ΕΜΠΡΟΣ- Εβδομάδα δράσεων υπεράσπισης 24-30/5/2021

Μια πολύ μεγάλη και ενθουσιώδης συνέλευση του ΕΜΠΡΟΣ την Κυριακή 23/5 αποφάσισε την συνέχιση της υπεράσπισης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου. Η απόπειρα της αστυνομίας και της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου να ξανατσιμεντώσει το ΕΜΠΡΟΣ το πρωί της Δευτέρας 24/5 βρήκε απέναντι της τους δικηγόρους του κινήματος και τον κόσμο του αγώνα, τις ενωμένες αλληλέγγυες δυνάμεις και τα έργα σταμάτησαν. Ξεκινάμε από σήμερα Δευτέρα 24/5 και κάθε μέρα από τις 5 το απόγευμα μια εβδομάδα Τέχνης και Ελευθερίας μπροστά στο κτήριο και συλλογικές εργασίες αποκατάστασης των φθορών που προξένησε η εκκένωση.

Το Σάββατο 29/5 καλούμε σε Πανελλαδική Ημέρα Δράσης των καλλιτεχνών, των συνελεύσεων γειτονιάς και των κοινωνικών εγχειρημάτων σε κάθε γωνιά της χώρας για την υπεράσπιση όχι μόνο του Εμπρός αλλά όλων των απελευθερωμένων χώρων. Η δύναμη της αυτοοργάνωσης μπορεί να σταματήσει τη καταστροφή των γειτονιών μας και της φύσης που απειλούνται από την λαίλαπα της εκμετάλλευσης και το θράσος της αισχροκέρδειας.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Εμπρός ξεκινά ΤΩΡΑ! Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με νέες συμμετοχές. Καλούμε καλλιτεχνικές ομάδες να παρουσιάζουν τις ιδέες και το έργο τους κατά την διάρκεια της ημέρας έξω από το κτίριο.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα
“ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ”
-γιορτές και δραστηριότητες για τα παιδιά και τους γονείς.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Παιδαγωγική Ομάδα “Το Σκασιαρχείο”
Ομάδα Παιδαγωγών “τα θρανία της Άνοιξης”
Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών “Μαργαρίτα”
Μr. and Ms. Bubble
Anasa- Διαπολιτισμικό Κέντρο Νέων Αφρικανικής Καταγωγής

Την ίδια ώρα
η ομάδα Φάμπρικα Αθενς περιπλανίεται γύρω από το κτήριο και τα παιδιά με τους γονείς εξερευνούν μαζί την γειτονιά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/5

AFRICA UNITY- από τις 7 το απόγευμα έως τς 12
Πρώτη μέρα του φεστιβάλ με τις Αφρικανικές κοινότητες της Αθήνας να μας προσφέρουν την εμπειρία της μουσικής, του χορού και των πολιτισμών τους σε μια μεγάλη αντιρατσιστική γιορτή.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
UBUNTU Αφρικανική Ομάδα Εμπρός
ANASA Διαπολιτισμικό Κέντρο Νέων Αφρικανικής Καταγωγής
VEELEN Ομάδα Αφρικανικών Χορών

ΤΡΙΤΗ 25/5

Σχήμα Οδός Αρμονίας
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΌ ΓΛΕΝΤΙ με την ομάδα παραδοσιακών χορών του ΕΜΠΡΟΣ και μουσικούς από διάφορα περιοχές της Ελλάδας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/5

10 π.μ. έως 13.00 μ.μ. – Ομάδα “Τραγούδι Μήνυμα Αντίστασης” στην είσοδο του ΕΜΠΡΟΣ

από τις 7 το απόγευμα

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥ
“Τί συμβαίνει όταν σου κάνουν έξωση από το σπίτι σου;”

ΟΜΑΔΑ Play back Theater

Γιώργος Μακ

ΠΕΜΠΤΗ 27/5

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥ
“Σεξουαλική κακοποίηση στους χώρους εργασίας”

Ομάδα Poochoomeow- Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός

Tροφοδιανομέας- Performance

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/5

Selfy- Σώμα στο ΟΝ- βίντεο εγκατάσταση

Δαγίπολης – Χοροθεατρική Ομάδα Αναπήρων

DUB UNITY-
To Κενό Δίκτυο και το El Paso Sound System
μας καλούν σε μια μεγάλη συνάντηση της dub & reggae αθηναϊκής σκηνής
dj Flakita (Peru)
Junior X
Nikos Kilimanjaro
Rankin Johny

-επιπλέον συμμέτοχες θα ανακοινωθούν-

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/5

Αδέσποτες Σκύλες

Envy Never Dies (members)

Tito Saravala (acoustic punk)

HIP HOP UNITY

mc Yinca
Semeli
Ψ
Mentira Witch project
Fundracar Sound System
++++++++more more soon

Η δύναμη της αυτοοργάνωσης μπορεί να σταματήσει τη καταστροφή των γειτονιών μας και της φύσης που απειλούνται από την λαίλαπα της εκμετάλλευσης και το θράσος της αισχροκέρδειας. Γιατί εκκενώνεται το ΕΜΠΡΟΣ; Γιατί η καθημερινή αφιλοκερδής λειτουργία του αποτελεί ζωντανό αντιπαράδειγμα για τον κυρίαρχο τρόπο που μας επιβάλλεται να ζούμε, να σκεφτόμαστε και να νιώθουμε. Αν σιωπήσεις για λίγο έξω από το Εμπρός και αφουγκραστείς θα ακούσεις την εμπορευματοποίηση να κυλάει ορμητικά στα διπλανά σοκάκια. Σε αυτή την χώρα που η οικονομική και πολιτική εξουσία μετατρέπει τα πάντα σε εμπόρευμα που πουλιέται κι αγοράζεται, το ΕΜΠΡΟΣ προσφέρει χωρίς κόμιστρο, χωρίς αντίτιμο, τέχνη, και πολιτισμό, δημιουργία και αλληλεγγύη, προσφέρει το δημόσιο, το ελεύθερο, το δωρεάν, το κοινό, αυτό που ανήκει σε όλους μας και όλοι θέλουμε να το μοιραστούμε ελεύθερα. Αυτό ήταν που ενόχλησε τους κυβερνήτες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αυτό θέλησαν να τσιμεντώσουν. Θέλησαν το Εμπρός να σιωπήσει γιατί εμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία του χρήματος, της αγοράς, γιατί αποδεικνύει πως μπορούμε να ζούμε, να σκεφτόμαστε και να νιώθουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

Αυτό το μήνυμα επικοινωνεί το Εμπρός και σε αυτό συναντά την κατάληψη Βοξ και τον Ελεύθερο Κοινωνικό χώρο στα Εξάρχεια, το πάρκο Δρακοπούλου και την κατράληψη Άνω-Κάτω στα Πατήσια, τα κατειλημμένα προσφυγικά στην Αλεξάνδρας, τη Λέλας Καραγιάννη στη Κυψέλη, τη Ρόζα Νέρα στα Χανιά και τον Ευαγγελισμό στο Ηράκλειο, τη Terra Incognita και την Yφανέτ στη Θεσσαλονίκη, τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στις περιφράξεις και την ιδιωτικοποίηση του Φιλοπάππου, του Πεδίου του Άρεως, του Βοτανικού Κήπου στη Πετρούπολη, της Ακαδημίας Πλάτωνα, του Στρέφη και την καταστροφή της πλατείας Εξαρχείων. Εκεί είναι που συναντιέται με τον αγώνα ενάντια στο φασισμό, ενάντια στην οικονομική και εργασιακή εξαθλίωση, την απελπισία των νέων και τις αυτοκτονίες των ανέργων, τις διώξεις αγωνιστών, και τις δράσεις για το σταμάτημα των πλειστηριασμών κατοικιών. Εκεί συναντιέται με τον αγώνα υπεράσπισης της Φύσης στα βουνά, τα νησιά και τα χωριά μας, εκεί συναντά τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, τις καταλήψεις και τα φοιτητικά στέκια, τις κοινωνικές κουζίνες, τις συνελεύσεις γειτονιάς, τις παρέες που παίζουν μουσική στο δρόμο, ένα κορίτσι που περπατά γρήγορα στο σκοτάδι γιατί κάποιος την ακολουθεί.

Το Εμπρός είναι ο χώρος που συναντιόμαστε με το αίμα των νεκρών μας- το Ζακ, τον Κillah P, τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, εκεί ζουν οι καλλιτέχνες χωρίς σκηνή και τα παιδιά που δεν έχουν δέντρα στην αυλή του σχολείου τους, εκεί παράγουμε Τέχνη ενάντια στην βιομηχανία της τέχνης, εκεί ζει το Εμπρός- ανάμεσα στους απελευθερωμένους κοινωνικούς χώρους και τις στιγμές της συλλογικής ευτυχίας, στους δρόμους, στα πάρκα και τις πλατείες, εκεί που οι άνθρωποι διεκδικούμε ξανά το δημόσιο, το ελεύθερο, το δωρεάν, το κοινό, χωρίς εμπορευματοποίηση και ανταλλακτική αξία.


Το Σάββατο 29/5 καλούμε σε συγκέντρωση έξω από το Εμπρός στις 5 το απόγευμα και Πανελλαδική Ημέρα Δράσης των καλλιτεχνών, των συνελεύσεων γειτονιάς και των κοινωνικών εγχειρημάτων σε κάθε γωνιά της χώρας για την υπεράσπιση όχι μόνο του Εμπρός αλλά όλων των απελευθερωμένων χώρων.


Δεν θα παραδώσουμε τα όνειρα μας στο σκοτάδι.
Όταν αγωνιζόμαστε- αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας!
24/5/2020

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

______


Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός γεννήθηκε μέσα από τα όνειρα και τις ελπίδες εκατομμυρίων ανθρώπων που πήραν μέρος στα κοινωνικά κινήματα της εποχής μας. Είναι ένας ανοιχτός, δημόσιος κατειλημμένος χώρος με διεθνή απήχηση, ελεύθερη πρόσβαση για πάνω από 1000 επισκέπτες την εβδομάδα και ένα καθημερινό, πολύμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων που απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές.
Από το 2011, εκατοντάδες καλλιτέχνες παρουσίασαν αφιλοκερδώς & με ελεύθερη είσοδο 400 διαφορετικά θεατρικά έργα σε περισσότερες από 2000 παραστάσεις.
Έγιναν συναυλίες 450 συγκροτημάτων, εκδηλώσεις ενίσχυσης αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων, κινηματικών πρωτοβουλιών και καλλιτεχνικών ομάδων, πάνω από 300 ομιλίες και διαλέξεις για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας. Εκατοντάδες συνελεύσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ ποίησης, λογοτεχνίας, εργαστήρια, μια θάλασσα συναντήσεων και δημιουργίας, μια ανάσα ελευθερίας και έκφρασης στο κέντρο της πόλης.
Προσπαθούμε να ενώσουμε τη θεωρία με την πράξη, το καλλιτεχνικό με το κοινωνικό και το πολιτικό, σε θέματα που αφορούν όλους, και να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο της τέχνης, σήμερα, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η συνέχιση του εγχειρήματος του Εμπρός είναι ζωτικής σημασίας και γι’ αυτό χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας!
Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός εκφράζει τη συμπαράσταση του σε όλους τους χώρους του κοινωνικού κινήματος που αντιμετωπίζουν την εκστρατεία του κράτους για την επιβολή μιας κανονικότητας υποταγής, φόβου, ιδιώτευσης και μαζικής αποβλάκωσης.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ!
ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΤΕΓΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ.

περισσότερες πληροφορίες:
http://www.embros.gr
facebook (like, follow, share!) :
https://www.facebook.com/embrosgr

Previous Story

Israel chooses violence – Report from Jerusalem

Next Story

Rosa Nera -Μια μικρή γιορτή, μια μεγάλη αφετηρία – Ανακοίνωση ανακατάληψης


Latest from Events

SPOKEN WORD FESTIVAL- SUN 11/2/2024 Thessaloniki

Mια συνάντηση της νέας γενιάς ποιητών αφιερωμένη στην ζωντανή spoken word κουλτούρα, ένα φεστιβάλ για τις νέες multi media μορφές παρουσίασης της ποίησης

Γιάννης Μπίλλας- Η αυταπάτη της πράσινης ανάπτυξης και το πρόταγμα της αποανάπτυξης – 23/11 ΕΜΠΡΟΣ

Το Κενό Δίκτυο καλεί τον εκπαιδευτικό- βιοκαλλιεργητή και συγγραφέα Γιάννη Μπίλλα σε μια ομιλία- κριτική της κυβερνητικής προπαγάνδας για την "πράσινη ανάπτυξη" και παρουσίασης

NOISE AGAINST WAR Festival – feat. DROR FEILLER

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr NOISE AGAINST WAR Festival Αντιπολεμικό φεστιβάλ avant-garde, πειραματικής και θορυβικής μουσικής αφιερωμένο στα θύματα της καταστροφής της Παλαιστίνης που συντελείται αυτή
Go toTop