ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Αντιρατσιστικό Παιδικό Φεστιβάλ ΣΑΒΒ. 08/10/2016 ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ Πάρκο ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ / ΑLL THE CHILDREN OF THE WORLD Antiracist Festival for Children – Pedion Areos Park Athens Sat. 8/10/2016

September 23, 2016

%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81-2

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΠΑΡΚΟ ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ

ΣΑΒΒ. 08 ΟΚΤ. 2016
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ μέσα στο Πάρκο
είσοδος από το άγαλμα της Αθηνάς
-οδός Αλεξάνδρας – ακολουθήστε τις σημάνσεις
ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

12.00
ΗIP HOP EΡΓΑΣΤΗΡΙΟ:
Ο ΜC YINCA ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ RAP

13.00
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ»

14.00
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

15.00
ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΡΑΜΥΘΙΟΥ:
«ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΜΟΥ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΜΟΥ» ΑΓΓ.ΒΑΡΕΛΛΑ
+ ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΝΤΡΟ»

15.30
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ»
ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΓΑΠΟΥΝ

16.00
ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
για παιδιά 4-7 ετών – ΜΕΛΙΝΑ ΣΠΑΝΟΥ

16.30
LIVE
MUCHA TRELLA

17.30

+ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΚΛΟΟΥΝ,
ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΥΣ, ΜΠΑΛΟΝΙΑ & djs παιδιά!

8428278-13230162

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΥΨΩΘΗΚΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

Tώρα ήρθε επιτέλους ο καιρός να καλέσουμε όλους τους φίλους μας που πέρασαν αυτά τα 26 χρόνια από τις εκδηλώσεις μας να φέρουν τα δικά τους παιδία στο πάρκο για μια μεγάλη παιδική γιορτή. Ο λόγος που επιλέγουμε την παιδική χαρά του Πεδίον Άρεως είναι ο πολυεθνικός χαρακτήρας της ευρύτερης περιοχής. Μια μεγάλη παιδική γιορτή δεν θα μπορούσε παρά να είναι πολυεθνική. Ονειρευόμαστε έναν κόσμο χωρίς σύνορα, χωρίς κοινωνικές και φυλετικές διακρίσεις, χωρίς ρατσισμό. Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο που θα χωράει μέσα του όλους τους διαφορετικούς κόσμους, έναν τόπο που θα ζουν μαζί ευτυχισμένοι άνθρωποι από όλους τους τόπους. Στην εκδήλωση θα είναι καλεσμένα όλα τα προσφυγόπουλα και οι γονείς τους που ζούν μαζί μας στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της περιοχής Βικτώριας- Εξαρχείων(City Plaza, Νοταρά 26, 5o Σχολείο, Όνειρο, Κάνιγγος 22, Νοsotros). Ο αντιφασιστικός αγώνας απλώνει το κάλεσμα του σε εσάς, τα παιδιά και τους γονείς που θέλουν να δουν τα χαμόγελα όλων των παιδιών να στέλνουν ένα μήνυμα ελευθερίας και αξιοπρέπειας σε αυτή την κοινωνία.
Σε αυτή την γιορτή είναι καλεσμένα
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Μεγάλο μέρος των μελών της ομάδας μας από την δεκαετία του ’80 έως σήμερα, υπήρξαν και συνεχίζουν να είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Πλ. Βικτωρίας και του Αγ. Παντελεήμονα, περιοχές που αποτέλεσαν και την βάση δημιουργίας της συλλογικότητας Κενό Δίκτυο, παιδιά που μεγάλωσαν και αποφοίτησαν στα τοπικά σχολεία της περιοχής, έζησαν το πάρκο του Πεδίου Άρεως από πολύ μικρή ηλικία στις αρχές της δεκαετίας του’80 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να δραστηριοποιούνται, εκτός των άλλων, στους τοπικούς αγώνες κατοίκων της περιοχής ενάντια στον ρατσισμό και τους κοινωνικούς αποκλεισμούς, ενάντια στα εμπορικά και μαφιόζικα συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή, για ένα Πεδίο του Άρεως προσβάσιμο σε όλες τις ηλικίες και όλες τις διαφορετικές κουλτούρες, ανοιχτό 24 ώρες, όμορφο και λειτουργικό όπως το ονειρευόμαστε όλοι οι Αθηναίοι και πολύ περισσότερο οι ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της περιοχής.

Το Κενό Δίκτυο είναι μια πολιτισμική, θεωρητική και πολιτική συλλογικότητα μη-αμοιβομένων πολιτισμικών ακτιβιστών που εμφανίστηκε στην Αθήνα το 1990 με την επονομασία “Η Ομάδα Στον Τρόμο Του Κενού” και με σκοπό την ριζοσπαστικοποίηση της καθημερινής ζωής, την κοινωνική αμφισβήτηση, την ανάδειξη της κριτικής σκέψης, την εκστατική συλλογική συμβίωση και την δημιουργική έκφραση της διαφορετικότητας.

Η δράση της συλλογικότητας οργανώνεται μέσα από την πολύμορφη συμμετοχή στους ευρύτερους χειραφετητικούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, την δημιουργία Προσωρινής Αυτόνομης Ζώνης (Τ.Α.Ζ.), τη συμμετοχή σε κοινωνικά κέντρα, καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, την κατασκευή καταστάσεων στον δημόσιο χώρο και την εφήμερη τέχνη.

Από το 1990 έως σήμερα το Κενό Δίκτυο προσφέρει αδιάκοπα στον Δημόσιο Χώρο το έργο του για την πνευματική καλλιέργεια, την καλλιτεχνική έκφραση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση διοργανώνοντας μουσικά φεστιβάλ, διαλέξεις ακτιβιστών και επιστημόνων από όλο τον κόσμο, multi media βραδιές ποίησης, εικαστικές εκθέσεις, διεθνή συνέδρια, θεατρικές παραστάσεις, εκδόσεις βιβλίων, ενημερωτικές καμπάνιες, διαδηλώσεις, δράσεις και πολύμορφες παρεμβάσεις.

Όπως όλοι οι ακτιβιστές της ομάδας Κενό Δίκτυο, έτσι και όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν στην διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων μας αφιλοκερδώς.

Τα έξοδα των εκδηλώσεων καλύπτονται από το bar το οποίο θα περιλαμβάνει χυμούς, αναψυκτικά, γλυκά και κολατσιό για τα παιδιά, μπύρες και κρασί για τους μεγάλους. Δεν υπάρχουν αμοιβές για κανέναν από όσους συμμετέχουν στην διοργάνωση, παρά μόνο για την εταιρία που αναλαμβάνει την επαγγελματική ηχητική και φωτιστική κάλυψη και τις εξέδρες (stage).
To Κενό Δίκτυο, μέσα από την ευρύτερη εμπειρία που αποκτήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια, από την συμμετοχή του στην πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών αποφάσισε να οργανώσει φέτος το φθινόπωρο το φεστιβάλ “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” το πρώτο μεγάλο παιδικό αντιρατσιστικό φεστιβάλ για παιδιά από όλο τον κόσμο.
To Πεδίο του Άρεως αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς και πολλές από εμάς να διοργανώσουμε αυτό το φεστιβάλ μιας και όντας κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έχουμε παιδικές αναμνήσεις από το Πάρκο στις σχολικές εκδρομές και τους περιπάτους την δεκαετία του ’80 αλλά και έντονα βιώματα από την συνεχή ετήσια διοργάνωση του μεγάλου φεστιβάλ της ανεξάρτητης σκηνής Indie Free Festival.
Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παραστάσεις Παιδικού Θεάτρου, Διήγηση Παραμυθιών, Χορο-Κίνηση, Κουκλοθέατρο, Ταχυδακτυλουργούς, Ζογκλέρς, την δράση «Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν το Σύμπαν» με την συνδρομή ζωγράφων, την δράση «Τα Παιδιά φυτεύουν ένα Μεγάλο Δέντρο» με την συνδρομή Γεωπόνων, και θα καταλήγει με ένα μεγάλο παιδικό πάρτυ με Κλόουν και παιδικά τραγούδια από όλο τον κόσμο που θα κάνει όλα τα παιδιά μια μεγάλη, ευτυχισμένη και αγαπημένη παρέα.
Οι συντελεστές, οργανωτές του προγράμματος, οι καλλιτέχνες και επιστήμονες που θα πλαισιώσουν τις παραστάσεις και τις εκδηλώσεις θα προσφέρουν το έργο τους εθελοντικά και αφιλοκερδώς και είναι επιλεγμένοι ανάμεσα στους καλύτερους από τον αντιρατσιστικό χώρο του παιδικού θεάτρου και της εκπαίδευσης.

Τοποθεσία:

Επιλέχθηκε η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

στο Πεδίο του Άρεως
είσοδος από οδό Αλεξάνδρας – άγαλμα της Αθηνάς – ακολουθήστε τις σημάνσεις
Ημερομηνία:

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/10/2016 από τις 12 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

Το ακριβές ωρολόγιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των εργαστηρίων θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα

Κενό Δίκτυο [Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες]: https://voidnetwork.gr

Κενό Δίκτυο

%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%86%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%b5%cf%81-%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%89

 

Previous Story

Stop Kidding Yourself! The Police Were Created to Control Working Class and Poor People- by Sam Mitrani

Next Story

ΠΟΙΗΣΗ & Eξέγερση-Πλατεία Εξαρχείων ΣΑΒΒ. 01/10/2016 ώρα 19.00 Μulti Media Δράση Ποίησης / ΕΚΘΕΣΗ Βιβλίων & Περιοδικών // POETRY and Revolt- Poetry Action and Book Fair at Exarchia square


Latest from Void Network News

SPOKEN WORD FESTIVAL- SUN 11/2/2024 Thessaloniki

Mια συνάντηση της νέας γενιάς ποιητών αφιερωμένη στην ζωντανή spoken word κουλτούρα, ένα φεστιβάλ για τις νέες multi media μορφές παρουσίασης της ποίησης

Γιάννης Μπίλλας- Η αυταπάτη της πράσινης ανάπτυξης και το πρόταγμα της αποανάπτυξης – 23/11 ΕΜΠΡΟΣ

Το Κενό Δίκτυο καλεί τον εκπαιδευτικό- βιοκαλλιεργητή και συγγραφέα Γιάννη Μπίλλα σε μια ομιλία- κριτική της κυβερνητικής προπαγάνδας για την "πράσινη ανάπτυξη" και παρουσίασης

NOISE AGAINST WAR Festival – feat. DROR FEILLER

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr NOISE AGAINST WAR Festival Αντιπολεμικό φεστιβάλ avant-garde, πειραματικής και θορυβικής μουσικής αφιερωμένο στα θύματα της καταστροφής της Παλαιστίνης που συντελείται αυτή
Go toTop