Αναρχική Ομοσπονδία- Περιφέρεια Αθήνας: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ

Τετάρτη 27/6 ώρα 7.00 μ.μ. Μοναστηρακι
Μικροφωνικη αλληλεγγύης για την ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ.
Λευτεριά στην ΗΡΙΑΝΝΑ και ΠΕΡΙΚΛΗ.

Αναρχικη Ομοσπονδια Περιφέρεια Αττικής
Πέμπτη 28/6 9.00 π.μ. συγκέντρωση στο Εφετείο

Την 1η Ιούνη του 2017 η αστική δικαιοσύνη απέδειξε περίτρανα, για πολλοστή φορά, πως είναι πλήρως τυφλωμένη, αποφασίζοντας 13ετή ποινή κάθειρξης για την Ηριάννα και τον Περικλή. Πρόκειται για μια σκανδαλώδη απόφαση που στα μόνα στοιχεία που στηρίχθηκε ήταν σ’ ένα χαμηλής- κακής ποιότητας γενετικού υλικού σε γεμιστήρα όπλου(στην περίπτωση της Ηριάννας), και σε αποτύπωμα πάνω σε εξώφυλλο βιβλίου(στην περίπτωση του Περικλή). «Ατράνταχτα στοιχεία», τα οποία αμφισβητήθηκαν και καταρρίφθηκαν από σειρά εμπειρογνωμόνων στα εφετεία που προηγήθηκαν. Επί της ουσίας η κατηγορία σχετίζεται με τις φιλικές-προσωπικές σχέσεις που διατηρούσαν με τον Κωνσταντίνο Π., ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή, στους Πυρήνες της Φωτιάς, που εν τέλει αθωώθηκε πανηγυρικά.

13 χρόνια κάθειρξης ήταν το τίμημα λοιπόν, για την διατήρηση προσωπικών επαφών, με άτομα τα οποία δεν είναι αρεστά στο κράτος και το δικαστικό προσωπικό του…  Αυτού του είδους οι αποφάσεις, όχι μόνο δεν μας ξενίζουν, αλλά έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ της καταστολής, με τρόπο ανάλογο, όπως και στην παλαιότερη δίωξη της μητέρας και της συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου, με την κατηγορία περί υπόθαλψης εγκληματία.

Η ποινικοποίηση των ανθρώπινων σχέσεων, ήταν ουσιαστικά  το πραγματικό κίνητρο του κράτους  και στην περίπτωση του Περικλή και της Ηριάννας

Ας μη λησμονούμε και το εξής: Επρόκειτο για μια ρεβανσιστικού χαρακτήρα απόφαση, η οποία ήρθε να περισώσει το χαμένο γόητρο της αντιτρομοκρατικής το οποίο είχε δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα με την αθώωση του Τάσου Θεοφίλου (βέβαια ο παραλογισμός δεν έχει πάτο αφού πρόσφατα ανακλήθηκε η αθώωση του), λίγες μέρες πριν την καταδικαστική τους απόφαση. Το δικαστικό σώμα-πτώμα επιδεικνύοντας με ιδιαίτερο ζήλο το «ανεξάρτητο» χρέος του, καταδίκασε για ακόμη μια φορά ανθρώπινες ζωές, εξαπολύοντας όλο του το μένος, αρκούμενο μόνο και μόνο στην υπόνοια σχέσεων με «ύποπτα» άτομα.

Στο μεσοδιάστημα από την 1η Ιούνη μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο προηγήθηκαν αιτήσεις αποφυλάκισης με αναστολή, οι οποίες και απορρίφθηκαν. Την 21 Μάρτη του 2018 ξεκίνησε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της κοινής υπόθεσης Περικλή- Ηριάννα, με σκοπό την έκδοση τελικής απόφασης στις 28 του προσεχούς μήνα. Ως αναρχικοί οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στην Ηριάννα και στον Περικλή μέχρι αυτό το καφκικό σενάριο να λάβει τέλος, μέχρι την ολοκληρωτική τους δικαίωση. Στις 28 του Ιουνίου θα είμαστε δίπλα τους, μαζί με όλο τον κόσμο του αγώνα απαιτώντας, τίποτα λιγότερο από την οριστική απελευθέρωσή τους.

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ

Αναρχική Ομοσπονδία, Περιφέρεια Αθήνας

Previous Story

Nazi Govern USA: 10,000 migrant children at 100 concentration camps in 14 states

Next Story

Nalyssa Green – Παπαρούνα (Official Video)


Latest from Events

Go toTop