UTOPIAN TECHNOLOGIES festival / 7-8 July 2021- Defend Theater Embros

July 8, 2021

UTOPIAN TECHNOLOGIES
2 days festival-
dj ‘s | live | visuals | performances
dream techno / psy trance / electronica

TET. 7 & ΠΕΜ. 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ
ΤΑΡΑΤΣΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/7 – ώρα 21.00

George Apergis
Rising Galaxy
War
Raman

+ performance:

Τόνια Κοσμαδάκη
Παυλίνα Μάρβιν
Μαρία Μπάκα
Δημήτρης Σταμήρης
Ορέστης Μπατάκης
Απόλωνας Τσέρνας

ΠΕΜΠΤΗ 8/7 – ώρα 21.00

Stefan Torto – live
Crystal Zero
Junior X
Whodoes – live
Odile Nyx – live
Sissy Stardust

+performance:

Σίσσυ Δουτσίου
Πόππη Δέλτα
Γιάννης Ραουζαίος
Έλλη Γρίβα
Ριχάρδος Φώσκολος
Tατιάνα Σκανάτοβιτς
Τάσος Σαγρής & Whodoes
visuals: Void Optical Art Lab

Διδαχτήκαμε την αλφάβητο της μιζέριας και τη γραμματική της υποταγής. Από μικρή ηλικία, μάθαμε να βλέπουμε τον κόσμο με αυτό τον τρόπο. Αναγκαστήκαμε να υποτάσσουμε τα όνειρά μας, να μολύνουμε τις ελπίδες και την ψυχή μας. Δεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα ότι ο χρόνος μας είναι κάτι που μπορεί να πουληθεί και να αγοραστεί, μας δίδαξαν πως η υπακοή θα σε οδηγήσει στο παράδεισο, μας μάθανε να μένουμε αδρανείς, και να καταναλώνουμε παθητικά σκουπίδια και αυταπάτες. Πουλάμε στα παζάρια των επιχειρήσεων την δημιουργία μας, τη σκέψη μας, το ίδιο μας το σώμα. Πιστέψαμε κάθε λέξη από τα γαμημένα ψέματά τους και σκύψαμε παθητικά το κεφάλι, παραδίνοντας τις ζωές μας στο φάντασμα της δουλειάς και τις ηλίθιες πλαστικές διασκεδάσεις. Κι αυτό σιγά-σιγά κατάπιε κάθε συστατικό της ζωής & των ονείρων μας, μέχρι που δεν έμεινε τίποτα για εμάς τους ίδιους. Η μηχανή που σκοτώνει τον πλανήτη κινείται με καύσιμο το δικό μας αίμα, τα τείχη που μας κρατούν φυλακισμένους είναι χτισμένα με τα δικά μας σώματα, οι εφιάλτες που υποβιβάζουν τη ζωή μας σε έναν διαρκή αγώνα επιβίωσης είναι κατασκευασμένοι από τα δικά μας όνειρα.

Αν αυτό είναι η πραγματικότητα, τότε ας χαθούμε στην φαντασία. Αν αυτό είναι το σωστό, τότε ας κάνουμε το λάθος. Αν αυτό είναι η πολιτική και η οικονομία τότε ας ετοιμάσουμε την κοινωνική επανάσταση, αν ο εφιάλτης που ζούμε είναι η πραγματικότητα- τότε, να καλλιεργήσουμε συλλογικά την ουτοπία. Να σκεφτούμε, να μιλήσουμε και να πράξουμε ενάντια στον τρόπο σκέψης και τις πράξεις των κυρίαρχων του κόσμου. Να φωτίσουμε το μέλλον μας με τις φωτιές της εξέγερσης, να αγαπήσουμε την ΖΩΗ, να μοιραστούμε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Tώρα περισσότερο από ποτέ- Να συναντηθούμε στα πάρκα και στις πλατείες, στους δρόμους και στις γωνίες, στα δάση και στις παραλίες, να απελευθερώσουμε κάθε σπιθαμή αληθινού εδάφους από το κράτος και την επιχειρηματική δραστηριότητα, να εκδιώξουμε από τον δημόσιο χώρο, τις πλατείες και τα πανεπιστήμια την αστυνομία και κάθε μορφή οργανωμένης επιτήρησης, να πολεμήσουμε τους φασίστες, τους σεξιστές, τους ρατσιστές και τους μαφιόζους , να ζήσουμε με νέα κριτήρια και άλλες προτεραιότητες, να διαδηλώσουμε τις ανεξέλεγκτες επιθυμίες μας, να οργανώσουμε τη συλλογική χαρά.

Τώρα περισσότερο από ποτέ- Να βιώσουμε στο δημόσιο χώρο τη φιλία, την αγάπη και το παιχνίδι, να γνωρίσουμε και να γνωριστούμε με τον ‘άλλο’, να στηρίξουμε τους αδύναμους, να επικοινωνήσουμε χωρίς διαμεσολαβήσεις, να πετάξουμε τα προσωπεία της προσποίησης, να μικρύνουμε τις αποστάσεις που μας χωρίζουν, να συμμαχήσουμε και να οργανώσουμε τις απαντήσεις που φοβίζουν τους κυβερνήτες, να δημιουργήσουμε, να ανακαλύψουμε και να ζήσουμε τη συνάφεια, στο όνομα της ενότητας, της κοινότητας που αγωνίζεται ενάντια σε όλους τους καταναγκασμούς και χτίζει το μέλλον που απειλεί τους ισχυρούς.

Τώρα περισσότερο από ποτέ – Να πάρουμε μέρος στις οριζόντιες κοινωνικές δομές, τα κινήματα πόλης και τις συνελεύσεις, να οικειοποιηθούμε τον δημόσιο χώρο και να τον υπερασπιστούμε ως δικό μας. Να αποτυπώσουμε σε αυτόν τα δικά μας νοήματα, να βιώσουμε τις σχέσεις της ισότητας και της αλληλεγγύης, να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες ενός διαφορετικού μέλλοντος, να πλάσουμε αντιηγεμονικούς κόσμους με δικούς μας κανόνες, θεσμούς και τελετουργίες.

Ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε το τέλος της κυριαρχίας και την αρχή της ελευθερίας.

ΒΡΕΣ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ

Previous Story

Indie Free Festival- 30 Years Anniversary- 96 bands- 20h.video

Next Story

A Future with No Future: Depression, the Left, and the Politics of Mental Health


Latest from Events

SPOKEN WORD FESTIVAL- SUN 11/2/2024 Thessaloniki

Mια συνάντηση της νέας γενιάς ποιητών αφιερωμένη στην ζωντανή spoken word κουλτούρα, ένα φεστιβάλ για τις νέες multi media μορφές παρουσίασης της ποίησης

Γιάννης Μπίλλας- Η αυταπάτη της πράσινης ανάπτυξης και το πρόταγμα της αποανάπτυξης – 23/11 ΕΜΠΡΟΣ

Το Κενό Δίκτυο καλεί τον εκπαιδευτικό- βιοκαλλιεργητή και συγγραφέα Γιάννη Μπίλλα σε μια ομιλία- κριτική της κυβερνητικής προπαγάνδας για την "πράσινη ανάπτυξη" και παρουσίασης

NOISE AGAINST WAR Festival – feat. DROR FEILLER

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr NOISE AGAINST WAR Festival Αντιπολεμικό φεστιβάλ avant-garde, πειραματικής και θορυβικής μουσικής αφιερωμένο στα θύματα της καταστροφής της Παλαιστίνης που συντελείται αυτή
Go toTop