Κενό Δίκτυο- Κάλεσμα- Πορείες αλληλεγγύης – Πεμ. 5/3/2020- Αθήνα- Θεσ/νίκη- Πάτρα- Χανιά

March 5, 2020

Το ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ καλεί τους φίλους και τις φίλες του σε όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις και τις δράσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου έμαθε να βλέπει τους πρόσφυγες σαν σκουπίδια ενώ έπρεπε να κοιτάζει τους πολιτικούς με αυτό τον τρόπο.

Έχουμε χρόνια να ζήσουμε πόλεμο σε αυτό τον τόπο και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον πόνο των προσφύγων. Οι πρόσφυγες είναι συνέχεια στον δημόσιο λόγο σαν πρόβλημα, σαν βάρος, σαν κατάρα αλλά ποτέ κανείς δεν αμφισβητεί τον πόλεμο και τις βιομηχανίες όπλων που θησαυρίζουν από αυτόν, τις πολιτικές  αποφάσεις και τις απάνθρωπες ιδεολογίες που βρίσκονται στον πυρήνα αυτών των πολέμων.

Τα γεωπολιτικά συμφέροντα που ξεκινούν και διατηρούν πολέμους καταστρέφοντας επικράτειες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης επιβάλλουν την στρατιωτική και  διπλωματική  ισχύ τους, ο πόλεμος ξεσπά πάνω από τους ανθρώπους με την μορφή ανεξέλεγκτης καταιγίδας. Οι 85.000 πρόσφυγες που φιλοξενεί αυτή την στιγμή η Ελλάδα θα μπορούσαν να φτιάξουν την ζωή τους και να ορθοποδήσουν μέσα σε μερικούς μήνες με την πολιτική βούληση των κυβερνήσεων της Ευρώπης και την βοήθεια των λαών της. Όμως ολόκληρη η Ευρώπη κυβερνιέται από κυνικά καπιταλιστικά συμφέροντα, φασίστες ρατσιστές και φανατικούς χριστιανούς.

Και εμείς βρεθήκαμε ανάμεσα στους στρατιωτικούς γίγαντες, τις ακροδεξιές κυβερνήσεις, τους φασίστες και τους ρατσιστές, να φροντίζουμε με τις μικρές μας δυνάμεις παιδιά και μανάδες να σταθούνε στα πόδια τους, νεαρά πιτσιρίκια να βρούνε τον δρόμο τους, αγόρια και κορίτσια να  ανθίσουν. Στις πλατείες και τις γειτονιές αυτής της χώρας οι άνθρωποι πολεμάνε τις μηχανές.

ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ / ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Δεν θα περάσει ο φασισμός!

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ

Στον κόσμο αγριότητας που μας επιβάλλουν, θα γίνουμε η τρυφερότητα της αλληλεγγύης και ο σπόρος της αναγέννησης.

ΑΘΗΝΑ, Προπύλαια, 18:30
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Καμάρα, 18:00
ΠΑΤΡΑ, Πλατεία Γεωργίου, 18:30
ΧΑΝΙΑ, Πλατεία Αγοράς, 18:30

-Να ανοίξουν τα σύνορα σε Έβρο, Αιγαίο και σε όλη την Ευρώπη για να περάσουν οι πρόσφυγες.
-Να σταματήσει ο βασανισμός αθώων ανθρώπων από το ελληνικό, το τουρκικό και τα ευρωπαϊκά κράτη. Να καταργηθεί τώρα η ευρω-τουρκική συμφωνία της ντροπής.
-Καμία αναστολή στη χορήγηση ασύλου, ταξιδιωτικά έγγραφα για όλους τους πρόσφυγες.
-Μηδενική ανοχή στους φασιστικούς όχλους, την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που τους υποθάλπουν.
-Κανένας άνθρωπος σε στρατόπεδο. Καμία κλειστή δομή. Κονδύλια για την υγεία, τη σίτιση, τη στέγαση και την εκπαίδευση των προσφύγων και όχι για τη μιλιταριστική αποτροπή.

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ https://voidnetwork.gr

Previous Story

Chile: Another End of the World is Possible- Original reporting from the uprising

Next Story

Κάτω τα χέρια από τις Αμβλώσεις – Συγκέντρωση- Μητρόπολη Αθηνών ΣΑΒΒ. 7/2


Latest from Events

SPOKEN WORD FESTIVAL- SUN 11/2/2024 Thessaloniki

Mια συνάντηση της νέας γενιάς ποιητών αφιερωμένη στην ζωντανή spoken word κουλτούρα, ένα φεστιβάλ για τις νέες multi media μορφές παρουσίασης της ποίησης

Γιάννης Μπίλλας- Η αυταπάτη της πράσινης ανάπτυξης και το πρόταγμα της αποανάπτυξης – 23/11 ΕΜΠΡΟΣ

Το Κενό Δίκτυο καλεί τον εκπαιδευτικό- βιοκαλλιεργητή και συγγραφέα Γιάννη Μπίλλα σε μια ομιλία- κριτική της κυβερνητικής προπαγάνδας για την "πράσινη ανάπτυξη" και παρουσίασης

NOISE AGAINST WAR Festival – feat. DROR FEILLER

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr NOISE AGAINST WAR Festival Αντιπολεμικό φεστιβάλ avant-garde, πειραματικής και θορυβικής μουσικής αφιερωμένο στα θύματα της καταστροφής της Παλαιστίνης που συντελείται αυτή
Go toTop