London, UK. 19th May, 2016. Paula Peters speaks at the road block of Tottenham Court Rd by delegates at the TUC disabled workers conference led by activists from Disabled People Against Cuts (DPAC), Mental Health Resistance Network (MHRN) and Winvisible (Women with visible and invisible disabilities) calling for an end to government benefit cuts which have led to the deaths of many disabled people - including 2 DPAC members the previous day. There were speeches and chanting as they blocked traffic, with pedestrians gathering and some drivers hooting in support. Peter Marshall/Alamy Live News

Διεθνές μέτωπο αντίστασης των ανθρώπων με αναπηρία ενάντια στις περικοπές!

September 6, 2016

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ 

Μια εβδομάδα αντίστασης! Με τη συμμετοχή πολύ “προχωρημένων” κινήσεων και κινημάτων των αναπήρων από την Ευρώπη και όχι μόνο. Άνθρωποι με αναπηρία, συζητούν οργανωμένα και με “βλέμμα” διεθνιστικό για τη δημιουργία ισχυρού και μόνιμου μετώπου ενάντια στις περικοπές. Όπου ως τέτοιες δεν εννοούνται απλά και μόνο οι περικοπές επιδομάτων όπως πολλοί αδαείς ενδεχομένως θα σκεφτούν, αλλά ευρύτερα οι ασκούμενες σε περιόδους κρίσης περιοριστικές βασικών δικαιωμάτων πολιτικές που εξαναγκάζουν τις λεγόμενες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε συνθήκη υποτελούς διαβίωσης.

Την αντιστασιακή εβδομάδα οργανώνει η με την επωνυμία DPAC (Disabled people against cuts) ομάδα ακτιβιστών από το Ηνωμένο Βασίλειο, προσδοκώντας να είναι η αφετηρία για συντονισμένες αντιστασιακές δράσεις 365 μέρες τον χρόνο ανά την Ευρώπη και όχι μόνο.

Οι εργασίες ξεκίνησαν ήδη από την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, ημέρα αφιερωμένη στο μείζον για την χειραφέτηση των αναπήρων ζήτημα “Τέχνη και Δικαιώματα”, συνεχίστηκαν την επομένη (Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου) εστιάζοντας στο μήνυμα “απαιτούμε το δικαίωμα στην Ανεξάρτητη Διαβίωση” και κορυφώνονται το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου όπου στα πλαίσια μεγάλου διεθνούς συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα συναποφασίσουν και κυρώσουν το περιεχόμενο των κοινών μετωπικών τους δράσεων για το προσεχές μέλλον.

Ενδιάμεσα: Σήμερα Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει ειδική προσέγγιση στη λεγόμενη “Εθνική Ημέρα Δράσης” που αποτελεί κυρίαρχο/ θεσμικό τρόπο – μια φορά τον χρόνο, παντού πανομοιότυπες γιορτές και ανακοινώσεις – του υφιστάμενου πλαισίου διεκδικήσεων, ώστε να μελετηθούν διέξοδοι απεγκλωβισμού και μέθοδοι εμβάθυνσης των μηνυμάτων. Αύριο Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου υπό τον τίτλο “Όχι άλλοι ανάπηροι νεκροί – Λονδίνο” θα φωτιστούν τα πάμπολλα εγκλήματα ρατσιστικού μίσους σε βάρος των αναπήρων που … διαφεύγουν στη συντριπτική πλειονότητά τους της προσοχής των ΜΜΕ. Και την Πέμπτη στις 8 Σεπτεμβρίου – από τα μεσάνυχτα ώστε να συμπέσει με την έναρξη των Paralympic Games – το μήνυμα Rights not Games που σε πολλά ανήσυχα μυαλά κατοικεί αλλά ουδέποτε έχει δημόσια με την ένταση που του αναλογεί εκφραστεί θα διεκδικήσει να “ακουστεί” με την ένταση που δικαιωματικά του αντιστοιχεί.

Δεδομένης της οξύτητας της λεγόμενης ελληνικής κρίσης, δεν θα μπορούσε από την σπουδαία αυτή αντιστασιακή εβδομάδα να λείπει ελληνική εκπροσώπηση. Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου – διασυνοριακής οικοδόμησης του μετώπου αντίστασης (Global Resistance) – η ελληνικής προέλευσης Κίνηση χειραφέτησης ατόμων με αναπηρία διά του ιδρυτικού μέλους της κ. Αντώνη Ρέλλα φέρει την ευθύνη μιας εκ των βασικών εισηγήσεων με θέμα/ τίτλο “Μηδενική ανοχή μέσα στα χρόνια των μνημονίων και των περικοπών”. Είναι σίγουρο ότι αν μη τι άλλο οι έλληνες εκπρόσωποι έχουν να πουν πολλά…

*Περισσότερες πληροφορίες για το DPAC και την εβδομάδα αντίστασης μπορείτε (και πρέπει) να αναζητήσετε στο: www.dpac.uk.net  και στο: mail@dpac.uk.net. Από πλευράς μας, σύντομα θα αναρτήσουμε προς ενημέρωσή σας την πλήρη παρέμβαση της Κίνησης Χειραφέτησης ατόμων με αναπηρία, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα.

WOA-Flyer-A5

Previous Story

“Ο αντάρτης της Δαμασκού” – Nεφέλη Βουτσινά Πετσιμέρη

Next Story

Πορεία ΔΕΘ 2016| Σάββατο 10/9 17:00 Καμάρα | Αναρχική Ομοσπονδία /// Demonstration of Anarchist Federation against International Thessaloniki Fair SAT.10/9


Latest from Local movement

Go toTop