙΚΤΥΟ
[Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες]
http://voidnetwork.blogspot.com

Previous Story

“Η φτώχεια των φιλοκυβερνητικών κύκλων” του Silence_Infinis / Kενό Δίκτυο

Next Story

BLACK PANTHER Party: Το Κοινωνικό Πρόγραμμα των Μαύρων Πανθήρων για την ανατροπή της Κυριαρχίας OMIΛΙΑ: GEORGE KATSIAFICAS ΠΑΡ.17/4 ΕΜΠΡΟΣ The social Programme of the Black Panthers against domination at Occupied Theatre Embros in Athens Greece


Latest from Void Network News

SPOKEN WORD FESTIVAL- SUN 11/2/2024 Thessaloniki

Mια συνάντηση της νέας γενιάς ποιητών αφιερωμένη στην ζωντανή spoken word κουλτούρα, ένα φεστιβάλ για τις νέες multi media μορφές παρουσίασης της ποίησης

Γιάννης Μπίλλας- Η αυταπάτη της πράσινης ανάπτυξης και το πρόταγμα της αποανάπτυξης – 23/11 ΕΜΠΡΟΣ

Το Κενό Δίκτυο καλεί τον εκπαιδευτικό- βιοκαλλιεργητή και συγγραφέα Γιάννη Μπίλλα σε μια ομιλία- κριτική της κυβερνητικής προπαγάνδας για την "πράσινη ανάπτυξη" και παρουσίασης

NOISE AGAINST WAR Festival – feat. DROR FEILLER

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr NOISE AGAINST WAR Festival Αντιπολεμικό φεστιβάλ avant-garde, πειραματικής και θορυβικής μουσικής αφιερωμένο στα θύματα της καταστροφής της Παλαιστίνης που συντελείται αυτή
Go toTop