ΔΙΣΤΟΜΟ: Ενημέρωση για Κολωνό-Σεπόλια και κάλεσμα σε αντιφασιστική διαδήλωση στα Σεπόλια

November 13, 2017

Ο Κολωνός και τα Σεπόλια σαν γειτονιές αποτελούν τρανό παράδειγμα της εδαφικής εδραίωσης του παρακρατικού φασισμού. Με αφορμή την έναρξη Κυριακάτικου Σχολείου Ενισχυτικής Διδασκαλίας για παιδιά από την πακιστανική κοινότητα συγκροτήθηκε ένα αντιδραστικό-φασιστικό-παρακρατικό μπλοκ γονέων-κατοίκων-βουλευτών και ντόπιων υμνητών του Χίτλερ και των Ταγμάτων Ασφαλείας. Σήμερα Κυριακή, εμείς σαν Δίστομο επιλέξαμε την οργανωμένη παρουσία μας έξω από το 144ο Δημοτικό Σχολείο Σεπολίων με σκοπό να αποτρέψουμε οποιαδήποτε οργανωμένη εμφάνιση του συγκεκριμένου εσμού και να οικοδομήσουμε σχέσεις πολιτικής εμπιστοσύνης με τον ντόπιο αντιφασιστικό κόσμο της περιοχής.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, επιλέξαμε να κάνουμε μια αυτόνομη αντιφασιστική παρέμβαση. Κατά τη διάρκεια της κίνησής μας, και ενώ αναγράφαμε συνθήματα, δεχθήκαμε λεκτική επίθεση από γνωστή ‘’αγανακτισμένη’’ κάτοικο. Τη στιγμή της λεκτικής αντιπαράθεσης, αντιλαμβανόμαστε να μας σημαδεύουν σε ευθεία βολή 2 φασίστες από το απέναντι μπαλκόνι κρατώντας όπλα- δεν γνωρίζουμε αν είναι αληθινά ή όχι. Μείναμε σταθεροί στη θέση μας και τους προκαλέσαμε να κατέβουν κάτω. Αυτοί δεν κατέβηκαν, συγκροτήσαμε το σώμα της παρέμβασης και αποχωρήσαμε συγκροτημένα.

Σαν Στέκι Δίστομο, θεωρούμε ως μια πρώτη κίνηση πολιτικής ανταπάντησης να καλέσουμε σε αντιφασιστική πορεία στις γειτονιές του Κολωνού και των Σεπολιών την Τρίτη 14 Νοεμβρη, ώρα 18.00 με σημείο συνάντησης το μετρό των Σεπολίων. Είναι πολιτικό μας καθήκον να απλώσουμε τον μαχητικό αντιφασισμό στο μητροπολιτικό πεδίο, στήνοντας ανάχωμα στους φασίστες και τους κρατικούς τους προστάτες.
Υ.Γ. 1 Κοροντζή και λοιπά σκουλήκια, Άγιος Παντελεήμονας- Κολωνός 1 τσιγάρο δρόμος.

Ενημερώσεις- Καλέσματα:

Α) Αντιφασιστική Πορεία στις γειτονιές των Σεπολιών και του Κολωνού, Τρίτη 14 Νοέμβρη, ώρα 18.00, μετρό Σεπολίων

Β) Πολιτική ενημέρωση για το περιστατικό στον Κολωνό και τα χαρακτηριστικά της πορείας, Δευτέρα 13 Νοέμβρη, 20.00, Σολωμού 13, όροφος 1ος

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ…

ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙΑ,ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ,

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο

Previous Story

ΔΩΜΑΤΙΟ 5ο Γιάννης Ραουζαίος

Next Story

Η γενιά μας πεθαίνει – Νίκος LeFou


Latest from Local movement

Go toTop