H ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ- Κάλεσμα 17 Νοέμβρη 2021 Support Earth

Με τη συμπλήρωση 48 χρόνων από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, βιώνουμε μια περίοδο εξαιρετικά πρωτόγνωρου αυταρχισμού, που μας θυμίζει επικίνδυνα καθεστώτα βαθιάς καταστολής και ακραίας αναστολής των κοινωνικών ελευθεριών. Συνειδητοποιούμε περισσότερο από ποτέ, πόσο αναγκαία είναι η μνήμη και η απόδοση τιμής στον αγώνα και στη θυσία των αγωνιστών του ΄73.

Η κυβέρνηση αξιοποιώντας προς όφελός της στο έπακρο την πανδημία, εξακολουθεί να λεηλατεί με αμείωτη ένταση τη φύση με την ψήφιση αντιπεριβαλλοντικών νόμων, πολλές φορές εν κρυπτώ, που ισοπεδώνουν βουνά και δηλητηριάζουν νερό, γη και αέρα. Σε τόπους σπάνιας και ανέγγιχτης ομορφιάς σχεδιάζονται εξορύξεις και μεταλλεία, καταστρέφονται αρχαιολογικοί χώροι, οικοσυστήματα και κοινόχρηστα δημόσια αγαθά παραχωρούνται σε κάθε είδους επενδυτές. Ανανεώνονται άδειες για αυθαίρετες εγκαταστάσεις μονάδων αποτέφρωσης απορριμμάτων σε κατοικημένες περιοχές. Με αποικιακές συμβάσεις μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών παραχωρούνται χιλιάδες στρέμματα γης, με την απουσία οποιασδήποτε περιβαλλοντικής άδειας.Τα υδάτινα αποθέματα εκχωρούνται στα χέρια επιχειρηματιών μετατρέποντας ένα κοινωνικό αγαθό σε αντικείμενο κερδοσκοπίας…

Έπειτα από ένα ΄΄μαύρο΄΄ καλοκαίρι, για ολόκληρη τη χώρα, με τις πυρκαγιές που κατέκαψαν σχεδόν 1,5 εκατομμύριο στρέμματα δασικών εκτάσεων, φάνηκε η ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος επέλεξε να μεταφέρει πόρους απ’ τη δασοπροστασία προς την αστυνομία, και την αγορά εξοπλισμού για την καταστολή του κόσμου που αντιστέκεται, παραχωρώντας ταυτόχρονα τομείς πυρασφάλειας και δασοπροστασίας σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Εδώ και καιρό παρακολουθούμε έκπληκτοι την προσπάθεια φίμωσης της ανεξάρτητης ενημέρωσης, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τη διαγραφή διαφόρων σελίδων και ιστότοπων που δεν ανήκουν στα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια της κυβέρνησης. Η λογοκρισία σε δημοσιεύσεις προσώπων ή ομάδων γίνεται καθημερινό φαινόμενο.. 

Εγκλωβισμένη στο ολοκληρωτικό αφήγημα της άριστης κυβέρνησης, που συγκαλύπτει παιδεραστές και χαϊδολογεί φασίστες, είδαμε τους κυβερνήτες να παραδίδουν το υπουργείο υγείας σε έναν επικίνδυνο ομοφοβικό ρατσιστή και ακούσαμε τον πρωθυπουργό, εν μέσω πανδημίας, να ισχυρίζεται ότι έχουμε περίσσευμα σε δημόσια νοσοκομεία, προαναγγέλλοντας νέα αποψίλωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ταυτόχρονα είδαμε την χώρα να συγκαταλέγεται, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, στη λίστα χωρών που καταπατούν δικαιώματα και ελευθερίες, έπειτα από πλήθος καταγγελιών για παράνομες επαναπροωθήσεις και δολοφονίες στα σύνορα, θανάτους νέων ανθρώπων στα στρατόπεδα προσφύγων και τα κέντρα κράτησης μεταναστών.

Σε όλα τα παραπάνω παρακολουθούμε με οργή την αστυνομία να συνεχίζει να χτυπάει και να διαλύει αδιακρίτως και δολοφονικά οποιαδήποτε διαδήλωση ή διαμαρτυρία. Ακραία βία και καταστολή απέναντι σε χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που βγήκαν στο δρόμο ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, για τους κατοίκους περιοχών που αντιστέκονται στην καταστροφή του τόπου τους από εταιρείες “κολοσσούς” επενδύσεων, για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ζητούν δημόσια δωρεάν υγεία, τους εποχικούς πυροσβέστες οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους έλαβαν μέρος στην κατάσβεση των πυρκαγιών, σε κατοίκους περιοχών που διαμαρτύρονται για αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις συμπολιτών τους.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τους αγώνες μας στους δρόμους, σε κάθε πλατεία, σε κάθε τόπο,  να εναντιωνόμαστε με κάθε τρόπο στον αυταρχισμό, να υπερασπιζόμαστε τη Γη και την ελευθερία, μαζί με κάθε πλάσμα που υποφέρει.

Στον κόσμο αυτό αν ήρθες μόνο για να μετρήσεις τα χρόνια σου και να ζήσεις μιαν ήσυχη και φρόνιμη ζωή, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Ποτέ τους φρόνιμους ανθρώπους δεν τους πείραξε κανείς. Μα αν είναι να χαθεί κάποτε ο κόσμος, θα χαθεί από τους φρόνιμους. Γιατί αυτοί με τη φρονιμάδα τους, βοήθησαν τους ισχυρούς να γίνουν ακόμα ισχυρότεροι. 》(Μενέλαος Λουντέμης)

Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία στις 17 Νοέμβρη 2021 στις 15:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

SUPPORT EARTH

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous Story

Κάτω τα ξερά σας από τον Λόφο Στρέφη- Πορεία από Πλατεία Εξαρχείων- Σάββατο 13/11/2021

Next Story

Stop Making Stupid People Famous


Latest from Events

SPOKEN WORD FESTIVAL- SUN 11/2/2024 Thessaloniki

Mια συνάντηση της νέας γενιάς ποιητών αφιερωμένη στην ζωντανή spoken word κουλτούρα, ένα φεστιβάλ για τις νέες multi media μορφές παρουσίασης της ποίησης

Γιάννης Μπίλλας- Η αυταπάτη της πράσινης ανάπτυξης και το πρόταγμα της αποανάπτυξης – 23/11 ΕΜΠΡΟΣ

Το Κενό Δίκτυο καλεί τον εκπαιδευτικό- βιοκαλλιεργητή και συγγραφέα Γιάννη Μπίλλα σε μια ομιλία- κριτική της κυβερνητικής προπαγάνδας για την "πράσινη ανάπτυξη" και παρουσίασης

NOISE AGAINST WAR Festival – feat. DROR FEILLER

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr NOISE AGAINST WAR Festival Αντιπολεμικό φεστιβάλ avant-garde, πειραματικής και θορυβικής μουσικής αφιερωμένο στα θύματα της καταστροφής της Παλαιστίνης που συντελείται αυτή
Go toTop