Κενό Δίκτυο- Συνάντηση με Συντρόφους από το εξεγερμένο Μεξικό- ΤΕΤ. 5.7 Εμπρός

June 28, 2023

Το Κενό Δίκτυο υποδέχεται με χαρά στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός αναρχικούς Μεξικανούς συντρόφους / συντρόφισσες από την “Συνέλευση Αυτοχθόνων του Ισθμού της Οαχάκα για την Υπεράσπιση της Γης και της Περιοχής”, συνεχιστές του κινήματος των Magonistas (Ricardo Flores Magon) και του αγροτικού Ζαπατισμού, κοινωνικών κινημάτων που οι ρίζες τους απλώνονται για πάνω από εκατόν είκοσι χρόνια στο Μεξικό αναδεικνύοντας διαρκείς δυνάμεις ανανέωσης και έμπνευσης των αγώνων έως σήμερα.

ΙNFO: 

https://tierrayterritorio.wordpress.com/

https://www.facebook.com/APIIDTT

ΤΕΤΑΡΤΗ 5/7

ΩΡΑ 20.30

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο

Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

(Ρ. Παλαμήδη 2- Ψυρρή)

Η εξέγερση της Οαχάκα συνεχίζεται: Καταπίεση, στρατιωτικοποίηση και «ανάπτυξη»

Ομιλία / Ενημέρωση / Ανοιχτή Συζήτηση:

από τη Συνέλευση των Αυτόχθονων Λαών του Ισθμού της Οαχάκα για την υπεράσπιση της Γης και της Περιοχής

Μετάφραση από τα Ισπανικά: Ευγενία

Οι σύντροφοι όπως και η συλλογικότητα τους είναι οργανώσεις μέλη του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου (CNI), στο οποίο συμμετέχουν και οι Ζαπατίστας. Σημειωτέον ότι παράλληλα υπάρχει και μια διεθνή προσπάθεια στήριξης των συντρόφων Ζαπατίστας ενάντια στις επιθέσεις που δέχονται από τις παραστρατιωτικές ομάδες. Οι σύντροφ@ που θα επισκεφτούν την Ελλάδα αποτελούν από τις βασικές συλλογικότητες του καραβανιού El Sur Resiste που διέτρεξε το νότιο και νοτιονατολικό Μεξικού από τα τέλη Απριλίου. Ένας από τους λόγους που έρχονται στην χώρα μας είναι για να ενεργοποιήσουν και την παγκόσμια καμπάνια “Ο Νότος Αντιστέκεται”.

Περισσότερες πληροφορίες και κείμενα για το καραβάνι μεταφρασμένα και στα ελληνικά μπορείτε να βρείτε εδώ https://www.elsurresiste.org/

Οι συνελεύσεις, οι πρωτοβουλίες και τα ακτιβιστικά καραβάνια έχουν δώσει πολλές μάχες ενάντια στην οικολογική καταστροφή που προξενούν στις περιοχές τους οι ανεμογεννήτριες, ενάντια στα καταστροφικά κρατικά υπερσχέδια με την επονομασία “Διαωκεάνιος Διάδρομος”, το κακώς λεγόμενο “Τρένο των Μάγια”, ενώ εστιάζουν εδώ και πολλά χρόνια στην οργάνωση της κοινωνικής βάσης και τον αγώνα για Ισότητα, Ελευθερία, Αλληλοβοήθεια και Δικαιοσύνη.

Αυτή την εποχή περιοδεύουν στην Ευρώπη κυρίως για να συνδεθούν και να διαμορφώσουν δεσμούς σε βάθος χρόνου, στρατηγική στην οποία είναι πολύ αφοσιωμένοι. Καλούμε τις φίλες και τους φίλους μας να πλαισιώσουν την εκδήλωση, ενώ στέλνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε αντιφασιστικές, αντικαπιταλιστικές, queer-φεμινιστικές και ελευθεριακές κοινότητες αγώνα να συμμετάσχουν εμπλουτίζοντας την συνάντηση μας με τους Μεξικανούς συντρόφους και τις συντρόφισσες.

Η εκδήλωση οργανώνεται στα πλαίσια της διεθνούς υπεράσπισης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός

Διοργάνωση:

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ

[Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες]

http://voidnetwork.gr

https://www.facebook.com/kenodiktuo

Previous Story

Anarchy Alive / Uri Gordon talks with Tasos Sagris

Next Story

Κενό Δίκτυο- Ενημέρωση: Ιάσων Αποστολόπουλος- Τι έγινε στο ναυάγιο της Πύλου; – Κυρ. 2/7 Πλ. Εξαρχείων


Latest from Events

Go toTop