NOISE AGAINST WAR Festival – feat. DROR FEILLER

November 17, 2023

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr

NOISE AGAINST WAR Festival

Αντιπολεμικό φεστιβάλ avant-garde, πειραματικής και θορυβικής μουσικής αφιερωμένο στα θύματα της καταστροφής της Παλαιστίνης που συντελείται αυτή τη στιγμή.

Πεμ. 16 Νοεμβρίου 2023
ώρα 20.30

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο
Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ
(Ρ. Παλαμήδη 2, Ψυρρή)

Είσοδος δωρεάν με ελεύθερη συνεισφορά. Τα έσοδα θα διατεθούν στο στέκι των Παλαιστίνιων στα Εξάρχεια. Ενάντια στον πόλεμο και σε κάθε είδους φασισμούς, κράτη και θρησκευτικούς φανατισμούς! Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών! Στήριξη στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης

DROR FEILLER
SOFIA ZAFEIRIOU
& Mohammed Alabdali
MICHALIS MOSCHOUTIS
YANNIS RAOUZEOS & MAELSTROM
SPYROS POLYCHRONOPOULOS
DIMITRA KOUSTERIDOU
YORGAS HELMET
GEORGE MORAITIS

Ο Dror Feiler είναι συνθέτης, σαξοφωνίστας, καλλιτέχνης και πολιτικός ακτιβιστής της ριζοσπαστικής αριστεράς. Γεννήθηκε το 1951 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Φυλακίστηκε και τελικά εκδιώχθηκε από το κράτος του Ισραήλ για την συμμετοχή του στον αγώνα για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων.
Ζει στη Σουηδία από το 1973. Έχει εμφανιστεί και ηχογραφήσει με ορχήστρες και σύνολα, καθώς και ως σολίστας, στη Σουηδία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, μεταξύ πολλών άλλων χωρών. Η μουσική του έχει παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Νέας Μουσικής της Στοκχόλμης, το Donaueschingen Musiktage, το Huddersfield Music Festival και το Steirischer Herbst. Είναι ιδρυτής της ομάδας αυτοσχεδιασμού LOKOMOTIV KONKRET και καλλιτεχνικός διευθυντής της THE TOO MUCH TOO SOON ORCHESTRA. Το 2019, ο Blixa Bargeld σκηνοθέτησε ένα κινηματογραφικό πορτρέτο του Dror Feiler για το τηλεοπτικό κανάλι ARTE: www.arte.tv/en/videos/068779-000-A/square-artiste-bargeld.

Διοργάνωση:
ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr

________

Όσοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην κοινότητα μας μπορούν να αφήσουν ένα σινιάλο επιθυμίας με ένα μήνυμα στη σελίδα μας https://www.facebook.com/kenodiktuo, στο email: voidinternational@gmail.com ή να επικοινωνήσουν με κάποιο από τα μέλη μας στο μπαρ της εκδήλωσης. Χρέος μας είναι να βρούμε τρόπο να συναντηθούμε μαζί σας.
_________

Μέσα σε συνεχή γεγονότα κοινωνικών κρίσεων και πολέμου που διαδέχονται το ένα το άλλο εδώ και δεκαετίες, οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ οικοδομούν μια πραγματικότητα πλήρους και επιταχυνόμενης καταστροφής ακόμη και της ίδιας της ύπαρξης των λαών και των κατώτερων τάξεων, απαλλοτρίωσης των περιοχών τους, καταστροφής του περιβάλλοντος, και βίαιης επιβολής ενός μοντέλου σκληρής, εκμεταλλευτικής και τεχνοκρατικής κυριαρχίας.
Σε αυτό το πλαίσιο οι συμμαχίες των εξουσιαστών σε Ανατολή και Δύση, Βορρά και Νότο, συναντιούνται και συγκροτούν ανταγωνιστικούς συνασπισμούς που συγκρούονται μεταξύ τους, με στόχο τον έλεγχο της ενέργειας και των παγκόσμιων πόρων, αλλά και την γεωπολιτική κυριαρχία προς όφελος ενός τεχνικού-ολοκληρωτικού μοντέλου διακυβέρνησης.
Τις παραλλαγές των προσπαθειών αυτής της επιβολής (με τους επιμέρους ανταγωνισμούς που υπάρχουν εντός του) βιώνουν οι πληθυσμοί καθημερινά και σε όλα τα επίπεδα.
Ο κόσμος της τέχνης και της κουλτούρας απέναντι σε αυτό το παγκόσμιο αντιδραστικό πλέγμα απαντά με όλους τους τρόπους που μπορεί να αντιδράσει και ιδιαίτερα μέσα από τις πράξεις μιας ζωντανής και δυναμικής Αντικουλτούρας απέναντι τόσο στο φαίνεσθαι όσο και στο είναι του Τεχνικού Ολοκληρωτισμού.

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ

Previous Story

2μερο στα Καλάβρυτα: Αυτοοργάνωση και συλλογική δράση σε μικρούς τόπους 4-5/11/23

Next Story

Ζοφερό το κλιματικό και γεωπολιτικό μέλλον- του Μανώλη Πλειώνη


Latest from Events

Go toTop