Full Moon Atmospheres- Taratsa Social Space- Sun 5/7 Kalamata

July 5, 2020

Από το 1990 μέχρι σήμερα, το ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ στα 30 χρόνια ύπαρξης του σαν συλλογικότητα έχει διοργανώσει πολλές γιορτές, rave party, ποιητικές βραδιές και συναυλίες κατά την διάρκεια της πανσελήνου σε διάφορα μέρη του κόσμού. Η Πανσέληνος είναι για εμάς μια ευκαιρία να συναντηθούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να γιορτάσουμε την αγάπη και την συντροφικότητα, να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια, να δώσουμε έμπνευση ο ένας στον άλλον.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου, στην Πανσέληνο- έχουμε τη χαρά να γιορτάζουμε την δημιουργία της ΤΑΡΑΤΣΑΣ, ενός καινούργιου ελεύθερου κοινωνικού χώρου από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Καλαμάτας σε ένα υπέροχο σημείο με περιφερειακή θέα στην όμορφη παραλιακή πόλη.

H dj Sissy Stardust και ο dj Crystal Zero από την Αθήνα, μας καλούν σε μια μαγική καλοκαιρινή βραδιά με ηλεκτρονικές μουσικές ατμόσφαιρες, μια αφορμή να συναντήσουμε τους φίλους και τις φίλες μας στη Καλαμάτα και να ζήσουμε μαζί την Πανσέληνο του Ιουλίου.

FULL MOON ATMOSPHERES
Erotic Electronica . Chill Out . Ethnic Dub

mixed by

dj Sissy Stardust
dj Crystal Zero

Visuals: Void Optical Art Laboratories

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 Ιουλίου 2020

Έναρξη 20.00 – μην χάσετε το ηλιοβασίλεμα!

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος – ΤΑΡΑΤΣΑ
Σιδηροδρομικού Σταθμού 19- Καλαμάτα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πρόσβαση στο χώρο:
Εισέρχεστε από την είσοδο της πολυκατοικίας ανάμεσα στο Gourmet και το Doc wine bar. Ανεβαίνετε με τον ανελκυστήρα μέχρι τον 4ο όροφο και μετά συνεχίζετε με τις σκάλες προς την ταράτσα (δύο όροφοι). Εάν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα πρόσβασης (π.χ. μη-δυνατότητα ν’ ανέβετε σκάλες) στείλτε μας προσωπικό μήνυμα.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη του εγχειρήματος.

διοργάνωση:
ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ
(Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες)
http://voidnetwork.gr
επαφή: voidinternational@gmail.com

Η ΤΑΡΑΤΣΑ είναι ένας κοινωνικός χώρος που στήθηκε το καλοκαίρι του 2020 στην Καλαμάτα, αμέσως μετά την επιβεβλημένη καραντίνα, και ως άμεση απόληξη προβληματισμών που αυτή έγειρε. Δημιουργήθηκε από μια πολύμορφη ομάδα-πρωτοβουλία κατοίκων και ως χώρος στοχεύει να προωθήσει έμπρακτα τις αρχές της αλληλοβοήθειας, της αυτοοργάνωσης και της αυτομόρφωσης.

Ως αλληλοβοήθεια νοούμε την έμπρακτη, οριζόντια στήριξη που σέβεται τους άλλους, και όχι τη φιλανθρωπία των ΜΚΟ και των κυρίαρχων που πηγαίνει από πάνω προς τα κάτω. Στο πλαίσιο αυτό, στο χώρο συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη υγιείνης, κλπ.), ρούχα και παιχνίδια για ευάλωτες ομάδες και πρόσωπα. Όποιος/α/ο θέλει τις ώρες που ο χώρος είναι ανοιχτός μπορεί να έρχεται και ν’ αφήνει ό,τι θέλει και όποιος/α/ο θέλει μπορεί να έρχεται και να παίρνει ό,τι χρειάζεται. Δεν πρόκειται να μπούμε σε μια λογική «αξιολόγησης» της ανάγκης των ανθρώπων που έρχονται στο χώρο. Επεμβαίνουμε μόνο όταν υπάρχει εμφανής κατάχρηση της καλής διάθεσης των ανθρώπων που στηρίζουν την πρωτοβουλία. Επίσης, αν κάποιος/α/ο θέλει μια παραπάνω επαφή ή να συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, μπορεί να μας βρίσκει και να βλέπουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ή να χτίσουμε μια πιο μακροπρόθεσμη σχέση.

Ως αυτοοργάνωση νοούμε την άμεση, αδιαμεσολάβητη, οριζόντια οργάνωσή μας έξω από κομματικούς, από τα πάνω μηχανισμούς. Υπ’ αυτήν την έννοια, ένας αυτό-διαχειριζόμενος χώρος λειτουργεί στη βάση της ευθύνης του κάθε ατόμου ξεχωριστά προς το καλό της κοινότητας. Στον χώρο θα πραγματοποιούνται δράσεις που προάγουν την από κοινού μας συλλογικοποίηση και κοινωνικοποίηση, συλλογικές κουζίνες, μπαρ, μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Ως αυτομόρφωση νοούμε τη συλλογική κι από τα κάτω διαδικασία παραγωγής γνώσης μέσα από κοινά διαβάσματα, ομιλίες, εκδηλώσεις, προβολές και εργαστήρια. Κάποιες μέρες της εβδομάδας στον χώρο θα λειτουργεί ερευνητική βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο.

Η Ταράτσα είναι ανοιχτή για όσες ομάδες και πρόσωπα επιθυμούν να στηρίξουν και να στηριχθούν απ’ τον χώρο. Οι συνελεύσεις από τα μέσα Ιούλη και έπειτα θα είναι τακτικές και ανοιχτές για καθένα που πιστεύει πως μπορεί να χωρέσει στις αξίες που προαναφέρθηκαν. Καθώς το εγχείρημα αυτό δεν χρηματοδοτείται εξωτερικά, στον χώρο υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Θέλουμε ο χώρος αυτός να αποτελεί έναν ασφαλή τόπο για όλα τα υποκείμενα. Στην ταράτσα δεν γίνονται ανεκτές σεξιστικές, ρατσιστικές, ομοφοβικές και κάθε είδους παραβιαστικές συμπεριφορές. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια διαφορετική κουλτούρα ανάμεσα μας στη βάση των αξιών μας και μιας ισότιμης κι όμορφης συνύπαρξης για όλους, όλες και όλα.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος ΤΑΡΑΤΣΑ
Σιδηροδρομικού Σταθμού 19

Σελίδες fb:
Ταράτσα- fb.me/taratsasocialspace/
Πρωτοβουλία Κατοίκων – fb.me/protovouliakalamatas

Email: protovoulia-kalamatas@riseup.net

Previous Story

Εκδήλωση για το Περιβαλλοντικό- Σαβ. 4/7- Κοινωνικός Χώρος ΤΑΡΑΤΣΑ- Καλαμάτα

Next Story

Ecology, Capitalism and The State


Latest from Events

SPOKEN WORD FESTIVAL- SUN 11/2/2024 Thessaloniki

Mια συνάντηση της νέας γενιάς ποιητών αφιερωμένη στην ζωντανή spoken word κουλτούρα, ένα φεστιβάλ για τις νέες multi media μορφές παρουσίασης της ποίησης

Γιάννης Μπίλλας- Η αυταπάτη της πράσινης ανάπτυξης και το πρόταγμα της αποανάπτυξης – 23/11 ΕΜΠΡΟΣ

Το Κενό Δίκτυο καλεί τον εκπαιδευτικό- βιοκαλλιεργητή και συγγραφέα Γιάννη Μπίλλα σε μια ομιλία- κριτική της κυβερνητικής προπαγάνδας για την "πράσινη ανάπτυξη" και παρουσίασης

NOISE AGAINST WAR Festival – feat. DROR FEILLER

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr NOISE AGAINST WAR Festival Αντιπολεμικό φεστιβάλ avant-garde, πειραματικής και θορυβικής μουσικής αφιερωμένο στα θύματα της καταστροφής της Παλαιστίνης που συντελείται αυτή
Go toTop