Δυστοπία: Εισβολή αστυνομικών στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών

December 30, 2020

Ξημερώματα Τετάρτης 30/12/2020, λίγο πριν την Πρωτοχρονιά η αστυνομία εισέβαλε στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών τρομοκρατώντας φοιτητές/τριες που έκαναν κατάληψη λόγω των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Όπως καταγγέλλουν μάλιστα οι φοιτητές μέσω της συλλογικότητας “Μένουμε Ενεργοί“, από τον μεγάλο ζήλο των αστυνομικών έχουν προκληθεί και ζημιές.

Το προηγούμενο διάστημα οι φοιτητές/τριες που διαμένουν στις εστίες είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατάληψη για να διεκδικήσουν διάφορα αιτήματα όπως η αποσύνδεση των βαθμολογικών κριτηρίων με την αποδοχή των αιτημάτων παράτασης της διαμονής, η βελτίωση των υποδομών κ.α.

Η Πρυτανεία του Παν/μίου Αθηνών, άρχισε να τους απειλεί πως αν δεν τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους θα διακοπεί η σίτιση, η ύδρευση ακόμα και η πρόσβαση στο διαδίκτυο. Πριν μία εβδομάδα περίπου οι απειλές της Πρυτανείας πραγματοποιήθηκαν αναγκάζοντας τους φοιτητές/τριες των εστιών να καταφύγουν στο μέτρο της οργάνωσης συλλογικής κουζίνας προκειμένου να σιτιστούν.

Αστυνομικοί και εισαγγελέας γυρνούν στους διαδρόμους των εστιών από τα ξημερώματα απειλώντας με συλλήψεις ενώ εκκενώνουν βίαια δωμάτια φοιτητών/τριών οι οποίοι/ες αγωνίζονταν για την επέκταση του δικαιώματος παράτασης της διαμονής τους.

Όπως αποδεικνύεται, όποιος από εδώ και στο εξής θέλει να ζει με αξιοπρέπεια θα διώκεται. Η αστυνομοκρατία και ο εκφοβισμός των αδύναμων πολιτών, πλέον επεκτείνεται με την φοιτητική κοινότητα να παίρνει ήδη μια γεύση για όσα θα ακολουθήσουν με την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου.

πηγή: rosa.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών στην Α’ ΦΕΠΑ, οργανώθηκε άμεσα το πρωί της Τετάρτης 30/12 με αφορμή την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους της εστίας.

Οι φοιτητές καταδικάζουν την εισβολή, ενώ παράλληλα εναντιώνονται και στη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΦΕΠΑ κατήγγειλε την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στους χώρους της φοιτητικής εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάνοντας λόγο για εκτεταμένες και άσκοπες φθορές στο κτίριο και υποκριτική στάση από την αστυνομία και προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητών και καταπάτησης του ασύλου.

πηγή: alfavita.gr

Previous Story

MARK FISHER- Καπιταλιστικός Ρεαλισμός | Βίντεο- Ομιλία: Κώστας Σαββόπουλος

Next Story

Κενό Δίκτυο (1990-2021): Να γίνουμε φορείς Ελευθερίας


Latest from Local movement

Go toTop