ΜΑΥΡΑ ΓΙΛΕΚΑ: Ανακοίνωση μετά την κατάληψη στο Πάνθεον

July 15, 2019

Σηκωθείτε ψόφιοι άνθρωποι!

Σήμερα, εμείς, μετανάστες χωρίς χαρτιά, που ζούμε σε κέντρα κράτησης μεταναστών, κάτοικοι των δρόμων,

εμείς καταλάβαμε το Πάνθεον!

Είμαστε αυτοί που δεν έχουν χαρτιά, δεν έχουν φωνές, δεν έχουν πρόσωπα για την Γαλλική Δημοκρατία. Ήρθαμε εδώ, στον τάφο των μεγάλων ανδρών σας, για να διαμαρτυρηθούμε για τις δικές σας βλασφημίες. Τις προσβολές των μνημών των συντρόφων/ισσών μας, των πατεράδων μας και των μανάδων μας, των αδερφών μας στη Μεσόγειο, και στους δρόμους του Παρισιού, στα κέντρα μεταναστών και στις φυλακές. Η Γαλλία αναπαράγει τη σκλαβιά με ένα διαφορετικό τρόπο. Οι πατεράδες μας πέθαναν για τη Γαλλία. Και όσοι πέθαναν είναι νεκροί. Η ευθύνη πέφτει απάνω στους ζωντανούς, σε αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία σήμερα.
Οι νεκροί πρέπει να αναπαυθούν.

Προχθές, επιτεθήκαμε στο θεσμό των συνόρων καταλαμβάνοντας τον τερματικό σταθμό της Air France του αεροδρομίου Charles de Gaulle. Είναι σε εκείνο το σημείο, που η Γαλλική αστυνομία μας στοιβάζει σε αεροπλάνα προς την Αλγερία, το Ντακάρ, το Χαρτούμ, το Μπαμάκο ή την Καμπούλ. Είναι εκεί που ο Djiby, ο σύντροφος μας, απελάθηκε. Χθες εισβάλαμε στα γραφεία της εταιρίας Elior στην γειτονιά La Défense και στο Γενικό Διευθυντήριο της Εργασίας. Θέλουμε να πούμε στα αφεντικά που μας εξευτελίζουν και που μας σπάνε τα κόκαλα ότι ο φόβος πλέον βρίσκεται στη δική τους πλευρά!

Σήμερα, συνεχίζουμε να επιτεθόμαστε στο Κράτος και το ρατσισμό του, στη Γαλλία και στην Ευρώπη. Ερχόμαστε για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας! Δεν παρακαλάμε κανέναν πια και θα αποκτήσουμε τα δικαιώματα μας με τη δύναμη του αγώνα!

Ήρθαμε για να σας πούμε ότι η τακτική της Γαλλίας για τους ξένους είναι ο εξευτελισμός, η εκμετάλλευση, η απέλαση. Η Γαλλία που διεξάγει πόλεμο εκεί, λεηλατεί τους πόρους μας και αποφασίζει γι αυτούς, μαζί με τα δικά μας διεφθαρμένα Κράτη. Η Γαλλία, η οποία κάνει πόλεμο και εδώ.

Κάνουμε καταλήψεις.
Επειδή υπάρχουν 200,000 άδεια σπίτια στο Παρίσι, και οι άνθρωπο μας κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες του περιφερειακού. Γιατί η δημοτική αρχή περιέφραξε τους δρόμους του του camp της Λεωφόρου Wilson στο Saint Denis.

Γιατί στο κέντρο των μεταναστών της Thiais, όπως και σε άλλα κέντρα μεταναστών, οι αστυνόμοι κάνουν επιδρομές στα δωμάτια των ανθρώπων που κατοικούν εκεί.

Απαιτούμε τη ελευθερία των συντρόφων των Μαύρων Γιλέκων, που βρίσκονται φυλακισμένοι σε κέντρα κράτησης, και απαιτούμε επιπλέον και ελευθερία για κάθε άλλο
Για την καταστροφή των φυλακών για τους ξένους. Δεν παλεύουμε μόνο για χαρτιά αλλά επίσης ενάντια στο σύστημα που κατασκευάζει ανθρώπους χωρίς χαρτιά. Δεν θα πληρώνουμε πια τους μπάτσους ή κάποιο υπεύθυνο για να κλείσουμε ένα ραντεβού. Δεν θα διαπραγματευτούμε πια με τον υπουργό των εσωτερικών και τις νομαρχίες του. Θέλουμε να μιλήσουμε στον πρωθυπουργό Edouard Philippe, τώρα! Θα μείνουμε εδώ μέχρι ο καθένας από εμάς πάρει τα χαρτιά και επιπλέον διεκδικούμε για όσους φτάσουν στην Γαλλία αργότερα, ότι θα έχουν την ελευθερία να μείνουν.

Σε όλους όσους εξεγείρονται εδώ, ή στο Σουδάν ή στην Αλγερία,
Στους συντρόφους και στις συντρόφισσες μας, σε όλες αυτές που παλεύουν ενάντια στους καταπιεστές.
Σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος,
Σε όλες αυτές που άντεξαν να αγωνίζονται ενάντια στην “εναλλακτική”-δεξιά όλα αυτά τα 5 χρόνια.
Και σε όσους είναι πεπεισμένοι ότι ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό που έρχεται, είναι ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό που ακόμα υπάρχει.

Χαρτιά και σπίτια για όλους και για όλες!
Ελευθερία μετακίνησης και εγκατάστασης!
Ζήτω οι αγώνες των Μαύρων Γιλέκων!
Ούτε άστεγοι, ούτε στη φυλακή, χαρτιά τώρα!
Gilets Noirs en Lutte

_________________

Τα “Μαύρα Γιλεκα” είναι μια ακτιβιστική πρωτοβουλία εκατοντάδων μεταναστών χωρίς χαρτιά που πηγάζει από το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων και οι οποίοι τους τελευταίους μήνες έχουν οργανώσει δράσεις με την συμμετοχή και αλληλέγγυων ακτιβιστών από την Γαλλία.  Πρώτη τους δράση ήταν τον Μάιο, όταν έκαναν κατάληψη τμήματος του αεροδρομίου Charles De Gaulle ενάντια στην συνεργασία της Air France στην διαδικασία απελάσεων μεναταστών “χωρίς χαρτιά”.

Στην συγκέντρωση του Πάνθεον πήραν μέρος περισσότεροι από 700 άνθρωποι. Το κτήριο του Πάνθεον στο Παρίσι επιλέχθηκε μιας και φιλοξενεί πολλά έργα τέχνης με θέματα ενάντια στο δουλεμπόριο και υπέρ της απελευθέρωσης των σκλάβων. Η αστυνομία επιτέθηκε στην συγκέντρωση με δακρυγόνα και έκανε 21 συλλήψεις.

Previous Story

BLACK VESTS- France arrests 21 after hundreds of African migrants occupy Pantheon

Next Story

BLACK VESTS- Paris Panthéon occupation Announcement: Fear has changed sides


Latest from Global movement

Disaster Anarchy- by Rhiannon Firth

The growth of autonomous disaster relief efforts, grassroots anarchist initiatives during the COVID-19 pandemic, and collective responses to climate change, both in the UK
Go toTop