ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ – Το κράτος έχει συνέχεια στη βία, στην εξαίρεση, στη θανατοπολιτική

July 19, 2019
  • Ανακοίνωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας

ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ

Το κράτος έχει συνέχεια στη βία, στην εξαίρεση, στη θανατοπολιτική.

Η σημερινή κυβέρνηση του Συλλόγου Ελλήνων Βιομηχάνων, των διευθυντών μεταπρατικών εταιρειών, των απατεώνων του πλούτου, των πλιατσικολόγων βαλκανικού ταπεραμέντου, διακηρύσσει με στόμφο το δόγμα του νόμου και της τάξης αλλά και της μηδενικής ανοχής. Και ενώ οι καθολικές ιδιωτικοποιήσεις και η γενικευμένη φιλελευθεροποίηση είναι στις προθέσεις της, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο Κρατισμός και η συγκέντρωση Εξουσίας περισσεύει. Τα πάντα, Φυλακές, Μετανάστες, πολιτικοί αντίπαλοι, κινήματα, συλλογικότητες, στην επιτήρηση του Υπουργείου δημόσιας Τάξης. Τα υπόλοιπα, ΚΥΠ, Κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, ΜΜΕ στο γραφείο του πρωθυπουργού. Το βαθύ ελληνικό κράτος επιστρέφει στο παρελθόν του με βλέμμα στο μέλλον, όπου μέσα από την στυγνή διαχειρισιμότητα και κυβερνησιμότητα θα θελήσει να επιβάλλει τον σύγχρονο κρατικό ολοκληρωτισμό. Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία διόρισαν τον Χρυσοχοΐδη, τον άνθρωπο του ιστορικά βαθέως κράτους, του προστάτη του ελληνικού καπιταλισμού, τον ιδρυτή των μηχανοκίνητων δολοφόνων της ΕΛΑΣ, της επάνδρωσης αλλά και της διεύρυνσης της αστυνομικής καταστολής.

Δεν είναι μόνο ο Χρυσοχοΐδης, ο εσαεί Υπουργός Τάξεως που επιβεβαιώνει τη συνέχεια του κράτους αλλά και οι Συριζαίοι διαχειριστές του, όταν σε μια επίδειξη κρατικού αυταρχισμού και καταστολής, με εντολή της κυβέρνησης Σύριζα, η αστυνομία εισβάλλει στους κατειλημμένους χώρους στέγασης και φιλοξενίας προσφύγων στη Λ. Νίκης (την οποία δεν θα ξεχάσουμε ποτέ), στο Ορφανοτροφείο της Τούμπας και στην Κ. Ντηλ τα χαράματα της Τετάρτης 27.7.16 και ακολουθούν μαζικές προσαγωγές προσφύγων και αλληλέγγυων.

Πρόσφατα με εντολή του ίδιου υπουργείου και με Δεξιά αυτή τη φορά κυβέρνηση, όλα δείχνουν πως ετοιμάζονται να κλείσουν τις καταλήψεις στέγασης προσφύγων, ξεκινώντας από την ιστορική κατάληψη της ΝΟΤΑΡΑ. Η κατάληψη ΝΟΤΑΡΑ στέγης και φιλοξενίας προσφύγων, ήταν η πρώτη κατάληψη (25 Σεπτέμβρη 2015) φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών και ταυτόχρονα μια πολιτική πρόταση περιεχομενική στην αλληλεγγύη, εδαφικοποιώντας την και αίροντας στην πράξη την κατάσταση εξαίρεσης απέναντι στο κράτος αλλά και στη φύση που είχε επιβληθεί στους πρόσφυγες. Τότε που εκατοντάδες χιλιάδες περνούσαν το Αιγαίο και όσοι γλύτωναν από τα κύματα έβρισκαν όχι το κράτος αλλά μια κοινωνία στην πλειοψηφία της αλληλέγγυα στους πρόσφυγες του Αιγαίου. Σε αυτή τη συνθήκη γεννήθηκε η ΝΟΤΑΡΑ όπου φιλοξένησε πάνω από 9000 άντρες, γυναίκες, παιδιά, ανάπηρους, λοατκι κοινότητα προσφύγων ενώ στα συσσίτια αλλά και στα προϊόντα αλληλεγγύης είχαν πρόσβαση και οι ντόπιοι κολασμένοι.

«Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο , προχωρήσαμε στην κατάληψη του εγκαταλελειμμένου δημόσιου κτιρίου του ΕΤΕΑΜ της οδού Νοταρά 26, με σκοπό την εδαφικοποίηση της αλληλεγγύης μας προς τους πρόσφυγες/μετανάστες για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους (στέγαση, περίθαλψη, κάθε είδους στήριξη) . Δεν πρόκειται για μια κίνηση φιλανθρωπίας, κρατικής ή ιδιωτικής, αλλά για εγχείρημα αλληλεγγύης αυτοοργανωμένο όπου οι αλληλέγγυοι και οι πρόσφυγες αποφασίζουν από κοινού. Αποφασιστικό όργανο μας είναι η ανοιχτή συνέλευση της κατάληψης όπου μπορούν να συμμετέχουν όλοι κι όλες χωρίς αποκλεισμούς.»
Ήταν και εξακολουθεί να είναι η ανάληψη ευθύνης της κατάληψης με την οποία είμαστε ακόμη δεσμευμένοι και την οποία θα υπερασπιστούμε με κάθε κόστος.

Και το κίνημα έχει συνέχεια στην αντίσταση, στην αλληλεγγύη, στην αυτοοργάνωση.

Με πρόσχημα τα Εξάρχεια και τα τεκταινόμενα εκεί, πολλά από τα οποία είναι απότοκα του καπιταλιστικού μηδενισμού της εξατομίκευσης και της διάλυσης του κοινωνικού δεσμού, ετοιμάζονται να επιτεθούν σε ότι αρνείται αυτή τη συνθήκη προκειμένου να ενισχύσουν τη διαδικασία του τεμαχισμού κάθε δεσμού, κάθε συλλογικού, επιβάλλοντας τη βαρβαρότητα, τη σιγή νεκροταφείου, τη στρατοπεδευμένη ατομικότητα και κοινωνικότητα. Με άλλα λόγια ετοιμάζουν κατά τα λεγόμενα τους επίθεση στο αντιεξουσιαστικό κίνημα, στις συλλογικότητές του, στα κοινωνικά κέντρα, και όπου εδαφικοποιούνται οι ιδέες του. Υπόσχονται να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Στην ουσία επιζητούν ένα πιλοτικό πρόγραμμα καταστολής για ένα γενικό blitzkrieg στην κοινωνία, στη φύση, στα κοινωνικά, πολιτικά και ατομικά δικαιώματα. Με το καθολικό είναι του φιλελευθερισμού, το κέρδος, παραχωρούν σε κάθε κερδοσκοπική πολυεθνική κάθε δικαίωμα για τη μετατροπή των δημόσιων χώρων σε κλειστές ζώνες κερδοφορίας, κάθε σπιθαμή γης για παντός είδους εξορύξεις, αφαιρώντας ταυτόχρονα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα από ντόπιους και μετανάστες, διευκολύνοντας τις επενδύσεις, την ανάπτυξη των αιματοβαμμένων πλουτοκρατών και την αρπαγή του φυσικού πλούτου, ανατρέποντας κάθε ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος με τον ανθρώπινο πληθυσμό.

Το Αντιεξουσιαστικό κίνημα έχει 40 χρόνια ζωντανής ιστορίας αγώνων πολυεπίπεδων και πολύμορφων. Ένα κίνημα πάντοτε σύγχρονο με πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό λόγο. Ένα κίνημα με εκατοντάδες πολιτικούς κρατούμενους που καθόρισε το κίνημα αντίστασης απέναντι σε κάθε εξουσία, απέναντι σε κάθε κυβέρνηση. Αυτό το κίνημα – που δεν υπάρχει κοινωνική διαμαρτυρία από την οποία να απουσιάζει – βρίσκεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο, για μια εκ νέου επερχόμενη καταστολή από τους νέους διαχειριστές της εξουσίας.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε οφείλει και οφείλουμε να υψώσουμε ένα τείχος απέναντι στην κρατική επίθεση. Να υψώσουμε το Αντιεξουσιαστικό Κοινωνικό Μέτωπο της επιθυμίας αλλά και της ανάγκης της αντίστασης αλλά και της επίθεσης. Ένα μέτωπο ανοικτό στην κοινωνία, στους εργαζόμενους και σε όσους πλήττονται από τη λησταρχική καπιταλιστική βαρβαρότητα.

ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, 
ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,
ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, 
ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ, 
ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ 
ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ! 

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Previous Story

ΤΙΠΟΤΑ- ο Ελευθεριακός

Next Story

Ο θυμός των σωμάτων- Larry Cool


Latest from Local movement

Go toTop