INDIE FREE FESTIVAL #28- Sat.22/9/2018 Πάρκο Πεδίον Άρεως- έναρξη 17.30 Pedion Areos Park

September 11, 2018

Το Κενό Δίκτυο (https://voidnetwork.gr) για 28η συνεχή χρονιά
παρουσιάζει τo INDIE FREE FESTIVAL, το μεγάλο φεστιβάλ της underground σκηνής στο κεντρικό πάρκο της πόλης.
Void Network for 28th year presents INDIE FREE FESTIVAL – the great festival of the underground scene in the central park of Athens.

INDIE FREE FESTIVAL #28
Sat. 22/9/2018  starts at 17.30
ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ / Pedion Areos Park

3 stages for all underground cultures

LIVE STAGE

με σειρά εμφανίσεως

ΠΙΚαΠ
AMALIA
Φ.Α.Κ.Α
ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ
KYRCK collect+ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΟΥΖΑΙΟΣ
ΤΑΣΟΣ ΣΑΓΡΗΣ + WHODOES
THE CALLAS
ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΡΙΧΡΩΜΗ
FRANK PANX+ ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΦΑΔΕΣ
LOST BODIES
ΜΥΚΗΤΕΣ
ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΦΟΝΟΥΣ
THE BONNIE NETTLES
ECHO TRAIN
THE SMOKING HICCUP MACHINE

PSYCHEDELIC TRANCE STAGE

με σειρά εμφανίσεως

War (Void Network)
Cactus Arising (Timewarp Rec. / Maharetta Rec.)
vs Radical Frequencies (TIP Rec. / Maharetta Rec.)
Declaration of Unity (Ovnimoon Rec.)
Black Noise (Sangoma Rec.)
Iraklis Mindphaser (Natural High)
Crystal Zero (Void Network)
Junior X (Void Network)

DUB UNITY
REGGAE DUB + DRUM AND BASS

η σειρά εμφάνισης θα ανακοινωθεί σύντομα

Mrs HCN
Ψ
MARIOS NTAVELIS (Fundracar)
JUNIOR SP
DJ LIAHN
selector PIRANHAS
SISTAH JAMMAROOTS
NATURAL REACTION sound system
INSP-I-RATION sound system
selector NIKOS KILIMANJARO
ROOTSMAN (El-Paso sound system)

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΣΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Το Indie Free Festival χρειάζεται την βοήθεια και την συμμετοχή όλων μας! Εδώ και αρκετό καιρό έχει δημιουργηθεί ένα τοξικό περιβάλλον απαξίωσης για το Πεδίο του Άρεως από τηλεοπτικά κανάλια, πολιτικούς φορείς, δικαστικούς κύκλους και συντηρητικούς κατοίκους της περιοχής . Αυτό το μέτωπο επιτίθεται και ενάντια στις αυτοοργανωμένες εκδηλώσεις που γίνονται εκεί στην προσπάθεια επανοικιοποίησης του Πάρκου από τα τοπικά κοινωνικά κινήματα. To Πεδίο του Άρεως σίγουρα έχει πολλά προβλήματα. Το καταστροφικό και άχρηστο φαραωνικό σχέδιο ανάπλασης του Πεδίου του Άρεως  κατασπατάλησε πόρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ήπια και σταδιακή φροντίδα, έκλεισε το πάρκο και έδιωξε τους πάντες από εκεί για πολλά χρόνια καταστρέφοντας ανεπανόρθωτα τον κοινωνικό ιστό και την επαφή του πάρκου με την γειτονιά. Λίγο μετά το άνοιγμα του πάρκου και μετά από σκάνδαλα εκατομμυρίων για την ανάπλαση του, η αστυνομία επέλεξε να μεταφέρει όλο το παζάρι ηρωίνης στο Πεδίο του Άρεως για να το κρύψει από το κέντρο της Αθήνας. Σε καθημερινή βάση δεν υπάρχουν φροντιστές, κηπουροί, καθαριστές, ηλεκτρολόγοι μιας και το εργατικό δυναμικό είναι ελάχιστο για να φροντίσει το μεγαλύτερο πάρκο της χώρας. Ο Δήμος της Αθήνας πιέζει με διάφορους μηχανισμούς προς όλες τις κατευθύνσεις για να πάρει στην δικαιοδοσία του το Πεδίο του Άρεως και να το μετατρέψει σε άλλο ένα κλειστό εμπορικό παζάρι τύπου Τεχνόπολη.  Η Περιφέρεια Αττικής “θέλει αλλά δεν μπορεί” να αλλάξει το κλίμα, οι προσπάθειες που γίνονται έχουν αποσπασματικό χαρακτήρα και οι λύσεις αδυνατούν να συμπεριλάβουν τον λόγο, τις αγωνίες και τις ανάγκες της γειτονιάς. Το Πάρκο απαξιώνεται καθημερινά στην συνείδηση των κατοίκων της ευρύτερης Αθήνας από τοξικά άρθρα και ρεπορτάζ που χρησιμοποιούν τα προβλήματα της περιοχής για να παίξουν πολιτικά παιχνίδια.

Το Indie Free Festival είναι η μοναδική ευκαιρία χιλιάδων νέων της πόλης να έρθουν στο Πεδίο του Άρεως, είναι μια ανοιχτή, ελεύθερη γιορτή, ένα κοινωνικό κεκτημένο που συνεχίζεται για 28η χρόνια, είναι η δικιά μας συλλογική απάντηση! 

Θέλουμε ένα πάρκο χωρίς εμπορευματικές σχέσεις, χωρίς αστυνομία και καταστολή, ένα πάρκο ανοιχτό τα βράδια και φιλόξενο για όλες τις διαφορετικές κουλτούρες, ένα πάρκο που να αγγαλιάζεται από τους κατοίκους της γειτονιάς με συνελεύσεις, εκδηλώσεις, συναυλίες, εργαστήρια αυτομόρφωσης, δραστηριότητες και  αυτοοργανωμένες προσπάθειες μέσα από τις όποίες θα ζούμε, θα απολαμβάνουμε και θα φροντίζουμε το Πεδίο του Άρεως, ένα πάρκο πηγή ζωής για την περιοχή και σημείο συνάντησης όλων των ανθρώπων που ζούνε στην Αθήνα.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ!

Iδέα :
Η αδιάκοπη διοργάνωση από το 1990 έως σήμερα ενός ποιοτικού, νεανικού, οικολογικού Φεστιβάλ αφιερωμένου στην αγάπη για την ανεξάρτητη underground δημιουργικότητα, την μουσική, την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης στον δημόσιο χώρο και την προστασία του περιβάλλοντος. Ένα εθελοντικό και αφιλοκερδές φεστιβάλ που φέρνει σε άμεση βιωματική επαφή ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων με το Πεδίο του Άρεως συνεχίζοντας το Indie Free Festival για 28η χρονιά στον ιστορικό χώρο διοργάνωσης του, το κεντρικό πάρκο της πόλης.

Το πρόγραμμα και η αισθητική του Φεστιβάλ περιλαμβάνει όλες τις διαφορετικές underground κουλτούρες έτσι ώστε να σπάει κάθε αποκλεισμό, κάθε διαχωρισμό και να μπορεί να απευθύνεται σε ένα πολύ ευρύ κοινωνικό δυναμικό. Είναι ένα φεστιβάλ αντιρατσιστικό, αντιεμπορικό, αντικαπιταλιστικό, μια γιορτή της αντικουλτούρας, ένα σημείο συνάντησης της άγριας νεολαίας και όλων όσων συνεχίζουν να αντιστέκονται στην εκμετάλλευση και την ανισότητα, όσων συνεχίζουν να αρνούνται τις εντολές και τους εκβιασμούς, τους κανόνες, τις αυταπάτες, την υποταγή και την εθελοδουλία.
Το Ιndie Free Festival από το 1990 έως σήμερα είναι καταξιωμένο στην συνείδηση των πολιτικά και κοινωνικά ευαισθητοποιημένων ανθρώπων ως το μακροβιότερο και σημαντικότερο φεστιβάλ ανεξάρτητων και πειραματικών μουσικών σχημάτων, ένα έδαφος έκφρασης μιας αυθόρμητης, αδιαμεσολάβητης και αντικαθεστωτικής κουλτούρας.

Σε μια εποχή που το διαδίκτυο δίνει την ευκαιρία σε πολλούς αξιόλογους ανεξάρτητους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν άμεσα το έργο τους σε ένα ευρύ κοινό, η σύνδεση του Indie Free Festival με όλα αυτά τα δημιουργικά άτομα και σχήματα απαιτεί την διαφύλαξη και καλλιέργεια των υψηλών προδιαγραφών ποιότητας, τεχνικής και αισθητικής αρτιότητας από μεριάς της διοργανώτριας συλλογικότητας. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να αποτελεί μέρος της underground σκηνής που με την δράση της και το έργο της στέκεται ανταγωνιστικά προς την κυρίαρχη εμπορευματική κουλτούρα και την βιομηχανία της μαζικής διασκέδασης.
Όπως όλοι μας, έτσι και οι πολιτισμικοί ακτιβιστές που διοργανώνουν την εκδήλωση αλλά και οι καλλιτέχνες που την πλαισιώνουν, είναι εργαζόμενοι που υποχρεώνονται να ανταλλάσουν καθημερινά την σωματική τους δύναμη, την δημιουργικότητα και την επιθυμία τους για έκφραση στα καταναγκαστικά πλαίσια των σχέσεων της μισθωτής σκλαβιάς και του εμπορεύματος. Όπως όλοι μας, όμως, έτσι και αυτοί συμμετέχουν στις ελεύθερες, αντι-ιεραρχικές και αυτοργανωμένες κινηματικές διαδικασίες αφιλοκερδώς προσφέροντας την Τέχνη τους, την έμπνευση τους, την σωματική και ψυχική τους δύναμη με σκοπό την ανάδειξη μιας ευρύτερης κουλτούρας χειραφέτησης, αντιρατσισμού και αντισεξισμού, αντικαπιταλισμού και αλληλοβοήθειας, μιας κουλτούρας που να απελευθερώνει τον άνθρωπο και τις κοινωνίες των ανθρώπων.

Στο Indie Free Festival όπως και σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις του Κενού Δικτύου δεν υπάρχουν αμοιβές. Περισσότεροι από 50 εθελοντές και μέλη της πολιτικής-πολιτιστικής συλλογικότητας Κενό Δίκτυο παίρνουν μέρος στην διοργάνωση και επιμέλεια του φεστιβάλ. Μαζί τους, κάθε χρόνο περισσότεροι από 100 μουσικοί, καλλιτέχνες και video artists προσφέρουν την τέχνη τους δωρεάν και αφιλοκερδώς στέλνοντας ένα κάλεσμα στην άγρια νεολαία της πόλης για συμμετοχή στις πολιτικές-κοινωνικές διαδικασίες αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και ελεύθερης κοινωνικής συνεισφοράς.

Μεγάλο μέρος των μελών της ομάδας μας και βασικοί εμπνευστές της διοργάνωσης του Indie Free Festival ήδη από το 1990 υπήρξαν και συνεχίζουν να είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Πλ. Βικτωρίας και του Αγ. Παντελεήμονα, περιοχές που αποτέλεσαν και την βάση δημιουργίας της συλλογικότητας Κενό Δίκτυο (πρώην Ομάδα στον Τρόμο του Κενού), παιδιά που μεγάλωσαν και αποφοίτησαν στα τοπικά σχολεία της περιοχής, έζησαν το πάρκο από πολύ μικρή ηλικία στις αρχές της δεκαετίας του’80 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να δραστηριοποιούνται, εκτός των άλλων, στους τοπικούς αγώνες κατοίκων της περιοχής ενάντια στον ρατσισμό και τους κοινωνικούς αποκλεισμούς, ενάντια στην ναρκοφοβία αλλά και τα εμπορικά και μαφιόζικα συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή, για ένα Πεδίο του Άρεως προσβάσιμο σε όλες τις ηλικίες και όλες τις διαφορετικές κουλτούρες, ανοιχτό 24 ώρες, όμορφο και λειτουργικό όπως το ονειρευόμαστε όλοι οι Αθηναίοι και πολύ περισσότερο οι ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της περιοχής.

Το Κενό Δίκτυο είναι μια πολιτισμική, θεωρητική και πολιτική συλλογικότητα μη-αμοιβομένων πολιτισμικών ακτιβιστών που εμφανίστηκε στην Αθήνα το 1990 με την επονομασία “Η Ομάδα Στον Τρόμο Του Κενού” και με σκοπό την ριζοσπαστικοποίηση της καθημερινής ζωής, την κοινωνική αμφισβήτηση, την ανάδειξη της κριτικής σκέψης, την εκστατική συλλογική συμβίωση και την δημιουργική έκφραση της διαφορετικότητας.

Η δράση της συλλογικότητας οργανώνεται μέσα από την πολύμορφη συμμετοχή στους ευρύτερους χειραφετητικούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, την δημιουργία Προσωρινής Αυτόνομης Ζώνης (Τ.Α.Ζ.), τη συμμετοχή σε κοινωνικά κέντρα, καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, την κατασκευή καταστάσεων στον δημόσιο χώρο και την εφήμερη τέχνη.

Από το 1990 έως σήμερα το Κενό Δίκτυο προσφέρει αδιάκοπα στον Δημόσιο Χώρο το έργο του για την πνευματική καλλιέργεια, την καλλιτεχνική έκφραση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση διοργανώνοντας μουσικά φεστιβάλ, διαλέξεις ακτιβιστών και επιστημόνων από όλο τον κόσμο, multi media βραδιές ποίησης, εικαστικές εκθέσεις, διεθνή συνέδρια, θεατρικές παραστάσεις, εκδόσεις βιβλίων, ενημερωτικές καμπάνιες, διαδηλώσεις, δράσεις και πολύμορφες παρεμβάσεις.

Εκατοντάδες συγκροτήματα όπως οι Στέρεο Νόβα και ο Μιχάλης Δέλτα, οι Raining Pleasure, oι Bokomolech, οι Make Believe, τα Διάφανα Κρίνα, οι Closer, οι Film, οι Groove Machine, oι Terminal Curve, oι Baby Guru, οι DrogAtek, oι Horror Vacui, οι Purple Overdose, οι Νight Stalker, οι Fundracar, οι Lost Bodies και τόσοι μα τόσοι άλλοι ξεκίνησαν την πορεία τους από το Indie Free Festival και συνεχίζουν να το στηρίζουν με τις αφιλοκερδείς εμφανίσεις τους σε αυτό αποτελώντας οργανικό μέρος της διοργάνωσης του.

Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες εμφανίστηκαν μόνο την περσινή χρονιά κρατώντας ζωντανό το Indie Free Festival σαν ένα από τα μακροβιότερα free festival στον κόσμο. Συνολικά στα 28 χρόνια του Ιndie Free Festival με πρόχειρους υπολογισμούς από τις 3 σκηνές του φεστιβάλ έχουν περάσει περισσότεροι από 3.000 καλλιτέχνες, μέλη συγκροτημάτων, μουσικοί παραγωγοί, video artists και d.j.s

Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν, καλούμε τους νέους και τους παλιότερους φίλους μας στην ανοιχτή,
δημόσια περιπέτεια του ΙΝDIE FREE FESTIVAL #28

KENO ΔΙΚΤΥΟ
[Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες]
https://voidnetwork.gr/
επαφή/ συμμετοχή:
voidinternational@gmail.com

Previous Story

Ο μεγαλύτερος φόβος είναι να χάσεις ένα κομμάτι- Κατερίνα Ζησάκη

Next Story

Από την Δημοκρατία στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- Crimethinc (USA)+Κενό Δίκτυο / Oμιλίες: Αθήνα (20/9)-Ηράκλειο (22/9) Θεσσ/νικη (25/9)


Latest from Events

SPOKEN WORD FESTIVAL- SUN 11/2/2024 Thessaloniki

Mια συνάντηση της νέας γενιάς ποιητών αφιερωμένη στην ζωντανή spoken word κουλτούρα, ένα φεστιβάλ για τις νέες multi media μορφές παρουσίασης της ποίησης

Γιάννης Μπίλλας- Η αυταπάτη της πράσινης ανάπτυξης και το πρόταγμα της αποανάπτυξης – 23/11 ΕΜΠΡΟΣ

Το Κενό Δίκτυο καλεί τον εκπαιδευτικό- βιοκαλλιεργητή και συγγραφέα Γιάννη Μπίλλα σε μια ομιλία- κριτική της κυβερνητικής προπαγάνδας για την "πράσινη ανάπτυξη" και παρουσίασης

NOISE AGAINST WAR Festival – feat. DROR FEILLER

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr NOISE AGAINST WAR Festival Αντιπολεμικό φεστιβάλ avant-garde, πειραματικής και θορυβικής μουσικής αφιερωμένο στα θύματα της καταστροφής της Παλαιστίνης που συντελείται αυτή
Go toTop