Δολοφονική επίθεση ΜΑΤ με δακρυγόνα σε συναυλία στη Νομική- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Χιπ Χοπ Καφενε

January 23, 2020

Δακρυγόνα μέσα σε κλειστό χώρο γεμάτο κόσμο.
Η απόπειρα ανθρωποκτονιών των ΜΑΤ απαγγέλθηκε αντίθετα σε έναν που έπεσε στα χέρια τους στο σωρό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΙΠ ΧΟΠ ΚΑΦΕΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ

Στις 18/01/20 διοργανώσαμε ένα hip hop live στη Νομική Σχολή Αθηνών. Κατά τη διάρκεια του live παρατηρήθηκαν μικροεπεισόδια και κινητικότητα στο πάρκο έξω απ’ το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, από μικρή ομάδα ατόμων που δεν είχαν καμία σχέση με τη διοργάνωση και το κοινό του live. Λόγω αυτού στο σημείο έσπευσαν κατασταλτικές δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ οι οποίες συγκρούστηκαν με τη συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, οι δυνάμεις της αστυνομίας θεώρησαν σκόπιμο να επιτεθούν στο χώρο διεξαγωγής της συναυλίας, αδιαφορώντας για τη συσχέτισή του με τα γεγονότα που προαναφέρονται και κατ’ επέκταση θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και τις ζωές του μεγάλου πλήθους των παρευρισκομένων.

Εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της σχολής πετώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα και συλλαμβάνοντας τυχαία άτομα που παρακολουθούσαν τη συναυλία. Ύστερα από αποδοκιμασίες και αντίδραση του κόσμου, που τους απώθησε με σθένος, αποχώρησαν από το προαύλιο προσωρινά. Στη συνέχεια επέστρεψαν μη διστάζοντας να πετάξουν δακρυγόνα στην κεντρική εσωτερική πόρτα και σαν αποτέλεσμα επικράτησε πανικός. Τότε το πλήθος έτρεξε στο εσωτερικό του κτηρίου όπου η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

Η αντίδρασή μας ήταν άμεση, οδηγώντας τον κόσμο προς την έξοδο κινδύνου της οδού Σίνα. Δυστυχώς, όμως, καθώς αποχωρούσε ο κόσμος δέχθηκε εκ νέου επίθεση απ’ τα ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Σίνα και Σόλωνος, όπου κυνηγήθηκε μέχρι τα Εξάρχεια.

Από τα άνωθεν γεγονότα υπήρξαν έξι προσαγωγές εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις και μάλιστα με βαρύ κατηγορητήριο που δεν ευσταθεί. Είναι, μάλιστα, πρωτοφανές ότι για πρώτη φορά τίθεται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού μαζί με άλλα κακουργήματα χωρίς να υπάρχουν σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

Το συγκεκριμένο συμβάν δεν μας εκπλήσσει, λόγω της πολιτικής και των κατασταλτικών μεθόδων που ακολουθούν οι κυβερνήσεις, με μεγαλύτερη μάλιστα ένταση το τελευταίο χρονικό διάστημα σε καταλήψεις, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, στέκια, σε κόσμο του αγώνα καθώς και αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα σαν το δικό μας. Ο Χιπ Χοπ Καφενές στέκεται απέναντι σ’ αυτές τις πρακτικές και μεθόδους τρομοκρατίας. Στεκόμαστε δίπλα στους δύο συλληφθέντες και συνεχίζουμε τον ποικίλο τρόπο δράσης μας εντονότερα και πιο δυναμικά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΧΙΠ ΧΟΠ ΚΑΦΕΝΕΣ

Previous Story

Κάλεσμα των Αναρχικών σε Αντικρατική Διαδήλωση- ΣΑΒ. 18/1/2020

Next Story

Δικαιωματισμός, η γεροντική αρρώστια των κοινωνικών κινημάτων- Φώτης Τερζάκης


Latest from Local movement

Go toTop