Μέσα από τα μάτια ενός διαδηλωτή: “Ο σκοπός (δεν) αγιάζει τα Μέσα (Μαζικής Ενημέρωσης)”: Ψέματα και απλές Αλήθειες για την Πλ. Συντάγμοτος στις 20 Οκτώβρη 2011

October 27, 2011

Επειδη μαλλον ολοι λίγο πολύ τα ειδατε στις ειδησεις, ή τα διαβασατε στις εφημεριδες, αλλα λιγοι εισασταν εκει να τα δειτε με τα ματια σας, παραθετω εδω περισσοτερο τα νευρα μου, παρα μια καποια ενημερωση. Αφου επεσε στα χερια μου μια εφημεριδα, και αφου χθες μετα την πορεια παρακολουθουσα ολο το βραδυ  τηλεοραση, ραδιο και διαδυκτιο, σημερα πια μπουχτισα. ΤΟ ΤΙ ΨΕΜΑ ΠΕΦΤΕΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ! Πρεπει να καταλαβουν ολοι μια και καλη, οτι τα ενημερωτικα μεσα μαζικης απατης  ΠΟΤΕ δεν θα λενε την αληθεια, μονο την αληθεια και ολη την αληθεια, γιατι πολυ απλα εχουνε δικια τους (πολιτικη) ατζεντα. Συνενοχοι παρακινησιολογοι μιας γαμημενης κοινωνίας σκατοψυχίας και μιζέριας.

Για αρχη μια λεζαντα της σημερινης (21/10/11) Καθημερινης:

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΜΗ ΒΙΑ

Ενας νεκρος – Αγρια επιθεση κουλουλοφορων σε μελη του ΠΑΜΕ.

Σας λεω εγω τωρα αυτο ειναι ψεμματα. Ο νεκρος δυστυχως δυστυχως ειναι αληθεια, αλλα τα υπολοιπα εγιναν εντελως αναποδα. Οσο για την ωμη βια, ποτε δεν καταδικαζεται οταν ασκηται απο τα νομιμα, μισθωμενα γουρουνια του κρατους.
Ας αρχισουμε απο την αρχη. Το ΠΑΜΕ εξαπανεκαθεν εκανε τις πορειες του λιγο πριν ή λιγο μετα ολες τις υπολοιπες ομαδες. Χθες ομως, για καποιο λογο, αποφασισε οτι θα κανει ολοκληρη πορεια μονο του, θα παει απο νωρις, θα κατσει μεχρι αργα, ΚΑΙ θα εχει μαζι του ομαδα περιφρουρισης/ κρουσης, ετοιμη με κρανη, παλουκια και μασκες. Μετα απο χρονια δειλης (εως και αδιαφορης?) παρουσιας στις πορειες, θυμηθηκε χθες, την μερα που θα ψηφιζονταν το πολυ-νομοσχεδιο, να δειξει την…αφοσιωση του στο… “κινημα”.

Δεν ξερω τι τους εταξε η Παπαρηγα, αλλα κατεβηκανε, σχηματισανε ανθρωπινες αλυσιδες, με τα ετοιμοπολεμα κομματοσκυλα στις πρωτες 5 γραμμες ΜΕ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και προστατεψανε την Βουλη και τον αγνωστο στρατιωτη. (Τον προστατευουν απο παραβατες μπας και ατιμωθει η μνημη του. Ολα τα αισχη που κανει η κυβερνηση ακριβως απο πανω του ομως δεν βλαπτουν την μνημη του ε? Ζωα, ε ζωα! Υποκριτες!)
Σε αυτο το σημειο να πω πως εδω και πολλους μηνες (βιαιων) εκδηλωσεων εχει γινει πλεον κοινο θεαμα ο κοσμος να φοραει μασκες, μαντηλια και θαλασσινα γυαλακια για να προστατευτει απο τα χημικα των ΜΑΤ. Οποτε ο ορος “κουκουλοφορος” ειναι εδω και πολυ καιρο αρκετα ρευστος. Επισης το να μπλεκουν επιτηδες τα μεσα τους “αγνωστους γνωστους” κουκουλοφορους με την ακροαριστερα και αναρχια γινετε για συγκεκριμενο λογο, να στοχοποιησουνε συγκεκριμενες κοινωνικες και πολιτικες ομαδες, ωστε να σπρωχνουν συγκεκριμενες ιδεολογιες στον κοσμο που τους παρακολουθει/διαβαζει. Τελος ειναι τουλαχιστον επαγγελματικα αισχρο να γινετε χρηση γενικευσεων του τυπου “οι κουκουλοφοροι που βρισκοντα στο κατω μερος της πλατειας” και  “οι νεαροι που πεταγανε μολοτοφ” και να συγχεονται επιτηδες και αυθαιρετα οι εννοιες “διαδηλωτης” και “κουκουλοφορος”. Ξερετε ΠΟΣΟ κοσμο ειχε στο κατω μερος της πλατειας?! Χιλιαδες! Πιστεψτε με, δυστυχως οι κουκυλοφοροι δεν ειναι τοσοι…Και γιατι να ειναι μονο ‘νεαροι’? Αφου ειχε και νεαρες, και μεσηλικες, και φοιτητες, και λυκειοπαιδα και ΚΚΕδες και ασχετους και τουριστες και ασφαλιτες και παρ’τον εναν και βαρα τον αλλον…
Λοιπον, απο πολυ νωρις λοιπον, το ΠΑΜΕ περικυκλωσε το κοινοβουλιο, και ειχε τοποθετησει  ομαδες του σε διαφορα σημεια της πλατειας. (εγω πρωτα φορα ειδα τοσους ΚΚΕ, ΚΝΕ, ΚΝΑΤ και ΠΑΜΕ ολους μαζι. Επιδημεια λεμε..) Οι ειδησεις και οι κωλοφυλλαδες θα σας πουν το εξης:ομαδες κουκουλοφορων εισεβαλαν στο μπλοκ του Δε Πληρωνω και επιτεθηκαν απροκαλεστα σε μελη του μπλοκ του ΠΑΜΕ.

ΛΑΘΟΣ! Δεν εγινε ετσι. Αντιθετως.

Μελη το μπλοκ Δε Πληρωνω ανεβηκε την Κ.Σερβιας μεχρι την εισοδο της Μεγαλης Βρετανιας και προσπαθησε να ανεβει στο πανω μερος της πλατειας. Ομως μελη του ΠΑΜΕ δεν τους επετρεψε να ανεβουν και επεσε βρισιδι και μερικες αδεσποτες.
Το μαυρο μπλοκ, μαζι με αλλους διαφορους ανεβηκαν προς το σημειο να φωναξουν συνθηματα και να δειξουν στο ΠΑΜΕ πως η πλατεια δεν τους ανηκει και πως αμα θελει και η κυρα Σουλα απο διπλα να διαμαρτυρηθει εξω απο το Κοινοβουλιο, μπορουσε.
Ο υπολοιπος κοσμος που βρισκοταν στο κατω μερος της πλατειας επι της Σταδιου δεν ειχε καταλαβει τι γινοταν, μιας και απο μακρια με τοσο κοσμο σιγα μη καταλαβεις και τι τρεχει, και καθονταν χαλαροι, απλοι παρατηρητες. Μονο αφου πεσανε οι πρωτες πετρες καταλαβε ο κοσμος οτι υπηρχε συγκρουση. Στην αρχη οι περισσοτεροι νομιζαν πως ειχε επιτεθειη αστυνομια . Ποσο λαθος καναμε.
Μελη του ΠΑΜΕ, αφου αποδοκιμασανε κοσμο του Δεν Πληρωνω και οσων αλλων φτασανε στο σημειο, αρχισαν και τους τραμπουκισμους και το ξυλο με καποιους, με αποτελεσμα ο απλος κοσμος να φυγει αρων αρων! Δεν εχει σημασια αμα το ξυλο αρχιζει απο τα ΜΑΤ, τους κουκουλοφορους ή μελη του ΠΑΜΕ, οταν αρχιζει ξυλο η διαδηλωση σπαει.



Και χθες το πρωτο σπασιμο το εκανε το ΠΑΜΕ. Ποτε ξανα στη ζωη μου δεν εχω δει μελη του ενος μπλοκ να την πεφτουν σε μελη ενος αλλου. Μονο φασιστες εχω δει να κανουν τετοια πλαγματα. Μαλιστα, λεγετε πως οταν το ΠΑΜΕ εκανε το πρωτο του πεσιμο στο όποιο μπλοκ ειχε μεινει εξω απο τα ξενοδοχεια (τετοια ωρα πλεον κυριως αναρχικοι, αντιεξουσιαστες, χουλιγκανια και κοσμος ετοιμπολεμος γενικα), ακροδεξιοι βρισκονταν μαζι με το ΠΑΜΕ, αλλα για καποιο λογο δεν επεφταν σφαλιαρες…φανταζομαι μολις εγινε το πεσιμο αρχισαν να τις ριχνουν μεταξυ τους…
Για καμια ωρα επεφτε πολυ ξυλο, μπολικες πετρες και μερικες αδεσποτες μολοτοφ. Κακως φυγανε κ οσες φυγανε, μιας και (κακως) ειχε και ασχετο κοσμο το ΠΑΜΕ στην πρωτη του γραμμη να τις φαει. Επισης να υπενθυμισω πως πτυσσομενα γκλοπ, παλουκια, κρανη, καπνογονα, δυναμιτακια μπορει να βρει ο οποιοδηποτε, μιας και οπλα ολων των ειδων πωλουνται ελευθερα σε διαφορα μαγαζια με στρατιωτικα, κυνηγετικα κτλ, απ’οπου εφοδιαζεται και η Σουλα της γειτονιας…
Μετα το ξυλο μελη του ΠΑΜΕ κανανε κυκλωτικη και βγηκανε στην Σταδιου να ξαναχτυπηθουν με οποιους βρισκονταν εκει. Δηλαδη καθε καρυδιας καρυδι. Κυριολεκτικα, αναμεσα τους και μια φιλη μου.  Εισεβαλε (επιτελους? Αχχαχα) και η αστυνομια με μερικα χημικα και καθαρισε η φαση στην κατω πλευρα. Τα υπολοιπα εγιναν καπως οπως συνηθως. Σπρωξανε κοσμο στην σερβιας, την ερμου και την μητροπολεως (στυσανε και καραουλι στο μοναστηρακι και εδεσε και η κλουβα με τις προσαγωγες), ακολουθησε βεβαιως βεβαιως ανταλλαγη πετρων/χημικων μεταξυ ΜΑΤ και των ετοιμοπολεμων σε διαφορους δρομους, καθως και κλεισιμο διαφορων εισοδων της πλατειας απο ΜΑΤ. Μελη του ΠΑΜΕ (και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ αν ειδα καλα απο το πανο) πισω απο τα ΜΑΤ, με τα ματια στραμμενα στον υπολοιπο κοσμο που τους φωναζε “ΚΚΕ το κομμα του χαφιε“ (και “Αυτοί, Αυτοί Φυλάνε τη Βουλή”).



Μετα επεσε και η ειδηση για τον καημενο 53χρονο νεκρο οικοδομο απο τον Βυρωνα και εδεσε το στορι. Αρχικα τα μεσα λενε πως χτυπηθηκε με πετρα και αφου μεταφερθηκε στον Ευαγγελισμο πεθανε λογω της συγκρουσης, που κατα τα μεσα ξεκινησαν οι κουκουλοφοροι. (Αρα οι κουκουλοφοροι τον σκοτωσαν, λεει η Σουλα) Μετα ο ιατροδικαστης/υπευθυνος του νοσ. Ευαγγελισμου λεει πως τελικα ο ατυχος πεθανε απο καρδιακη ανακοπη, λογω εντασης και αναπνευστικων προβληματων. Λιγο μετα μαθαινουμε οτι τελικα ΔΕΝ δεχτηκε πετρα, ουτε βρισκοταν καν στο μπλοκ του ΠΑΜΕ στο σημειο της Μεγαλης Βρετανιας, αλλα στο Ζαππειο και οτι ενω βρισκοταν εκει, μερικα μετρα απο τα ποδια του ειχε πεσει δακρυγονο των ΜΑΤ (Και λεει η Σουλα αρα τα ΜΑΤ τον σκοτωσαν!). 

Η αστυνομια βεβαια δηλωνει πως δεν εκανε χρηση χημικων σε αυτο το σημειο (μπουρδες κυραΣουλα, σου λεω γω, φαινονται ξεκαθαρα τα σημεια οπου πεφτουν) και ας συνεχιζαν να αναθυμιαζουν για ωρες, προκαλωντας ασχημα αναπνευστικα.
Κι ομως, ευλαβικα τα καθεστωτικα μεσα αναπαρηγαγαν τις λανθασμενες δηλωσεις πολιτικων και κομμματων, συμπληρωνοντας τις δηλωσεις τους σα καψουρεμενα παιδακια. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ! Αφου βαλανε την Παπαρηγα να σχολιασει την δραση των κουκουλοφορων, ποιά? Τη Παπαρηγα! Και λενε οτι οι κουκουλοφοροι υπονομευουν και αμαυρωνουν το δικαιωμα στην διαμαρτυρια, οχι τα κομματα που εσκεμμενα εδω και χρονια υπονομευουν τον λαο που γαμανε. Οχι τα μεσα που πουλανε μπουρδες και λενε οτι θελουν απο τα ψηλα γραφεια τους, υπερανω ολων, στα παπαρια τους ολα! Ειναι προσβολη στα σκυλια να αποκαλουμε σκυλια τους δημοσιογραφους. Οσο προσβολη ειναι στα γουρουνια να λεμε ετσι τους μπατσους. Τα σκυλια και τα γουρουνια ειναι πολυ ανωτερα οντα. Και παραθετω.

[…] Ο προεδρος της ΝΔ κ. Α.Σαμαρας αναφεθηκε σε “τυφλη βια των κουκουλοφορων” που οδηγησε στην απωλεια ενος συνανθρωπου μας. […] Το ΚΚΕ σε ανακοινωση του κανει λογο για ¨”σχεδιασμενα οργανωμενες ομαδες σε διατεταγμενη αποστολη”, που επιχειρησαν να διαλυσουν τη συγκεντρωση του ΠΑΜΕ και προσθετει οτι αποτελεσμα της επιθεσης αυτης ηταν ο θανατος του 53χρονου και τραυματισμος δεκαδων διαδηλωτων του ΠΑΜΕ. […]

Αυτο που παραλειπουν βεβαια να πουνε ειναι οτι δεν τραυματιστικαν μονο του ΠΑΜΕ, αλλα και πολλοι αλλοι. Απο το ΠΑΜΕ! Επισης, ενω ανακοινωθηκε χθες το βραδυ (μεταξυ 20.30-22.00) πως δεν φταιει η συγκρουση για τον θανατο του αδικοχαμενου (πραγματικα αδικα, ξεφτιλα), σημερα το πρωι ακομα ριχνουν το φταιξιμο στην “δολοφονικη επιθεση κουκουλοφορων”! Αμα ειχε γινει αλλιως, και τελικα ο ατυχος ειχε οντως παει στην ομαδα κρουσης και ειχε οντως φυγει απο πετρα, τοτε να δειτε που και παλι θα εφταιγαν οι γνωστοι αγνωστοι. Οχι το ΠΑΜΕ που εδωσε εντολη να συγκροτηθει προκλητικη ομαδα περιφρουρισης,  και να κανουν φασιστικη καταληψη στην πλατεια,και να μην εμπλακουν τα ΜΑΤ, και να πιασουν διαδηλωτες και να τους παραδωσουν στους μπατσους. Δεν φταιει το ΠΑΜΕ και το καθε ΠΑΜΕ που ασκει φτηνη απατηλη και λαικη πολιτικη, που τελικα το ιδιο τραμπουκοι ειναι με την αστυνομια και τους φασιστες και τους χουλιγκανους, που κανει πλατες στη κυβερνηση μπας και μετα τις εκλογες φαι κατι απο το ψοφιμι της εξουσιας.
Τα βιντεο οπου μελη του ΠΑΜΕ πλακωνουν κοσμο δεξια και αριστερα υπαρχουν στο διαδυκτιο. Και οχι μονο υπαρχουν, αλλα τα μεσα ενω δειχνουν μελη του ΠΑΜΕ να πλακωνουν στις σκαλες κοσμο, τους αποκαλει μπαχαλακηδες. Βιντεο οπου μελη του ΠΑΜΕ κανουν ντου και τρεχουν, τα μεσα τους λεει κουκουλοφορους… ενω ειναι του ΠΑΜΕ!!

ΨΕΜΜΑΤΑ! ΩΜΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΑΣ ΛΕΩ!  ΨΕΥΤΕΣ, ρουφιανοι του συστηματος κωλοκαναλα!!
Οπως βεβαια υπαρχουν και τα υποπτα βιντεο οπου διαφοροι κουκουλοφοροι συνεννοουνται με ΜΑΤ (κουκουλοφοροι ασφαλιτες). Οπως και βιντεο οπου ΜΑΤ ριχνουν με τα γκλοπ κατευθειαν και μονον στο κεφαλι. Αυτα δε τα εβαλε ποτε λεζαντα η κωλο-Καθημερινη και η καθε πεταμενη συμφεροντολογα φυλλαδα! Που σε καθε πορεια πλακωνουν και συλλαμβανουν αθωο κοσμο και ριχνουν δεκαδες χημικα. Θα μου πεις πριν ενα δεκαημερο που τα ΜΑΤ πλακωνανε φωτορεπορτερ το εδειξαν οι ειδησεις, οποτε ‘νταξει….Σκατά!


 

Αισχος σε ΟΛΟΥΣ οσους ασκουν τυφλη βια. Αισχος στο ΠΑΜΕ που χθες εδωσε καθαρο μυνημα για τις προθεσεις του. Αισχος στα ΜΕΣΑ μαζικής εξαπάτησης που πουλανε ψεμματα για να καθοδηγησουν την κοινη γνωμη. Αισχος σε οσους ξαναψηφιζοντας (τα ιδια λαμογια κιολας!) νομιζουν οτι κατι θα αλλαξει.
Να παν να πνιγουν ολοι ρε! ΟΛΟΙ! ( κάνε κλικ για ένα ξεφτιλισμένο σχόλιο και 111 φωτογραφίες από καθεστωτική οικονομική εφημερίδα)


το κείμενο γράφτηκε στο μπλογκ Nemesis Knox

Διαβάστε την πολιτική ανακοίνωση του Κενού Δικτύου σχετικά με τον ρόλο του Κ.Κ.Ε. στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 19 και 20 Οκτώβρη 2011:
http://voidnetwork.blogspot.com/2011/10/void-network-political-announcement-for.html 

Previous Story

Void Network political announcement for the Greek National Strike in 19 & 20 Oct. and the role of Communist Party of Greece / KENO ΔΙΚΤΥΟ :Πολιτική Ανακοίνωση για την Γενική Απεργία στις 19 & 20 Οκτ. 2011 και τον ρόλο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος σε αυτή

Next Story

“On the Degradation of Language and the Art of Listening”, a short essay from blog “FROM POLITICS TO LIFE”


Latest from Local movement

Go toTop