Αναρχική Ομοσπονδία: Για τις κινητοποιήσεις και την καταστολή στις 17 Νοέμβρη 2018 (+video)

Η Αναρχική Ομοσπονδία και φέτος τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου του 1973 και όλων των άλλων Πολυτεχείων που μετά την πτώση της χούντας έγιναν ορόσημα εξέγερσης και γράφτηκαν ανεξίτηλα στην ιστορία των κοινωνικών αγώνων στην Ελλάδα.

Σε Αθήνα, Θεσ/νίκη, Ηράκλειο και Λαμία, είτε μέσα απο την συγκρότηση δικού μας μπλοκ είτε σε συνεργασία με άλλες δυνάμεις του αναρχικού/ελευθεριακού κινήματος, βγήκαμε στον δρόμο για να δηλώσουμε τον σεβασμό μας στους αγώνες του παρελθόντος αλλά και την παρουσία μας στους αγώνες που πρέπει να έρθουν και να σπάσουν το καλούπι της κοινωνικής ειρήνης των ημερών μας.

Στην Αθήνα σχηματίσαμε δικό μας μπλοκ και βρεθήκαμε αντιμέτωποι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την αναίτια κατασταλτική επίθεση της αστυνομίας. Το μπλοκ μας, που συμμετείχε στην πορεία πλάι στα άλλα αναρχικά μπλοκ, είχε κατόπιν συλλογικής απόφασης καθαρά προπαγανδιστικά χαρακτηριστικά. Επιλέξαμε να κατεβούμε με αυτούς τους όρους συγκροτημένα και με ισχυρή περιφρούρηση που ανέλαβαν και οργάνωσαν οι ομάδες και τα άτομα της περιφέρειας Αθήνας. Για αυτόν τον λόγο παρά τις αδιάκοπες προκλήσεις των διμοιριών ΜΑΤ που επόπτευαν την αναρχική παρουσία στην πορεία, δεν απαντήσαμε σε καμία απο τις συνεχείς και χυδαίες προκλήσεις τους.

Ξέραμε όμως ότι οι προκλήσεις αυτές δεν ήταν η συνηθισμένη αστυνομική αλητεία αλλά πιθανό πρελούδιο για να χτυπηθούν τα αναρχικά μπλοκ κατα την διάρκεια της αποχώρησης. Αυτό είχε γίνει και πέρυσι που είχαμε αντιμετωπίσει μια βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση.

Αυτή την χρονιά η Περιφέρεια Αθήνας της Αναρχικής Ομποσπονδίας είχε τροποποιήσει το σχέδιο αποχώρησης. Μετά το πέρας της πορείας και μετά την ανακοίνωση μας προς τον κόσμο που συμμετείχε ότι σκοπεύουμε να αποχωρήσουμε απο το Μετρό, οι διμοιρίες άρχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα και να χτυπούν με ιδιαίτερη σφοδρότητα πρώτα τους συντρόφους/ισσες της περιφρούρησης (τη στιγμή που αυτοί/ες έσπασαν τις γραμμές τους για να κινηθούν προς το μετρό) και στην συνέχεια όποιον/α έβρισκαν πρόχειρο/η.

Η αποχώρηση έγινε με επιτυχία, το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου και των περιφρουρήσεων διασώθηκε στο μετρό αν και με απώλειες. Ενα μέλος του Ρουβίκωνα ξυλοκοπήθηκε αγρια και συνελήφθη και ένα άλλο βρέθηκε στον νοσοκομείο άσχημα χτυπημένο.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι ένας κόμβος αγώνα και αποκαλύπτει τις προθέσεις τόσο αυτών που αγωνίζονται όσο και του κράτους. Βλέπουμε την νέα σοσιαλδημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει την προδιαγεγραμένη καθεστωτική του πορεία. Αφού οι μάσκες έπεσαν και μαζί τους οι ελπίδες ενός κομματιού της κοινωνικής βάσης για μια σειρά από θέματα που αφορούν την οικονομία και την πολιτική, ήρθε η ώρα να πέσουν και οι μάσκες για την κρατική καταστολή επί ΣΥΡΙΖΑ. Η υπόγεια σιωπηλή και «στοχευμένη» κατασταλτική τακτική που προσπαθούσε να διατηρήσει επικοινωνιακές αιχμές «αριστεροσύνης» και «δικαιωμάτων», τακτική που εφάρμοζε ο Σύριζα ως τώρα, δίνει την θέση της στην ακομπλεξάριστη βαρβαρότητα. Το είδαμε στην επίθεσή στα Α/Α μπλοκ στην Λ. Αλεξάνδρας, το είδαμε στις αύρες, το είδαμε στο όργιο χημικών, ξυλοδαρμών και συλλήψεων το βράδυ της 17ης Νοέμβρη.

Απο την μεριά μας θα συνεχίσουμε την μακρά πορεία που έχουμε χαράξει. Μια πορεία συμμετοχής, οργάνωσης και αντίστασης. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που πλαισίωσε το μπλοκ μας στην Αθήνα και την παρουσία μας στον δρόμο στις άλλες πόλεις. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια όσων εμπιστεύονται τα καλέσματά μας. Είμαστε ικανοποιημένοι που οι περιφρουρήσεις μας έκαναν την δουλειά τους. Ακόμα και αν δεν μπορεσαν να αντισταθούν στην αναίτια επίθεση των ΜΑΤ, τράβηξαν πάνω τους το «ενδιαφέρον» της κρατικής βίας δίνοντας χρόνο στον κόσμο που συμμετείχε να διασωθεί.

Αλληλεγγύη στα μέλη του Ρουβίκωνα που χτυπήθηκαν και συνελλήφθησαν.

Αλληλεγγύη σε όλους τους συλληφθέντες, σε όλους όσους βίωσαν την βία της εξουσίας το βράδυ της 17 Νοεμβρη 2018.

Θα είμαστε εδώ, στην πρώτη γραμμή, ώσπου τα «Πολυτεχνεία» του μέλλοντος να ολοκληρώσουν το έργο που ξεκίνησαν τα Πολυτεχνεία του παρελθόντος: τη μεγάλη κοινωνική, πολιτική, οικονομική, και πολιτισμική αλλαγή που τόσο χρειαζόμαστε.

Αναρχική Ομοσπονδία

anarchist-federation@riseup.net

https://anarchist-federation.gr

FB: https://www.facebook.com/anarxikiomospondia2015/

Twitter: https://twitter.com/anarchistfedGr

Youtube: Αναρχική Ομοσπονδία

________________________________________

Πορεία 17 Νοέμβρη 2018: Σκηνές ωμής αστυνομικής βίας από τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ εκτυλίχθηκαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας λίγο πριν τη ΓΑΔΑ στις 19:10. Καθώς το μπλοκ της Αναρχικής Ομοσπονδίας -έχοντας ολοκληρώσει την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία χωρίς να έχει συμβεί απολύτως το παραμικρό- έφθανε έξω από το μετρό των Αμπελοκήπων, περιστοιχισμένο ασφυκτικά από διμοιρίες ΜΑΤ, κι ενώ φωνάχθηκε δυνατά από τους διαδηλωτές ότι “διαλυόμαστε τώρα, μπαίνουμε στο μετρό”, διμοιρίες απαγόρευσαν ξαφνικά ακόμη και την πρόσβαση στο πεζοδρόμιο. Όπως χαρακτηριστικά ακούγεται και στο βίντεο Ματατζής δίνει την εντολή, “Κλείστε, δεν περνάει κανένας”! Δευτερόλεπτα αργότερα ο ίδιος διμοιρίτης δίνει το σήμα για τη βίαιη διάλυση των διαδηλωτών φωνάζοντας “να φύγουνε, να φύγουνε” κι αμέσως ακούγεται ξεκάθαρα ο παρατεταμένος ήχος της φυσούνας να εκτοξεύει χημικά κατά του κόσμου που απλά ήθελε να αποχωρήσει. Πετιούνται ασφυξιογόνα και κρότου-λάμψης εξ επαφής μέσα στον κόσμο, καθώς οι ένστολοι μπράβοι χτυπάνε με τα γκλομπς ό,τι κινείται και ομαδόν όποιον/α πέσει κάτω και στη συνέχεια τους συλλαμβάνουν, γιατί έτσι. Χωρίς καμία αιτία, ούτε καν μια αφορμή, απλά με γενικό κριτήριο τα πολιτικά φρονήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ, την ημέρα της αιματηρής καταστολής της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, το μόνο μήνυμα που έλαβε, όπως ξεκάθαρα καταγράφεται και στο βίντεο, ήταν οι χουντικές πρακτικές και η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων. Αυτό το βίντεο χρησιμεύει ως μια υπενθύμιση ότι αυτό ακριβώς είναι το πρόσωπο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, δηλαδή, δε χρειάζεται να προκαλέσεις το κράτος ή την αστυνομία, για να σου επιτεθούν, να σε τραυματίσουν, να σε πνίξουν με ασφυξιογόνα χημικά (που πριν αναρριχηθούν στην εξουσία ισχυρίζονταν ότι θα απαγορεύσουν), να σε συλλάβουν, να προσπαθήσουν να εμφυσήσουν μέσα σου το φόβο και να σε φυλακίσουν. Το κράτος και η αστυνομία θα σε κρίνουν βάσει των πολιτικών ή ιδεολογικών σου πεποιθήσεων. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τέτοια γεγονότα είναι χαρακτηριστικά ενός φασιστικού κράτους και όχι ενός δημοκρατικού, παρά το γεγονός ότι επιθέσεις όπως αυτές συμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη, σε σχεδόν κάθε δημοκρατικό κράτος που υπάρχει στον κόσμο, διοικούμενο τόσο από αριστερές όσο και από δεξιές κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι αριστερή, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών ή των μελών της αποκαλούνται σοσιαλιστές ή κομμουνιστές και παρ’ όλα αυτά βλέπετε τέτοιες σκηνές αδίστακτης βίας από τους αστυνομικούς τους, οι οποίες είναι πανομοιότυπες με αυτές που λαμβάνουν χώρα σε κράτη που κυβερνώνται από δεξιές κυβερνήσεις. Δεν φοβούνται καν το γεγονός της σύνδεσης που θα κάνει στο μυαλό του κάποιος, μεταξύ της επετείου μιας αιματηρής εξέγερσης φοιτητών από μια στρατιωτική χούντα και της βίαιης καταστολής μίας διαδήλωσης από αστυνομικούς, οπλισμένους και ντυμένους στα χακί σαν στρατιώτες, την ίδια μέρα, χρόνια αργότερα. Ο κοινός παρονομαστής είναι η εξουσία. Ούτε Θεοί, Ούτε Αφέντες.

Video από την αντίστοιχη επίθεση των ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ με πανομοιότυπο τρόπο, πάλι στην Αλεξάνδρας, στην πορεία της 17 Νοέμβρη 2017:

 

Previous Story

Αναρχική Ομοσπονδία: Τα Πολυτεχνεία είναι ό,τι τα κάνουμε να είναι. Καλέσματα 17 Νοέμβρη 2018

Next Story

“Smash Brahminical Patriarchy” Poster Draws Wrath of Patriarchal Brahmins


Latest from Events

SPOKEN WORD FESTIVAL- SUN 11/2/2024 Thessaloniki

Mια συνάντηση της νέας γενιάς ποιητών αφιερωμένη στην ζωντανή spoken word κουλτούρα, ένα φεστιβάλ για τις νέες multi media μορφές παρουσίασης της ποίησης

Γιάννης Μπίλλας- Η αυταπάτη της πράσινης ανάπτυξης και το πρόταγμα της αποανάπτυξης – 23/11 ΕΜΠΡΟΣ

Το Κενό Δίκτυο καλεί τον εκπαιδευτικό- βιοκαλλιεργητή και συγγραφέα Γιάννη Μπίλλα σε μια ομιλία- κριτική της κυβερνητικής προπαγάνδας για την "πράσινη ανάπτυξη" και παρουσίασης

NOISE AGAINST WAR Festival – feat. DROR FEILLER

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr NOISE AGAINST WAR Festival Αντιπολεμικό φεστιβάλ avant-garde, πειραματικής και θορυβικής μουσικής αφιερωμένο στα θύματα της καταστροφής της Παλαιστίνης που συντελείται αυτή
Go toTop