2μερο στα Καλάβρυτα: Αυτοοργάνωση και συλλογική δράση σε μικρούς τόπους 4-5/11/23

November 3, 2023

2-ήμερη εκδήλωση 4 & 5 Νοέμβρη 2023 στα Καλάβρυτα. Θα είμαστε εκεί!

Πολίτες μόνο στις εκλογές ή κάθε μέρα; Ανάθεση ή συμμετοχή στις αποφάσεις για τις ζωές μας; Είναι εφικτή η δημιουργία και η δράση αυτοοργανομένων δομών και εγχειρημάτων ως λύση στις καθημερινές ανάγκες ενός μικρού τόπου, την υγειά, τον πολιτισμό, την μόρφωση, την αλληλεγγύη αλλά και σε έκτακτες καταστάσεις;

Η αυτοοργανωμένη συλλογικότητα Καλαβρύτων ΕΜΕΙΣ ΑΣΚ ανοίγει συζήτηση για την αυτοοργάνωση και τη συλλογική δράση σε μικρούς τόπους, μέσω μιας διήμερης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2023 στα Καλάβρυτα.

Σε μια εποχή που η ανάθεση των αποφάσεων για τις ζωές μας σε τρίτους μέσω των εκλογών έχει δημιουργήσει μια νοοτροπία παραίτησης για όλο το υπόλοιπο διάστημα, απομακρύνοντας ουσιαστικά τους πολίτες από τις τοπικές τους κοινότητες, η ανάγκη για αυτοοργάνωση και συλλογική δράση γίνεται ολοένα και πιο εμφανής.
Με την εκδήλωση αυτή, επιδιώκουμε να ενθαρρύνουμε τη συνδεσιμότητα μεταξύ των πολιτών και των τόπων τους, καθώς και να προωθήσουμε παραδείγματα αυτοοργάνωσης που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επιθυμούμε να δείξουμε πως η αυτοοργάνωση και η συλλογική δράση μπορούν να είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων, όπως φωτιές, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν τον έλεγχο των τοπικών κοινοτήτων επί των τοπικών εξουσιών.

Πρόγραμμα:

🔸 ΣΑΒΒΑΤΟ 4/11, 17:00 (η τοποθεσία θα ανακοινωθεί σύντομα)

Εκδήλωση/Συζήτηση: “Αυτοοργάνωση & Συλλογική Δράση σε Μικρούς Τόπους”

Εισηγήσεις:
📌- “Οι τόποι και οι τρόποι τους”, Γιάννης Μπίλλας, βιοκαλλιεργητής, συγγραφέας
📌- “Από την Οικολογία στην Αυτονομία : Εξερευνώντας τα μοντέλα αυτοκυβέρνησης”, Yavor Tarinski, συγγραφέας
📌- “Αυτοοργάνωση-Αντιστάσεις από την θεωρία στην πράξη σε έναν μικρό τόπο”, Βαγγέλης Γαλανόπουλος, κάτοικος κ μέλος της συνέλευσης της Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης (Α.Π.Ο.Δράσης) Σταγιατών και τοποθέτηση από την Περίπολο Μάνης.
📌- “Αυτοοργάνωση , Κοινωνικές Αντιστάσεις και Πολιτισμός σε Μικρούς Τόπους”, Τάσος Σαγρής, σκηνοθέτης, ποιητής (Κενό Δίκτυο)

📝 Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με στόχο την συμμετοχή ντόπιων αλλά και ατόμων/συλλογικοτήτων από άλλα μέρη με σκοπό τη συν διαμόρφωση ιδεών και προτάσεων για την πρακτική εφαρμογή αυτοοργανομένων δομών και εγχειρημάτων σε μικρούς τόπους αλλά και τοπικά στην περιοχή , καθώς και η διερεύνηση τρόπων δικτύωσης τους.

Που/ Ποτε:

🔸 ΣΑΒΒΑΤΟ 4/11, 17:00, Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο, Καλάβρυτα

🔸 ΚΥΡΙΑΚΗ 5/11:

11:00- Επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

12:00- Περίπατος στον Τόπο Εκτέλεσης στο λόφο του Καππή

13:00- Ανοιχτή συνέλευση (η τοποθεσία θα συναποφασιστεί το Σάββατο)

ℹ️ Μετακίνηση:

🚌 Δρομολόγια ΚΤΕΛ από Αθήνα και Πάτρα:

📌 Αθήνα-Καλάβρυτα: Παρασκευή 15.00

📌 Καλάβρυτα- Αθηνα: Κυριακή 18.00

📌 Πάτρα-Καλάβρυτα: Παρασκευή 05.45, 16:00

📌 Καλάβρυτα- Πάτρα: Κυριακή 18.15

🚘 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αν έρχεστε με αυτοκίνητο και έχετε διαθέσιμες θέσεις προς τα Καλάβρυτα (κυρίως από Αθήνα) παρακαλούμε να ανακοινώσετε το δρομολόγιο με μήνυμα στη σελίδα μας, καθώς υπάρχει ακόμα ανάγκη.

📢📢 ΚΑΛΕΣΜΑ:

Με αφορμή την 2ήμερη εκδήλωση συγκεντρώνουμε είδη ρουχισμού για την δομή φιλοξενείας ασυνόδευτων ανήλικων αιτούντων άσυλο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα Καλάβρυτα. Ανάγκες σε είδη ρουχισμού αποκλειστικά για ηλικίες 14-18 αντρικά:

– Παπούτσια νούμερα 40-42

– Παντελόνια/τζιν, μέγεθος MEDIUM

– Φόρμες (παντελόνια), μέγεθος MEDIUM

Τα είδη θα συγκεντρωθούν το Σάββατο 4/11 πριν την εκδήλωση.

_______

Διοργάνωση:

ΕΜΕΙΣ ΑΣΚ – Αυτοοργανωμένη Συλλογικότητα Καλαβρύτων 

https://www.facebook.com/emeis.ask.kalavryta

Previous Story

50 Χρόνια Deleuze & Guattari “Καπιταλισμός και Σχιζοφρένεια- Αντι-Οιδίπους”

Next Story

NOISE AGAINST WAR Festival – feat. DROR FEILLER


Latest from Events

SPOKEN WORD FESTIVAL- SUN 11/2/2024 Thessaloniki

Mια συνάντηση της νέας γενιάς ποιητών αφιερωμένη στην ζωντανή spoken word κουλτούρα, ένα φεστιβάλ για τις νέες multi media μορφές παρουσίασης της ποίησης

Γιάννης Μπίλλας- Η αυταπάτη της πράσινης ανάπτυξης και το πρόταγμα της αποανάπτυξης – 23/11 ΕΜΠΡΟΣ

Το Κενό Δίκτυο καλεί τον εκπαιδευτικό- βιοκαλλιεργητή και συγγραφέα Γιάννη Μπίλλα σε μια ομιλία- κριτική της κυβερνητικής προπαγάνδας για την "πράσινη ανάπτυξη" και παρουσίασης

NOISE AGAINST WAR Festival – feat. DROR FEILLER

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr NOISE AGAINST WAR Festival Αντιπολεμικό φεστιβάλ avant-garde, πειραματικής και θορυβικής μουσικής αφιερωμένο στα θύματα της καταστροφής της Παλαιστίνης που συντελείται αυτή
Go toTop