Η ΒΙΟΜΕ ζητά άμεση επανασύνδεση του ρεύματος- «Παράγαμε σαπούνια για τη Μόρια, καθαριστικά για φυλακές και λαϊκές οικογένειες»

April 5, 2020

«Κόβουν το ρεύμα με την πρόφαση ότι είμαστε παράνομοι.Θα σας αποκαλύψουμε το έγκλημα που διαπράτταμε τις τελευταίες εβδομάδες, από όταν ξεκίνησε η πανδημία. Παράγαμε σαπούνια για να στείλουμε στην Μόρια, σε ανθρώπους που δεν έχουν. Παράγαμε καθαριστικά για να παν στις φυλακές, που το κράτος αφήνει στο έλεος της πανδημίας. Και φυσικά συνεχίσαμε να παράγουμε καθαριστικά για να διαθέσουμε στις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν το δικαίωμα στην προστασία από τον ιό, γιατί πρέπει να στοιβαχτούν στους εργασιακούς χώρους και να παράγουν τα κέρδη των μεγάλων» τονίζουν, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟ.ΜΕ, ζητώντας, με διαδικτυακό ψήφισμα, την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στο εργοστάσιο, που κόπηκε από συνεργείο της ΔΕΗ, υπό τη συνοδεία ΜΑΤ, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

The self-managed factory VIO.ME, Thessaloniki, May 2017 / Το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ (Βιομηχανική Μεταλλευτική) στη Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας και υπό την παρουσία δυνάμεων, των ΜΑΤ, όπως καταγγέλλεται, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ στη Θεσσαλονίκη. «Κι όλα αυτά ενώ είμαστε σε διαδικασίες με το Υπουργείο Εργασίας για τη πλήρη νομιμοποίηση της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ. Κι ενώ γνωρίζουν ότι παράγουμε προϊόντα ατομικής και οικιακής υγιεινής, τα οποία είναι πρώτης ανάγκης για την κοινωνία» όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Μπορείτε να στηρίξετε τη ΒΙΟ.ΜΕ αγοράζοντας προϊόντα από το ηλεκτρονικό της κατάστημα: : https://www.viomecoop.com/

Τη συμπαράστασή της στη ΒΙΟ.ΜΕ εξέφρασε πριν λίγες μέρες, με ανάρτησή της στο twitter η γνωστή συγγραφέας, ακτιβίστρια και ντοκιμαντερίστρια, Ναόμι Κλάιν:

Ολόκληρο το ψήφισμα (κλικ εδώ για υπογραφές)

Άντρες με χακί, ένοπλοι κυκλοφορούν στο σκοτάδι με απαγόρευση κυκλοφορίας και καταστέλλουν. Τί μας θυμίζει;

Πριν ακόμα ξημερώσει, 6:30 το πρωί, η κυβέρνηση έβαλε συνεργείο της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στη ΒΙΟΜΕ. Από κοντά και τα ΜΑΤ να φυλάνε την προσπάθεια να ρίξουν μαύρο στον αγώνα μας. Όπως αναμενόταν για κάποιους η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει λιγότερο από κάποιους άλλους. Οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ αν συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν θα είναι παράνομοι, ενώ οι ΜΑΤατζήδες και κάποιοι λίγοι πρόθυμοι υπάλληλοι της ΔΕΗ μπορούν να συγκεντρωθούν για να κόψουνε το ρεύμα.

Κόβουν το ρεύμα με την πρόφαση ότι είμαστε παράνομοι.Θα σας αποκαλύψουμε το έγκλημα που διαπράτταμε τις τελευταίες εβδομάδες, από όταν ξεκίνησε η πανδημία. Παράγαμε σαπούνια για να στείλουμε στην Μόρια, σε ανθρώπους που δεν έχουν. Παράγαμε καθαριστικά για να παν στις φυλακές, που το κράτος αφήνει στο έλεος της πανδημίας. Και φυσικά συνεχίσαμε να παράγουμε καθαριστικά για να διαθέσουμε στις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν το δικαίωμα στην προστασία από τον ιό, γιατί πρέπει να στοιβαχτούν στους εργασιακούς χώρους και να παράγουν τα κέρδη των μεγάλων.

Ο παρονομαστής εδώ είναι κοινός. Το φρόνιμο για αυτούς είναι να «Μένουμε σπίτι» εκτός αν πρέπει να παράγουμε τα κέρδη τους. Να «μένουμε σπίτι» εκτός αν δεν έχουμε τέτοιο και ζούμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για το κράτος και τους εργοδότες δεν έχει κέρδος να προσέχεις τον εργάτη, τον πρόσφυγα, τον φυλακισμένο. Γι’ αυτό και τους αφήνει στο έλεος της πανδημίας, αλλά όταν πρόκειται για συλλογικούς αγώνες η απαγόρευση είναι απαράβατη. Το κράτος θέλει να κλείσει το εργοστάσιο, να σταματήσει μια παραγωγική μονάδα καθαριστικών εν μέσω κορονοϊού. Διατάζει το κλείσιμο ενός εργοστασίου που τηρεί τα μέτρα ασφαλείας των εργαζομένων, ενώ αφήνει ανεξέλεγκτους τους μεγάλους εργοδότες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να μας κόψουνε το ρεύμα. Το ίδιο επιχειρήθηκε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Και όλα αυτά ενώ προτείναμε ξανά και ξανά να μπει το ρολόι στο όνομά μας και να πληρώνουμε την κατανάλωση. Τους καταλαβαίνουμε που πήγαν αξημέρωτα. Γιατί μόλις ξημέρωσε έφτασε αμέσως ένα κύμα αλληλεγγύης. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την προσπαθειά μας. Αλληλέγγυοι μεταφράζουν και διακινούν τα κείμενά μας. Ζητούν τα προϊόντα μας.

Η ΒΙΟΜΕ δε θα κλείσει για δυο καλώδια. Ήδη η αλληλεγγύη μας έφερε μια γεννήτρια και συνεχίζουμε την λειτουργία, ξαναξεκινάμε να παράγουμε και ετοιμάζουμε την πλήρη επανασύνδεση με κάθε μέσο.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΡΟΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΦΜ ΤΗΣ Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ

ΠΛΗΡΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΔΩ :
[1] http://biom-metal.blogspot.com/2018/02/blog-post_15.html
[2] http://biom-metal.blogspot.com/2016/03/blog-post_17.html
[
3] http://biom-metal.blogspot.com/2016/03/blog-post_64.html

Η ΒΙΟΜΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ #power2viome

Previous Story

Pandemic Dystopias: Biopolitical Emergency and Social Resistance

Next Story

Παλιά ερωτήματα, νέες απολήξεις: οι πολλαπλές προκλήσεις μιας πανδημίας- Πάνος Παπαδημητρόπουλος / Κενό Δίκτυο


Latest from Local movement

Go toTop