Αντιφασιστικά κείμενα και δράσεις από Κρήτη, Χίο, Καλαμάτα, Αγρίνιο

March 10, 2020

Το ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ εκφράζει τη συμπαράσταση του και τον σεβασμό του προς όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που συμμετέχουν σε αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές δράσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες σε όλη τη χώρα και ειδικά στις μικρές επαρχιακές πόλεις που είναι παραδωμένες στη κανιβαλιστική προπαγάνδα της τηλεδημοκρατίας.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η ματαίωση της “εκστρατείας των εθελοντών από την Κρήτη” για τον Έβρο, είναι μια μεγάλη νίκη του αναρχικού και αντιφασιστικού κινήματος του νησιού! Για όσους-ες μπορούν να αναλογιστούν την δυσκολία και το ρίσκο που εμπεριέχει το να μπαίνει ένας πολιτικός χώρος μπροστά σε ένοπλους επίδοξους “κυνηγούς κεφαλών” σε τοπικό επίπεδο, πόσο μάλλον στην Κρήτη… Πρόκειται για ένα σημαντικό κτύπημα στα θεμέλια ενός εθνικιστικού παραστρατιωτικού δικτύου “εθελοντών” που επιχειρείται συστηματικά να στηθεί τις τελευταίες μέρες ανά την Ελλάδα… Ακολουθεί το κείμενο που αναλαμβάνει την ευθύνη για την δράση: Η αντιφασιστική βία εναντίον υποψήφιων δολοφόνων είναι εύλογη και δίκαιη :

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου, 120 περίπου αντιφασίστες/ριες ματαιώσαμε την φασιστοσύναξη εθελοντών κυνηγών κεφαλών, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο Καραναστάσειο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ηρακλείου (ΕΛΜΕΠΑ). Διοργανωτής του μαζέματος ήταν μια διαδικτυακή ομάδα που υπέγραφε ως «1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών» και ζητούσε όπλα και εθελοντές για να «εκστρατεύσει» στον Έβρο και να ενωθεί με τα υπόλοιπα σκουπίδια που βασανίζουν και σκοτώνουν μετανάστες. Κατά την πολύωρη παραμονή μας στον χώρο δεν εμφανίστηκαν παρά ελάχιστοι φασίστες, οι οποίοι έλαβαν ό,τι αξίζει να λαμβάνει κάθε υποψήφιος ανθρωποφάγος. Κανένας από αυτούς δεν ήταν περαστικός από το σημείο και κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την ταμπέλα του αθώου φοιτητή. Όταν πας για κυνηγός κεφαλών ένα χέρι ξύλο είναι το λιγότερο που μπορείς να περιμένεις. Δεν θα επεκταθούμε όμως στο πως και πόσοι τσακίστηκαν. Προέχει να εξηγήσουμε το γιατί.

Πολλά ακούστηκαν σχετικά με την πατρότητα του καλέσματος και τη σοβαρότητα των διοργανωτών τους οποίους άδειασαν ακόμα και επίσημες λέσχες ειδικών δυνάμεων. Πολλά λέγονται επίσης σχετικά με το κατά πόσο όσοι διοργανώνουν και προσέρχονται σε τέτοιες μαζώξεις είναι πραγματικά «φασίστες» και αν αξίζει να τους τσακίζουμε. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάποια πράγματα.

Ποσώς μας ενδιαφέρει αν οι υποψήφιοι εθελοντές τέτοιων παρακρατικών ομάδων ψηφίζουν Μιχαλολιάκο, Μητσοτάκη ή Τσίπρα. Ποσώς μας ενδιαφέρει αν αυτοπροσδιορίζονται ως φασίστες, εθνικιστές ή πατριώτες. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι αποτελούν ένα συρφετό σκατόψυχων ρατσιστών που δηλώνουν ρητά την πρόθεσή τους να κατασπαράξουν τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου. Χρυσαυγίτες, νεοδημοκράτες, πασόκοι ή συριζαίοι οι εν λόγω εθελοντές είναι ένα μάτσο θρασύδειλοι που δηλώνουν συμμετοχή σε έναν «πόλεμο» στον οποίο η μία πλευρά αποτελείται από ένοπλους καλοταϊσμένους νταήδες που στο τέλος της μέρας θα γυρίσουν σπιτάκι τους να διηγούνται τις μαγκιές τους και η άλλη από άοπλους φοβισμένους μετανάστες που κοιμούνται στα δάση αγκαλιά με τα παιδιά τους και δεν ξέρουν τι θα τους φέρει το αύριο.

Όλα αυτά τα υποψήφια κομάντο της πλάκας ούρλιαζαν πριν δύο χρόνια για λαθροεισβολείς που απειλούν τον ελληνικό πολιτισμό και ταυτόχρονα πλούτιζαν από την αισχροκέρδεια εις βάρος άστεγων μεταναστών που ζητούσαν φαί, φορτιστή και τουαλέτα. Τη μια μέρα ζητάνε τον πνιγμό εγκύων μεταναστριών «γιατί δεν τις γάμησαν αυτοί» (βλ. Θερμή Λέσβου) και την άλλη ουρλιάζουν μαζί με ρασοφόρους σκοταδιστές για το «δικαίωμα στη ζωή» στήνοντας μισογύνικες καμπάνιες κατά του δικαιώματος στην άμβλωση. Από τη μια προσλαμβάνουν μετανάστες στα χωράφια τους με εξευτελιστικά μεροκάματα κι από την άλλη μιλάνε για ξένους που τους παίρνουν τις δουλειές. Χειροκροτάνε τις βαρβαρότητες των ΜΑΤατζήδων στα Εξάρχεια κι όταν οι ίδιες διμοιρίες κάνουν τις ίδιες αθλιότητες στους κατοίκους των νησιών, τους λένε προδότες της πατρίδας. Η υποκρισία τους είναι τόσο τοξική όσο και η ύπαρξή τους.

Δεν πιστεύουμε μόνο στη δύναμη της βίας. Πιστεύουμε πρώτα από όλα στην επικοινωνία και τη δύναμη του λόγου. Πιστεύουμε στην παιδαγωγική δύναμη του διαλόγου και της γνώσης και έτσι χτίζουμε τις κοινότητές μας. Μακάρι να μπορούσαμε να εξαλείψουμε το μίσος όσων νοσούν από τον ιό του εθνικισμού. Μακάρι η αγάπη μας για τη ζωή και τα πλάσματα που περπατούν στη γη, να μπορούσε να γιατρέψει τα αρρωστημένα μυαλά των φασιστών. Οι μηχανισμοί διαπαιδαγώγησης όμως της ταξικής κοινωνίας και της κρατικής προπαγάνδας δεν μας το επιτρέπουν. Τα ανθρώπινα ζόμπι που εκκολάπτουν διψάνε για αίμα. Όταν έχουν το πλεονέκτημα θα ορμήσουν να κατασπαράξουν τους αδύναμους κι όταν τελειώσουν θα φαγωθούν μεταξύ τους.

Δεν θα σταματήσουμε λοιπόν να αγωνιζόμαστε γιατί αναπνέουμε μέσα από τον κοινωνικό αγώνα και την συλλογική δράση. Επιπλέον, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Ζούμε πουλώντας την εργατική μας δύναμη. Δεν είμαστε εισοδηματίες και αφεντικά, δεν θρεφόμαστε από τα ακίνητα και τις επιχειρήσεις μας. Τον χρόνο μας τον έχει κλέψει έτσι κι αλλιώς η μισθωτή εργασία και η ηρεμία μας ρημάζεται καθημερινά από τις τοξικές σχέσεις που μας περιβάλλουν. Όσο για την αγάπη μας για τους καταπιεσμένους και την οργή μας για το κράτος και τα αφεντικά, αυτή δεν μπορεί να την κλέψει κανείς. Θα είμαστε λοιπόν εκεί κάθε φορά που οι εθνικιστές επιχειρούν να βγουν από τους υπονόμους τους. Και κάθε φορά που θα πέφτουν πάνω μας θα βιώνουν την αντιφασιστική μας λύσσα.

Με τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε στις τρεις πόλεις του νησιού, η Κρήτη στέλνει μια υψωμένη γροθιά σε όσους/ες βγαίνουν στον δρόμο ενάντια στα ρατσιστικά αποβράσματα.

Αλληλεγγύη στους μετανάστες

Δύναμη στους/στις συντρόφους/ισσες της Λέσβου και όλης της χώρας

Αναρχικοί/ες

Αντιφασίστες/ριες

Ηρακλείου Κρήτης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Να παραμείνουμε άνθρωποι και να παλέψουμε σαν ζώα

Μαζική πορεία αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 05/03 στο Ρέθυμνο για τους ξενιτεμένους-ες πρόσφυγες που έχουν γίνει για ακόμα μια φορά το μπαλάκι ανάμεσα σε ξεχωριστά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, καθαρά ρατσιστικών πολιτικών της Τουρκίας, της Ελλάδας και ολόκληρης της Ε.Ε.
Η Τουρκία έχει αναλάβει το ρόλο του δουλέμπορου, η Ελλάδα το ρόλο της φυλακής ανθρώπων και η Ε.Ε το ρόλο του επιστάτη, ενώ όλοι συμμετέχουν στους πολέμους που γεννάν την προσφυγιά.
Με καμβά τα σύνορα του Έβρου (όπου το πολεμικό καθεστώς της Τουρκίας έσπρωξε χιλιάδες πρόσφυγες) διαδραματίζεται για μέρες ένα εθνικιστικό ντελίριο για εσωτερική κατανάλωση και ενίσχυση της ακροδεξιάς ατζέντας και στις δυο χώρες. Στρατός, αστυνομία, ομάδες συνοριοφυλάκων και πολιτοφυλακών, τα ΜΜΕ, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, νεοναζί απ’ όλη την Ευρώπη, ξεπεσμένες τηλεπερσόνες και κάθε καρυδιάς καρύδι, παίρνουν μέρος σ’ ένα σκηνικό πολέμου με “αντίπαλο” εν τέλει τους κατατρεγμένους, αντιμετωπίζοντάς τους ως “όπλο της Τουρκίας” για να “εξισλαμίσει” την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μέσα σε όλον αυτό τον παροξυσμό ακροδεξιές ομάδες έχουν βρει την ευκαιρία και ξαναβγαίνουν στο προσκήνιο.
Το Ρέθυμνο δεν θα μπορούσε ν’ αποτελεί εξαίρεση. Μετά από εβδομάδες προπαγάνδας και φανατισμού και μετά από παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο “ενάντια στην ισλαμοποίηση”, φτάσαμε στην κορύφωση με την προχθεσινή επίθεση στη συγκέντρωση με στελιάρια και σίδερα από 15 γνωστούς αγνώστους νεοναζί. Ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού και εκφοβισμού από μεριάς τους καθώς το μόνο που κατάφεραν ήταν να τραμπουκίσουν 4 γυναίκες που έρχονταν στην πορεία και να τρέξουν προς στα ΜΑΤ για να τους σταματήσουν.

Το μήνυμα ελήφθη. Είσαστε μια χούφτα γραφικοί και προσπαθείτε να αποτελέσετε απειλή για την κοινωνία ενώ ουσιαστικά είστε η πιο σκοτεινή, ντροπιαστική και περιθωριοποιημένη έκφανσή της, όπως ήσασταν πάντα.
Ντροπή σε αυτούς που σας καλύπτουν μέσα από τις «νόμιμες» δράσεις τους στα κάθε είδους δημαρχεία και “ομάδες πολιτών”.
Ντροπή στην αστυνομία που αντί να τους συλλάβει ενώ έκαναν οργανωμένη επίθεση απλά τους σταμάτησε και τους άφησε στο χώρο για πάνω από μια ώρα. Ας μην ξεχνάμε πως η ακροδεξιά και η αστυνομία ήταν πάντα συγκοινωνούντα δοχεία.
Ντροπή σε όλες και όλους μας ως κοινωνία αν τους αφήσουμε να πάρουν κι άλλο χώρο τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό πεδίο.
Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που αψηφούν την τρομοκρατία πανελλαδικά και πραγματοποιούν δυναμικές πορείες και δράσεις στους δρόμους στέλνοντας το μήνυμα ότι με τους ξενιτεμένους είμαστε μαζί και είμαστε απέναντι στην απανθρωπιά των κρατών και της ακροδεξιάς.
Απειλή δεν είναι οι πρόσφυγες. Τα συμφέροντα των εργατών και των εργατριών δεν τα ξεπουλάνε οι πρόσφυγες. Για την ανεργία, τη φτώχεια και πόσα άλλα δεν ευθύνονται οι μετανάστες-τριες, για το πλιάτσικο στις ζωές μας δεν ευθύνονται οι ξεριζωμένοι.
Ας τα βάλουμε με αυτούς που ευθύνονται και όχι με τους πιο αδύναμους. Τα υπόλοιπα είναι φθηνές δικαιολογίες και ένδειξη της συνολικής μας παρακμής.
Συνεχίζουμε με μπροστάρη ένα σύνθημα με το οποίο ξεκίνησε η ομάδα μας πριν 9 χρόνια:

Να παραμείνουμε άνθρωποι και να παλέψουμε σαν ζώα.

Αντιφασιστική δράση Ρεθύμνου (α.δ.ρε)
05/03/20

ΑΓΡΙΝΙΟ

Στις 7/3/2020 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημάδη στο κέντρο του Αγρινίου συγκέντρωση-μικροφωνική και πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες, μετά από κάλεσμα της κατάληψης Apertus. Η μικροφωνική στήθηκε από τις 17.30 και διήρκησε μέχρι τις 20.00, οπότε και ξεκίνησε η πορεία. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης την οποία πλαισίωσαν περίπου 70 άτομα, διαβάστηκε και μοιράστηκε κείμενο και πετάχτηκαν τρικάκια περιμετρικά της πλατείας.

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 45-50 άνθρωποι: μαθητές /τριες, φοιτητές /τριες, άνεργοι/ες και εργαζόμενοι/ες, με πανό που έγραφε «Αλληλεγγύη στους μετανάστες, ενάντια στον πόλεμο, τα σύνορα και τον εθνικισμό». Κατά την διάρκεια της πορείας γράφτηκαν συνθήματα και πεταγόντουσαν τρικάκια. Είχε εκρηκτικό παλμό και μεταξύ άλλων φωνάχτηκαν τα συνθήματα:

• Με τους μετανάστες είμαστε μαζί, επαναπροώθηση σε μπάτσους και ναζί.

• Μπάτσοι–TV–νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί

• Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι

• Γέμισε το Αιγαίο κορμιά μεταναστών είναι και οι έλληνες φονιάδες των λαών.

• Στους δρόμους τις πλατείες και τις φυλακές γυναίκες μετανάστριες δεν είστε μοναχές.

• Φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες, Αγρίνιο σημαίνει φασίστες τσακισμένοι

Η μοναδική οπτική επαφή με τις δυνάμεις καταστολής υπήρξε όταν δυο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ βρισκόταν στην περιοχή όπου έγινε μια μικρή παράκαμψη από το κλασσικό δρομολόγιο. Στη γειτονιά δηλαδή φασιστοειδούς υποκειμένου το οποίο σε αγαστή συνεργασία με τους μπάτσους προσπαθεί με συνεχόμενες προκλήσεις να δημιουργηθεί επεισόδιο. Η αστυνομία της πόλης φαίνεται μονίμως συνδεδεμένη με άτομο το οποίο υποχρεώνει το γιο του από 13 ετών να γράφει στη γειτονιά φασιστικούς στόχους και εμετικά συνθήματα σε καραντίνα βέβαια 5 μέτρων από το σπίτι.

Η πορεία κατέληξε στην πλ. Δημάδη από όπου ξεκίνησε στέλνοντας ένα πρώτο αντανακλαστικό μήνυμα ενάντια σε φασίστες και παρακρατικούς. Οι δράσεις αλληλεγγύης στους μετανάστες θα συνεχιστούν.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης μοιράστηκε και διαβάστηκε το κείμενο:

Aλληλεγγύη στους μετανάστες

Αλληλεγγύη στους μετανάστες

Η σύγκρουση συμφερόντων του διεθνούς κεφαλαίου για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, επιβάλλει στους πολιτικούς διαχειριστές της ευρύτερης περιοχής να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των κατατρεγμένων που μεταναστεύουν προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Κι ενώ ο πόλεμος μαίνεται σε πολλές γωνιές του πλανήτη οι εικονικές κοκορομαχίες Μητσοτάκη–Ερντογάν, (όπως διαχρονικά συμβαίνει με τους πρωθυπουργούς Ελλάδας– Τουρκίας), έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες ανθρώπους στα σύνορα. Σε αυτή τη συγκυρία, στον ελλαδικό χώρο με ενορχηστρωμένη, παραληρηματική προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. και φυσικά πρόθυμων δεκτών αυτής, επιχειρείται η επιστροφή–επιβολή στη δημόσια σφαίρα κάθε λογής φασιστοειδών.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον πόλεμο που κήρυξε εξαρχής σε μετανάστες, εργαζόμενους και αγωνιστές, επιχειρεί εκτός από τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς να χρησιμοποιήσει και τους παρακρατικούς. Φυσικά κάτι τέτοιο δε μας εκπλήσσει όταν κατά το πρόσφατο παρελθόν παρακρατικοί τραμπούκοι έφτασαν μέχρι και σε δολοφονίες αγωνιστών. Όπως επίσης για εμάς οι αγριότητες των σωμάτων καταστολής και ασφάλειας δεν αποτελούν κάποια υπερβολή, αλλά την επικύρωση του λόγου ύπαρξης τους.

Κι ενώ η επιδρομή των Μ.Α.Τ. σε Λέσβο και Χίο είχε ως αποτέλεσμα λεηλασίες και βασανισμό κατοίκων (οι οποίοι να τονιστεί πως βγήκαν στο δρόμο με διαφορετικά κίνητρα), αυτή τη στιγμή στα νησιά το ρόλο των Μ.Α.Τ. έχουν αναλάβει διάφορα φασιστοειδή τα οποία επιτίθενται σε μετανάστες και αλληλέγγυους. Παράλληλα ,με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών το φαινόμενο εξαπλώθηκε προς τα βορειοανατολικά σύνορα. Στην περιοχή του Έβρου φασίστες και παρακρατικοί φαντασιώνονται πόλεμο, και βοηθούν το κράτος στη βρώμικη δουλειά του ενώ σε όλη την Ελλάδα προσπαθούν να επανεμφανιστούν φασιστάκια, κρυμμένα σε διάφορους συλλόγους εφέδρων, λοκατζήδων και συνταξιούχων μπάτσων–στρατιωτικών.

  • ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
  • ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ
  • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Κατάληψη Apertus

Eλεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο (Καλυβίων 70) 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

“ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Τρίτη 10/03 – 19:00: Μικροφωνική & μοίρασμα κειμένου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Τετάρτη 11/03 – 19:00: Πολιτικό Καφενείο – κουβέντα & παρουσίαση του βιβλίου “Ψυχολογίες συμμόρφωσης – Σημειώσεις πάνω στον ψυχοπολιτικό έλεγχο του μεταναστευτικού” στο χώρο της Αντιφασιστικής Κίνησης (Αγίου Παντελεήμονος 13, Ιστορικό Κέντρο).

Παρασκευή 13/03 – 19:00: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στην Πλατεία 23ης Μαρτίου.

Ακολουθεί κείμενο της Αντιφασιστικής Κίνησης:

“5+1 ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε όλοι/ες τις τραγικές εξελίξεις που διαδραματίζονται στον Έβρο και τα νησιά, όπου χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι ενώ τα κράτη παίζουν παιχνίδια με τις ζωές τους.

Οι πρόσφυγες/μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί ανάμεσα στις δολοφονικές συμπληγάδες της ελληνικής και τουρκικής στρατιωτικής μηχανής, ενώ η ελληνική κοινωνία έχει εγκλωβιστεί στις τρομοϋστερικές συμπληγάδες του εθνικιστικού ξεσηκωμού και των ξενοφοβικών κραυγών. Το αποτρόπαιο αυτό σκηνικό δε θα μπορούσε να στηθεί χωρίς την οργανωμένη και συστηματική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ, που συνειδητά προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα μίσους ενάντια στους πρόσφυγες διαστρεβλώνοντας μια σειρά από πράγματα:

ΜΑΣ ΛΕΝΕ

Οι πρόσφυγες είναι εισβολείς, πράκτορες της Τουρκίας σ’ έναν ακήρυχτο υβριδικό πόλεμο εναντίον της χώρας και έχουμε υποχρέωση να τους αποκρούσουμε.

ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΟΤΙ

Οι πρόσφυγες είναι τα πραγματικά θύματα των πολέμων που προκαλούνται από τις μεγάλες δυνάμεις και τους πραγματικούς κυρίαρχους για το στρατηγικό και ενεργειακό έλεγχο των χωρών και των περιοχών τους. Σήμερα είναι τα θύματα ενός βρώμικου ανταγωνισμού μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ με τη χώρα μας να παίζει το ρόλο του συνοριοφύλακα.

ΜΑΣ ΛΕΝΕ

Αν ανοίξουν τα σύνορα τα 3 εκ/ρια προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία θα εποικήσουν την Ελλάδα και θα εγείρουν μειονοτικά δικαιώματα. Υπάρχει κίνδυνος ισλαμοποίησης της χώρας.

ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ

Ο προορισμός όλων αυτών των ανθρώπων δεν είναι (συνήθως) η Ελλάδα, αλλά άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου πολλοί απ’ αυτούς έχουν εκεί ήδη τις οικογένειές τους. Το γεγονός ότι παραμένουν εδώ, οφείλεται στην επαίσχυντη σύμβαση ΕΕ-Τουρκίας που ανέθεσε στην Ελλάδα και την Τουρκία να γίνουν αποθήκες ψυχών και να κάνουν το μαντρόσκυλο της Ευρώπης, κι αυτές ευχαρίστως δέχτηκαν (πολλά τα φράγκα). Γι’ αυτό οι περισσότεροι πρόσφυγες που περνάνε τα σύνορα μένουν όμηροι εδώ, ενώ η ΕΕ δίνει λεφτά και μίζες για τη δημιουργία ΜΚΟ, κέντρων κράτησης-κολαστηρίων και υποβαθμίζει την εγχώρια και μεταναστευτική εργατική δύναμη, βάζοντας ντόπιους και μετανάστες να τσακώνονται μεταξύ τους. Έτσι προωθούνται χαμηλότεροι μισθοί, αυξημένα συνταξιοδοτικά όρια κι ένα κλίμα γενικευμένου φόβου και τρομοκρατίας, τόσο για τον Έλληνα που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, όσο και για το μετανάστη που δεν έχει χαρτιά. Ταυτόχρονα, το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί διαχειριστές τρίβουν τα χέρια τους, ενώ το πετσόκομμα των δημόσιων υπηρεσιών και η ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων αγαθών που συμβαίνει παράλληλα, περνάει στα ψιλά γράμματα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ

Σύσσωμες οι ακριτικές περιοχές σηκώνουν το λάβαρο του αγώνα ενάντια στην «τουρκική εισβολή» και μάχονται για την ελευθερία της πατρίδας.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ

Οργανωμένες ομάδες παρακρατικών τραμπούκων με τις πλάτες της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών στρέφουν την οργή του κόσμου για όλα τα πραγματικά τους προβλήματα προς πλασματικές απειλές και τη ψευδαίσθηση μεγαλείου που προσφέρει το να τραμπουκίζεις και να δολοφονείς εξαθλιωμένους κι άμαχους ανθρώπους. Έτσι διασπείρεται το μίσος και η βία στις τοπικές κοινωνίες που στρέφονται από τα πραγματικά τους προβλήματα προς τους «μετανάστες» και «σχέδια εισβολής» γενικά κι αόριστα, ενώ η κυβέρνηση, τα αφεντικά και οι ΜΚΟ κάνουν μπίζνες στην πλάτη και των δύο. Μιλάμε για τους ίδιους τόπους που από την πρώτη στιγμή της προσφυγικής κρίσης έδειξαν ένα πνεύμα αλληλεγγύης που θαυμάστηκε διεθνώς. Η εξαθλίωση στα κέντρα κράτησης και η αγανάκτηση από την επαίσχυντη πολιτική διαχείριση του προσφυγικού με σκοπό το κέρδος, όσο και της βιωμένης κι υποβαθμισμένης πραγματικότητας κατοίκων και μεταναστών, άφησαν το πεδίο ελεύθερο για επιθέσεις σε μετανάστες κι αλληλέγγυους, επισκέψεις υποστήριξης από γερμανούς νεοναζί στον Έβρο και τη Μυτιλήνη και μια τυφλή βία που δε στρέφεται προς τα πραγματικά αίτια και υπαίτιους αυτής της κατάστασης. Τέτοιες ανεξέλεγκτες δράσεις, από την άλλη, δημιουργούν φιλοπόλεμο κλίμα και θέτουν πραγματικό κίνδυνο περαιτέρω εμπλοκής της χώρας σε πολεμικές περιπέτειες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο για τα συμφέροντα των πετρελαίων της ENI και του Λάτση, των ΜΚΟ, των πολυεθνικών και των ντόπιων αφεντικών.

ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ

Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη βίαιη και με κάθε μέσο αποτροπή όσων περνούν τα σύνορα, και ο εγκλεισμός όσων βρίσκονται στη χώρα σε κλειστά κέντρα κράτησης.

ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ

Λύση υπάρχει και είναι η μαζική παροχή ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων, η ενίσχυση κοινωνικών εγχειρημάτων στήριξης όσων είναι σε ανάγκη, ώστε όσοι θέλουν να μπορέσουν να πάνε ανεμπόδιστοι στις χώρες προορισμού τους, κι όσοι μείνουν να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες -κι όχι να γκετοποιηθούν ή να βρουν διόδους μέσα στις ελληνικότατες μαφίες, το trafficking και το ναρκεμπόριο που ψάχνουν εξαθλιωμένους/ες για φτηνά εργατικά χέρια. Η λύση είναι να δώσουμε διέξοδο στους ανθρώπους αυτούς από αυτή την ομηρία, σπάζοντας στην πράξη τη σύμβαση ΕΕ-Τουρκίας, χτίζοντας από κοινού ανθρώπινες συνθήκες ζωής για όσους μείνουν εδώ. Να μην ανοίξουν νέες φυλακές, αλλά να κλείσουν ΟΛΑ τα κέντρα κράτησης και στρατόπεδα συγκέντρωσης που αποτελούν ένα αίσχος συστηματικού βασανισμού σωμάτων και ψυχών, όπου άνθρωποι αργοπεθαίνουν και τ’ οργανωμένο έγκλημα ψαρεύει εργατικά χέρια.

ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΑΛΛΟΥΝ ΟΤΙ

Η Ευρώπη δεν θέλει και δεν μπορεί να δεχτεί άλλους πρόσφυγες.

ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΤΙ

Στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή άνθρωποι διαδηλώνουν υπέρ της εγκατάστασης προσφύγων στις πόλεις τους. Ήδη στη Γερμανία 130 δήμοι και μια σειρά άλλοι σε άλλες χώρες έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις. Εμείς θα πατήσουμε πάνω σ’ αυτές τις πρωτοβουλίες ώστε να διεθνοποιηθεί το ζήτημα ή θα υποταχτούμε αδιαμαρτύρητα σε ό,τι προστάζει η ΕΕ-φρούριο;
Με δίκαιη και αναλογική κατανομή των 3 εκ/ρίων προσφύγων της Τουρκίας στην Ευρώπη των 447 εκ/ρίων, η κάθε χώρα θα μπορούσε άνετα να φιλοξενήσει έναν αριθμό προσφύγων που δε θα υπερβαίνει το 0,7% του πληθυσμού της. Ναι, σωστά διαβάσατε, 0.7%. Ούτε ένας στους εκατό κατοίκους.

ΤΕΛΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ

Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και όχι ξέφραγο αμπέλι.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ

Η Ελλάδα είναι περιφέρεια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που κάνει γεωπολιτικό κουμάντο στα πράγματα με το ελληνικό κράτος να ακολουθεί, ενώ το παρόν και το μέλλον του τόπου παραδόθηκε στους δανειστές του ΔΝΤ και στο μεγάλο κεφάλαιο. Και η ίδια πολιτική τάξη που ξεπούλησε τον τόπο, τους εργαζόμενους και τις πηγές φυσικού πλούτου, έρχεται τώρα να σηκώσει το λάβαρο του πατριωτισμού. Αρκεί να σκεφτούμε πως φτάνουν κάποιες χιλιάδες ευρώ για ν’ αγοράσεις ελληνική υπηκοότητα αν είσαι πλούσιος επενδυτής και θες να μετατρέψεις μια γειτονιά σε τουριστικό «παράδεισο» για Airbnb και κατανάλωση, υποβαθμίζοντας τη ζωή όλων όσων ζουν κι εργάζονται εδώ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/3 ΏΡΑ 19.ΟΟ, ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας

ΧΙΟΣ

Το κείμενο της Ζ. Κ γράφτηκε λίγες ώρες πριν την
αποχώρηση τον ΜΑΤ από την Χίο.

Πριν μια πενταετία, όταν ξεκίνησαν οι μεγάλες ροές, θυμάμαι τις βάρκες που έφταναν κάθε αυγή. Θυμάμαι τους ψαράδες να βγαίνουν στα ανοιχτά για να σώσουν όσους προλάβουν. Θυμάμαι τους ντόπιους να δίνουν στην ακτή πρώτες βοήθειες και μετά να καλούν το λιμεναρχείο. Θυμάμαι πρόσφυγες στοιβαγμένους στον κήπο. Οικογένειες ολόκληρες, μανάδες με τα μωρά στο στήθος, παππούδες ρακένδυτους και ταλαιπωρημένους. Καραβάνια ολόκληρα. Μαζεύαμε παπλώματα, κουβέρτες, ρούχα κι ότι περίσσευε από τα σπίτια μας και τους τα πηγαίναμε. Πείνα μεγάλη, δεν είχαν τίποτα. Ψωνίζαμε μια σακούλα τρόφιμα για εμάς και μια για εκείνους. Φτιάχναμε ταψιά φαγητό και τους τα δίναμε από τα κάγκελα. Μετά στήσαμε μέσα στο θερινό σινεμά μια πρόχειρη κουζίνα ενώ το κράτος αδρανούσε εντελώς. Αδιαφορούσαν για τα πάντα λες κι έτσι θα εξαφανίζονταν το πρόβλημα μαγικά. Αφού πέρασε το καλοκαίρι και το μισό φθινόπωρο εδέησαν τα Ηνωμένα Έθνη να στείλουν κάτι τις. Γέμισε ο κήπος σκηνές. Γέμισε η τάφρος του κάστρου κοντέινερς, που κι αυτά με τα χέρια μας τα βιδώναμε. Ύστερα ανέλαβε το κράτος, κατέφθασαν οι ΜΚΟ και οι ντόπιοι απομακρύνθηκαν με κάθε τρόπο. Η σίτιση δόθηκε σε εταιρίες κέτερινγκ εξ Αθηνών με το αζημίωτο φυσικά. Μέχρι το υγειονομικό έστελναν να ελέγχει τα ταπεράκια και τα Νουνού που τους πηγαίναμε προκειμένου να σταματήσουμε να βοηθάμε. Θυμάμαι μετά από λίγο τα ΜΜΕ να πλέκουν τον παιάνα μας, τα δάφνινα στεφάνια μιας επειδή κάναμε το αυτονόητο. Λέγαν τότε για τον ανθρωπισμό, την αυταπάρνησή μας και το βάρος που κουβαλάγαμε και συνεχίζουμε να κουβαλάμε. Θυμάμαι και το Νόμπελ Ειρήνης στις γιαγιάδες της Λέσβου. Εγώ τα θυμάμαι καλά όλα αυτά γιατί τα έζησα. Εσύ;
Εδώ και τρείς μέρες συνέβη όμως μια μετάλλαξη. Λες και όλος ο κόσμος ξέχασε ξαφνικά τα πάντα, λες και δεν είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι. Ξαφνικά γίναμε, λέει, «μπαχαλάκιδες» και «καταπατάμε τον νόμο». Είμαστε, λέει, «βίαιοι», «αδιαπραγμάτευτοι (…)», «αδιάλλακτοι» και φυσικά «ρατσιστές». Γιατί; Επειδή ζητάμε επιτέλους να μπει μια τελεία; Επειδή θέλουμε να προχωρήσουμε τις ζωές μας που τόσον καιρό μπήκαν στον πάγο; Επειδή δεν θέλουμε να στοιβαχτούν χιλιάδες άνθρωποι μέσα σε μια μάντρα, στην μέση ενός βουνού με ακραίες καιρικές συνθήκες; Γίναμε ξαφνικά εμείς αυτοί που αρνούνται τη λύση. Γίναμε επίσης και κακοποιά στοιχεία διότι το να τις τρως από τα ΜΑΤ και να σου ρίχνουν χημικά είναι νόμιμο και λέγεται καταστολή, το να υπερασπιστείς όμως τον εαυτό σου και την περιουσία σου είναι παράνομο και ονομάζεται αντίσταση κατά της αρχής.
Τα ΜΜΕ δεν κάνουν παρά μικρές αναφορές στο θέμα διότι αυτή είναι η γραμμή από το ΕΣΡ. Αυτή τη στιγμή στον τόπο μου έχουν καταστρατηγηθεί τα μισά άρθρα του συντάγματος και καταπατάται το μεγαλύτερο μέρος της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ντόπιων και των προσφύγων. Κανείς τους δε θέλει να μένει εγκλωβισμένος στο νησί ες αεί και μάλιστα φυλακισμένος. Οι ομάδες καταστολής χτυπάνε στο ψαχνό γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους, εργαζόμενους της Κιβωτού του Αιγαίου που είναι απέναντι από τη γη που επιτάχθηκε. Σταματάνε αμάξια στο δρόμο, βγάζουν έξω τους οδηγούς, τα ψάχνουν και τα σπάνε. Δεν ξέρω αν αυτό είναι στις αρμοδιότητές τους. Καίνε τους αναδασωμένους δασικούς πυρήνες του Αίπους, Έριξαν τα ντρόουνς των τοπικών ΜΜΕ, ενώ το ντρόουν του στρατού και ελικόπτερα της αστυνομίας τριβελίζουν όλη μέρα κι όλη νύχτα πάνω από τα κεφάλια μας. Τα χημικά πέφτουν βροχή και μάλιστα δίπλα στην Κιβωτό, δίπλα σε παιδιά. Σφαίρες των ΜΑΤ και υδροφόρες χτυπάνε κατάσαρκα τους ντόπιους και άλλα πολλά. Το κλίμα είναι εντελώς πολεμικό. Γιατί; Γιατί ζητάμε τη ζωή μας πίσω.

__________________________

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Κενό Δίκτυο https://voidnetwork.gr

Previous Story

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ- Άνθρωποι και Ιοί: Θέσεις για την «προσφυγική κρίση»

Next Story

Συνέντευξη του Peter Hammill στον Γιάννη Ραουζαίο


Latest from Local movement

Go toTop