Σαβ. 9/4 Ανοιχτή συνέλευση συλλογικοτήτων για την προστασία των φυσικών πόρων, των ελεύθερων χώρων  και των ιστορικών μνημείων

April 5, 2022

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση συλλογικοτήτων για την προστασία των φυσικών πόρων, των ελεύθερων χώρων  και των ιστορικών μνημείων.

Όλες και όλοι βιώνουμε καθημερινά  μια ατέλειωτη λεηλασία των ελεύθερων χώρων, των φυσικών πόρων και των ιστορικών μνημείων. Μια λεηλασία που στο όνομα της “ανάπτυξης” και των “επενδύσεων” οδηγεί  στην καταστροφή του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος από το κυρίαρχο πολιτικοοικονομικό σύστημα, όπου επικρατούν οι “τυφλοί” νόμοι του κέρδους, της αγοράς και του χρήματος.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η φτωχοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων στη δίνη της οικονομικής κρίσης, που σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, την πανδημία, την ενεργειακή φτώχεια και, τελευταία, με τον ανοικτό ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των  πολέμων οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα την ανθρωπότητα.  

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αποφασίσαμε να οργανώσουμε ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις,  σε ένα οδοιπορικό αγώνων, για να αντισταθούμε και να σώσουμε  ότι μπορεί να σωθεί.

Με σκοπό να διευρύνουμε  ακόμη αυτό το μέτωπο αντίστασης και αγώνα απευθύνουμε κάλεσμα σε μια ανοιχτή συνέλευση σε όλες τις συλλογικότητες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν.

Η συνέλευση θα γίνει το Σάββατο 9 Απριλίου, 4μμ, στο παλιό Αστεροσκοπείο, στου Φιλοπάππου

Θεματικός Συντονισμός για τους ελεύθερους χώρους, τα ιστορικά μνημεία και τον πολιτισμό

email   syntomnipol@googlegroups.com

Στο συντονισμό μέχρι τώρα συμμετέχουν

Αγωνιστική Πρωτοβουλία “SOS Πειραιάς”, Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Αττική Οικολογική Απάντηση, Αττική Περιβάλλον SOS, Διαδημοτική Επιτροπή για την Προστασία του  Υμηττού, Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού, Ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής, Επιτροπή Αγώνα για το Πάρκο Γουδή, Κενό Δίκτυο, Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Ακαδημίας Πλάτωνα – Σεπολίων, Λαϊκή Συνέλευση του Λόφου Φιλοπάππου, Οικολογική Συμμαχία, Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων  “Ευκλής”, Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Βούλας, Σύλλογος  Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα, Σύμπραξη για τα Ιστορικά Μνημεία, όπως  και συναγωνίστριες και συναγωνιστές από τις περιοχές που γίνονται αγώνες

Previous Story

277 καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί υπογράφουν ενάντια στο σχέδιο Μπακογιάννη για εκκένωση του ΕΜΠΡΟΣ

Next Story

SOS – Η Ακτογραμμή από Πειραιά έως Σούνιο προς “αξιοποίηση”


Latest from Events

Go toTop