Πανελλαδικό Φόρουμ για την Κάνναβη 5-6 Νοεμβρίου 2016 Νομική Σχολή Κάλεσμα- πρόσκληση για συμμετοχή // Greek Legalize Cannabis Forum 5-6/11/2016 Athens Law School

October 15, 2016

athens-cannabis-protestival-body-image-1431328456

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ! ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΤΩΡΑ! Τα καταστροφικά αποτελέσματα της απαγορευτικής πολιτικής είναι εμφανή στους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας, τα παιδια αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες για ένα τσιγάρο κάνναβης, η ηρωίνη και η κοκαΐνη σκοτώνουν ανθρώπους και οι κρατικοί θεσμοί συνεχίζουν να λειτουργούν με αποβλακωμένες νοοτροπίες και γελοία νομοθετήματα της εποχής της δικτατορίας του Μεταξά. Η δαιμονοποίηση της κάνναβης και οι βαρβαρικές αντιεπιστημονικές νομοθεσίες που επιβάλλονται στην κοινωνία, διαχέουν μαζική αποβλάκωση και ψέματα στον δημόσιο χώρο, γεμίζουν τις φυλακές νέους ανθρώπους, επιβάλουν ηλίθιες απόψεις στους άσχετους και τους αδαείς, γεμίζουν τις τσέπες των δικηγόρων, των αστυνομικών και των μαφιόζων, δημιουργούν ένα τερατώδες κύκλωμα συμφερόντων που καταστρέφει ζωές και παράγει κοινωνικό αποκλεισμό και ρατσιστικό στίγμα για εκατομμύρια χρήστες της κάνναβης, μιας ουσίας αποδεδειγμένα μη-εθιστικής, με θεραπευτικές και ευφορικές ιδιότητες, αμέτρητες βιομηχανικές και βιοτεχνικές χρήσεις, μιας ουσίας με ωφέλιμα κοινωνικά χαρακτηριστικά που δεν έβλαψε ποτέ κανέναν παρά μόνο όλων των ειδών τους συντηρητικούς που μας θέλουν υπάκουα ρομπότ και πρόβατα για μαζική σφαγή.

Καλούμε μαζί μας όλους όσους θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι! Όλοι και όλες εμείς που δεν επιθυμούμε να ζήσουμε κάτω από κανένα είδος επιβολής και κυριαρχίας, να αντισταθούμε στην αντιεπιστημονική δαιμονοποίηση της κάνναβης, να αγωνιστούμε ενάντια στην ρατσιστική ναρκωφοβία, να φροντίσουμε και να περιθάλψουμε τα θύματα του «πολέμου ενάντια στα ναρκωτικά»- τους ασθενείς της καταστροφικής ηρωίνης και της κοκαΐνης, να υπερασπιστούμε ανοιχτά την κοινωνική νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης στον δημόσιο χώρο, να παλέψουμε ενάντια στο στίγμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό που παράγουν οι συντηρητικές και φοβικές νοοτροπίες, οι αποβλακωμένες νομοθεσίες, οι κατασταλτικές πολιτικές και οι κρατικές παρεμβάσεις.

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ! ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΤΩΡΑ!

Κενό Δίκτυο [Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες]
https://voidnetwork.gr

Πανελλαδικό Φόρουμ για την Κάνναβη

5-6 Νοεμβρίου 2016

Νομική Σχολή 

Κάλεσμα- πρόσκληση για συμμετοχή 

Οι διεθνείς εξελίξεις είναι καταιγιστικές σε ότι αφορά τη νομιμοποίηση της Κάνναβης για ιατρικούς και ευφορικούς σκοπούς στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Πολλές χώρες εφαρμόζουν διαφορετικά μοντέλα νόμιμης ρύθμισης από τα οποία μπορούμε να βγάλουμε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα.

Είναι καιρός και στην Ελλάδα να ανοίξει σοβαρά ο κοινωνικός διάλογος για ένα βέλτιστο μοντέλο νόμιμης ρύθμισης που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην χώρα μας, λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς καλές πρακτικές αλλά και την ελληνική κουλτούρα και νοοτροπία.

Για τον σκοπό αυτό η ομάδα που διοργανώνει από το 2005 το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ- Γιορτή της Κάνναβης στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας δράσης Global Marijuana March, σας προσκαλεί στο πρώτο Πανελλαδικό Φόρουμ Διαλόγου για την Κάνναβη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στη Νομική Σχολή Αθήνας (Σόλωνος 57).

Στόχος του Φόρουμ είναι αφενός η ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης για τα οφέλη της αντιαπαγορευτικής προσέγγισης και τα θετικά αποτελέσματα από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του εξωτερικού, και αφετέρου η ενίσχυση της ορατότητας, της προβολής και της αποτελεσματικότητας του κινήματος για τη νομιμοποίηση της Κάνναβης, καθώς και η ζύμωση των διαφορετικών πτυχών του κινήματος, η αναζήτηση κοινού βηματισμού και διεκδικήσεων.

Το αντιαπαγορευτικό κίνημα μετράει περισσότερα από 30 χρόνια διεκδικήσεων στην Ελλάδα, πράγμα που λίγοι γνωρίζουν, και το Φόρουμ για την Κάνναβη θα είναι μια ευκαιρία να ενισχύσουμε τη δικτύωση και την επαφή ανάμεσα σε ανθρώπους και πρωτοβουλίες που έχουν σαν κοινό στόχο όλα αυτά τα χρόνια την αναζήτηση ενός βιώσιμου μοντέλου νόμιμης ρύθμισης της Κάνναβης.

Προσκαλούμε ομάδες, συλλογικότητες, φορείς και άτομα που ασχολούνται με το ζήτημα της μεταρρύθμισης των πολιτικών για τις ουσίες και τη νομιμοποίηση της Κάνναβης, να συμμετέχουν στην προετοιμασία, να καταθέσουν προτάσεις για παρουσιάσεις στα πλαίσια των παρακάτω θεματικών, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ιδέα για υλοποίηση κατά τη διάρκεια του Φόρουμ. Επιδιώκουμε την πολιτισμένη πολυφωνία, τον δημιουργικό διάλογο και την τεκμηριωμένη ανταλλαγή επιχειρημάτων.

Θεματικές ενότητες:

  • Θεσμικά πλαίσια και διαφορετικά μοντέλα νόμιμης ρύθμισης της Κάνναβης
  • Ιατρική και θεραπευτική χρήση της Κάνναβης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα
  • Κάνναβη και πολιτισμός
  • Καλλιέργεια και αυτοπαραγωγή
  • Κάνναβη και ακτιβισμός
  • Ένα βέλτιστο μοντέλο ρύθμισης της Κάνναβης για ιατρική και ευφορική χρήση στην Ελλάδα
  • Τα επόμενα βήματα του κινήματος, δικτύωση, προβολή και διεκδίκηση

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρώτο Φόρουμ Διαλόγου να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και τις προτάσεις τους στο iliosporoi(at)yahoo.gr μέχρι την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016.

Οι διοργανωτές:

Ηλιόσποροι, δίκτυο για την κοινωνική και πολιτική οικολογία

Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ)

Κενό Δίκτυο [Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες]

Υποστηρίζουν:

Σύλλογος Ασθενείς υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής Κάνναβης

Σύλλογος ΜΑΜΑΚΑ- Μαμάδες για την Κάνναβη

ΚΙΝΕΙΚΑΝ- Το Ίαμα

Κοινωνική Λέσχη Θεσσαλονίκης

gr420.info

EKATI Medical Club

Medical Mediterranean Genetics

 

Previous Story

3ημερο Φεστιβαλ Ροσινάντε στο Εμπρός Παρ.14-Σαββ.15-Κυρ.16/10 // 3 days festival in Athens occupied theatre Embros by Anarchosyndicalist initiative Rosinante at 14-15-16 October 2016

Next Story

Christianity, Colonialism, and Sexism – Prisca Dorcas Mojica Rodriguez


Latest from Void Network News

SPOKEN WORD FESTIVAL- SUN 11/2/2024 Thessaloniki

Mια συνάντηση της νέας γενιάς ποιητών αφιερωμένη στην ζωντανή spoken word κουλτούρα, ένα φεστιβάλ για τις νέες multi media μορφές παρουσίασης της ποίησης

Γιάννης Μπίλλας- Η αυταπάτη της πράσινης ανάπτυξης και το πρόταγμα της αποανάπτυξης – 23/11 ΕΜΠΡΟΣ

Το Κενό Δίκτυο καλεί τον εκπαιδευτικό- βιοκαλλιεργητή και συγγραφέα Γιάννη Μπίλλα σε μια ομιλία- κριτική της κυβερνητικής προπαγάνδας για την "πράσινη ανάπτυξη" και παρουσίασης

NOISE AGAINST WAR Festival – feat. DROR FEILLER

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr NOISE AGAINST WAR Festival Αντιπολεμικό φεστιβάλ avant-garde, πειραματικής και θορυβικής μουσικής αφιερωμένο στα θύματα της καταστροφής της Παλαιστίνης που συντελείται αυτή
Go toTop