ΚΟΜΟΤΗΝΗ- Ενημέρωση απο την εκκένωση της κατάληψης UTOPIA A.D.

December 28, 2019

Σήμερα το πρωί 27/12 η κατάληψη Utopia A.D. (Παλιά Νομική- Κομοτηνής) εκκενώθηκε (δεν υπήρχαν άτομα μέσα) από συνεργείο δέκα ατόμων οι οποίοι ήρθαν με μία κλούβα χωρίς διακριτικά κάποιας υπηρεσίας ή εταιρίας. Ξήλωσαν κυριολεκτικά τα πάντα από αφίσες μέχρι και τον ηλεκτρολογικό πίνακα, τις πόρτες και τα παράθυρα. Το μίσος τους για το στέκι ήταν τέτοιο που σβήσανε ακόμα και την αντιφασιστική ζωγραφιά που είχε από έξω και την επωνυμία. Μόλις μάθαμε για την εκκένωση πήγαμε στην πρυτανεία με σκοπό να βρούμε τον πρύτανη ο οποίος απουσίαζε. Ψάξαμε για κάποιον από την τεχνική υπηρεσία και βρήκαμε τον υπεύθυνο. Μας είπε πως ο ίδιος δεν ήξερε για την εκκένωση καθώς το συνεργείο δεν ήταν της τεχνικής υπηρεσίας αλλά εξωτερικού εργολάβου, κάτι που σημαίνει πως ενδεχομένως να υπήρχαν και ασφαλίτες ανάμεσα σε αυτά τα δέκα άτομα.

Αυτή η κίνηση έρχεται να συμπληρώσει την πρώτη απόπειρα εναντίον μας στις 18 Νοέμβρη μετά από εντολή του αντιπρύτανη Φώτη Μάρη. Η εκκένωση τότε αποφεύχθηκε λόγο της άμεσης και δυναμικής κινητοποίησης συντρόφων/ισσων και αλληλέγγυου κόσμου. (KEIMENO) Σήμερα λίγες ώρες μετά την εκκένωση σαν πρώτη κίνηση μπήκαμε σε διπλανό γραφείο και το διακοσμήσαμε με αφίσες.

Είναι πλέον ξεκάθαρο για εμάς πως υπεύθυνοι για την εκκένωση είναι οι πρυτανικές αρχές με πρωτεργάτες τον αντιπρύτανη Φώτη Μάρη και τον πρύτανη Αλέξανδρο Πολυχρονίδη. Την τελευταία φορά που εκκενώθηκε ο χώρος ήταν το 2009 και ανακαταλήφθηκε την ίδια μέρα πάλι επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Μετά από 10 χρόνια και αφού οι συνθήκες είναι ευνοϊκές μετά την αντιαναρχική και αντικαταληψιακή εκστρατεία των φασιστών της Ν.Δ., η νέα πρυτανική αρχή βρίσκει την ευκαιρία να μας εκκενώσει εν μέσω εορτών που οι σχολές είναι κλειστές.

Η κατασταλτική αυτή επιχείρηση δεν πρόκειται να σταματήσει την πολιτική μας δράση και μέσα στα πανεπιστήμια. Δεν θα απαλλαγούνε τόσο εύκολα από την παρουσία μας. Βρισκόμαστε και δραστηριοποιούμαστε σε αυτόν τον χώρο 16 χρόνια και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Για κάθε εξέλιξη θα υπάρχει ενημέρωση.

Έχουμε πόλεμο με το κράτος και όποιος δεν το παραδέχεται εθελοτυφλεί. Αλληλεγγύη σε όλα τα συντρόφια και τις καταλήψεις που δέχονται την καταστολή. Το κράτος έρχεται πρώτα για τους αναρχικούς, μετά θα έρθει για όλους.

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.

________________

Το Κενό Δίκτυο εκφράζει την συμπαράσταση του στην κατάληψη Utopia A.D. και την αλληλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους του αγώνα στην Κομοτηνή.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ – ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

Previous Story

Raul Vaneigem: Here we are! At the beginning of everything!

Next Story

Does Work Really Work? L. Susan Brown


Latest from Local movement

Go toTop